Nyheter:

Advarsel: Fra i dag søndag får britiske borgere kjøre på venstre side i Tias!

Som et ledd i å trekke flere britiske turister til øya etter Brexit har kommunestyret i Tias på Lanzarote nå bestemt at alle personer med britiske pass skal få kjøre på venstre side av veien i kommunen, akkurat som hjemme i Storbritannia.

Britiske turister utgjør nesten 50 prosent av alle turistene som kommer til Lanzarote, og de fleste ferierer i Puerto del Carmen som ligger i Tias kommune.
Det er også over 8 000 fastboende britiske borgere på Lanzarote, og flesteparten av disse bor i Tias.

I mars neste år forlater Storbritannia EU. Turistmyndighetene på Lanzarote frykter at økonomien i Storbritannia blir verre etter at landet forlater EU, og at folk ikke får råd til å reise på ferie.
Skulle britene forsvinne fra Lanzarote etter at Storbritannia går ut av EU blir resultatet katastrofalt for økonomien på solskinnsøya.
Å la britiske borgere og turister få lov til å kjøre på venstre side på Lanzarote er derfor en del av promoteringen for å få flere britiske turister hit. Etter en prøveperiode på to måneder vil også borgere fra Irland få lov til å kjøre på venstre side, akkurat som hjemme.

Bilutleiefirmaene på Lanzarote vil nå få økonomisk støtte fra myndighetene til å importere biler med rattet på høyre side.

Myndighetene har nå satt opp skilt ved alle innkjøringsveier til Tias kommune som forteller at nå må bilene skifte fil. Skiltene gjelder BARE sjåfører med britiske pass, så britene oppfordres til å la passet ligge åpent og godt synlig i bilen:

At 1.påskedag ble valgt som dag for å skifte kjøreretning for briter er at dette er en dag med mindre trafikk enn ellers. Trafikkmyndighetene ber om at sjåfører som ikke har britiske pass lar bilen stå i dag, slik at man unngår problemer.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast