FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 13, 30.mars 2018

Hola!

Denne nydelige blomsterbuketten som du ser på bildet over hang på døra mi en dag jeg kom hjem fra jobb i påskeuka.
«God påske! stod det på kortet fra Interflora, og buketten kom fra søster og svoger på Ekne i Trøndelag.
Jeg er heldig!

Påsken er den mest religiøse feiringen på Lanzarote, og onsdag kveld var det en vakker prosesjon ut fra San Ginés-kirken i hovedstaden Arrecife, med Jesus som bærer sitt kors og flere hundre følgere sammen med mange musikkorps som spilte sørgemusikk:

Fra prosesjonen i Arrecife onsdag kveld

I kveld langfredag kl.22.00 er det en ny prosesjon ut fra samme kirke, en vakker skikk som er verdt å se på.

I serien «Biler som velter tilsynelatende uten grunn på Lanzarote» har vi  idag kommet til bil nr. 53:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet sist torsdag på veien LZ-20, like ved gocart-banen mot San Bartolomé. Da redningsmannskapene kom til stedet hadde sjåføren forlatt både bil og åsted, sannsynligvis uskadd.
Denne serien om biler som velter på Lanzarote uten at andre biler er involvert har nå pågått siden november 2016, et og et halvt år siden altså. Grunnen til presentasjonen av over 50 bilder av veltede biler var at undertegnede oppdaget at dette skjedde ganske så ofte … et merkelig fenomen på Lanzarote!

Det er nå satt opp nye web-kamera på flyplassen på Lanzarote og i cruiseskip-havna. Du kan følge flytrafikken hele døgnet herfra:

 

Og vil du se når cruiseskipene kommer til Marina Lanzarote, klikker du HER. Takk til Kjell Aulie for tipset!

Ved å bruke nettsiden til flyplasskameraet, får du også med deg flightradar24, hvor du kan se inn- og utgående flytrafikk. Ved å legge muspilen over flyet kommer flynummeret fram. Når du bruker nettsiden til cruiseskipkaia får du også med deg båttrafikken på kart med en seilingsplan.

Den 6.ost-og vinfestivalen i Playa Blanca sør på Lanzarote siste helg satte nye rekorder. Det ble servert 62 000 smaksprøver lørdag og søndag, og det er 12 000 flere enn året før.

Det var trangt om plassen i Playa Blanca siste helg!

Nå skal de badende på strendende i Puerto del Carmen få muligheten til å vaske av seg salt og sand etter et bad i havet! I disse dager setter Tias kommune opp 20 nye dusjer med fotbad på strendene i byen:

Nye dusjer installeres, her fra Playa Chica i Puerto del Carmen. I dusjen står kommunens sjefer for strender og veiarbeid.

13 dusjer settes opp på Playa Grande, to på Playa Chica, og resten av dusjene plasseres på strendene Barranquillo (kjent som stranden i La Peñita-området ), Playa de los Pocillos og Matagorda.

Utekinoen på shoppingsenteret Biosfera i Puerto del Carmen presenterer nye filmer i april:

Som vi ser finner vi Oscar-vinnerne «Lalaland» og «Three Billboards outside Hibbing, Missouri» på programmet. Legg merke til at starttidene skifter fra 22.april; det blir også lysere om kvelden på Lanzarote!

Lanzarote skal arrangere VM i havkajakk i 2021! Dette ble bestemt da det internasjonale kajakkforbundet møttes i Tokyo denne uka. Det ventes over 250 deltakere fra mer enn 25 land til mesterskapet.

Foto: diariodelanzarote.com

Den lokale kajakklubben på Lanzarote,  Club de Piragüismo Marlines de Lanzarote blir hovedarrangør. Klubben tok åttendeplassen i det spanske mesterskapet i fjor.

Noen ganger blir det forsinkelser på flyene som går til og fra Lanzarote. Som regel ordner flyselskapet opp med nye flybilletter og eventuell overnatting, men det er også rettigheter som du har som flyselskapene ikke forteller deg om. Ta en titt her hva Forbrukerrådet sier du har krav på:

Hva har skjedd?

Rettighetene gjelder i og fra EØS-land. Rettighetene gjelder også til EØS-land hvis flyselskapet er registrert i EØS. Nettavisen E24 laget i fjor en artikkel om hvilke rettigheter folk har ved kanselleringer, spesielt etter at flyselselskapet Norwegian kansellerte flere avganger. Les mer HER.

Sjømannskirken på Lanzarote forteller at i dag langfredag kl.11 er det felleskirkelig pasjonsvandring fra Den katolske kirken i havnen i Puerto del Carmen. 1.påskedag: Kl. 10.00 er det gudstjeneste med nattverd på Casas Heddy. Kom og syng med – og lytt til noen av påskens jubelsanger! Det er også påskedagsgudstjeneste kl. 18 på Sjømannskirken, med kirkekaffe, påskesolboller og festkake!
Det er innskrenket åpningstid på Kjerka i neste uke. Les mer HER.

Og fra Norge kom det plutselig påskeknask til meg på Lanzarote:

En plate er allerede spist! Tusen takk til Trond Aa som tok disse med fra Norge!

Norgesvennen Xun fra Kina som snakker bra norsk og som mange av Lanzarotepostens lesere kjenner har fått seg ny jobb på Lanzarote.

Xun med ny jobb

Han kom tilbake fra Kina på mandag etter å ha besøkt bestefaren sin, gikk så til et par restauranter med sin CV, og fikk jobb med en gang som kelner på La Ola! Gratulerer!

Inger T M i Larvik har fødselsdag onsdag, og søskenbarn Jan B i Selbu fyller år torsdag. Det gjør også
John Ingvald D i Hønefoss. Gratulerer med dagen!

Vi var 20 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Et nytt treff er i gang fra kl.19.00 i kveld. Hjertelig velkommen hvis du er på øya!

En fortsatt god påske ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast