Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 13, 2018

Lyssignaler øker trafikksikkerheten i Playa Blanca

Blinkende lys blir nå lagt ned i asfalten ved gangfelt i turiststedet Playa Blanca sør på Lanzarote. Dette gjøres for å øke sikkerheten til forgjengerne i de mest trafikkerte gatene i byen, som Avenida Papagayo, og gatene Jaime Quesada, Correíllo og Las Maretas. Tilsammen skal det brukes 100 lyspunkter.

Kameraovervåking i Playa Blanca

Kommunestyret i Yaiza har nå bestemt at gågaten Calle Limones i Playa Blanca skal overvåkes av kameraer.

Gågaten i Playa Blanca

Det var politisk uenighet om dette på grunn av personvernet, men forslaget om kameraer ble vedtatt etter at politiet fortalte om daglige kriminelle aktører som kan gjøre gaten utrygg.

Mann solgte marihuana på gata i Puerto del Carmen

En mann (58) ble siste uke arrestert på Avenidaen i Puerto del Carmen etter at en politipatrulje så at mannen solgte marihuana  til publikum fra en plastikkpose. I posen fant politiet 99 poser med marihuana, og de beslagla også penger og mobiltelefoner:

Bra fangst for politiet i Puerto del Carmen. Foto: Lokalpolitiet i Tias

Gratis sjekk for tarmkreft i Tias kommune (Puerto del Carmen)

Over 5 000 innbyggere i Tias i alderen 50-69 år blir nå innkalt til en frivillig test av tykktarm og endetarm slik at man kan eventuelt oppdage polypper og andre uhumskheter som senere kan utvikle kreft. Tarmkreft er den nest største årsaken til kreftdød i Spania, og ved denne undersøkelsen regner man med å redusere dødeligheten med 30 prosent. Innbyggerne blir innkalt via brev fra 10.april. I løpet av 2018 vil også innbyggerne i de andre kommunene på Lanzarote bli innkalt.

Nye kart over Kanariøyene

Det kanariske kartselskapet Grafcan har siden 1994 utviklet digitale kart over øyene, og noen hevder at dette kartsystemet er bedre enn Google sine kart. Kartet finner du HER, med blant annet instruksjoner på engelsk og spansk. Det var Canariajournalen som først skrev om dette.

Svevestøv fra Sahara, calima siger nå inn over Lanzarote

På Kanariøyene er det sendt ut gult farevarsel for værfenomenet calima. De siste dagene har også andre deler av Europa blitt truffet av sand fra Sahara. Dette skriver norske TV2 på sine nettsider tirsdag. Les mer HER.
Det er ventet at situasjonen i hvert fall skal vare frem til torsdag.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast