Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 13, 2018

Flere gratis parkeringsplasser i Teguise

Siste uke ble det åpnet en ny parkeringsplass i Teguise, den gamle hovedstaden på Lanzarote. I følge kommunen betyr det 100 flere gratis plasser for fastboende i og tilreisende til denne historiske byen. Ordføreren i Teguise kommune, Oswaldo Betancort sier videre at i den nye kommuneplanen vil det etterhvert komme 1200 flere parkeringsplasser, og disse skal være gratis.
Folk som har kjørt sin egen bil opp til Teguise på søndager for å besøke Lanzarotes største marked blir ofte vinket inn av private parkeringsvakter til plasser både en og to kilometer unna selve markedet. Da må en også betale en avgift. Nå vil de nye kommunale parkeringplassene gjøre det lettere å parkere nærmere markedsplassen, sier ordføreren.

Tre nye ladesteder for elbiler i Tias

Siste uke ble tre nye ladesteder for elbiler satt i virksomhet i kommunesenteret Tias på Lanzarote. Laderne er plassert på parkeringsplassen ved politistasjonen, på parkeringsplassen utenfor rådhuset og ved kirkegården.

Ordføreren i Tias «avduket» nye ladesteder for elbiler i Tias. Foto: diariodelanzarote.com

Nye taxi-løyver i Yaiza kommune

Yaiza kommune (Playa Blanca) har økt tallet på drosjer fra 61 til 67. Tallet på holdeplasser er for tiden 12.

Tre kilo med narkotisk stoff funnet på ferja mellom Lanzarote og Gran Canaria

I en rutinekontroll av mannskapet på ferja «Volcán del Teide» som trafikkerer strekningen Lanzarote-Gran Canaria ble en av mannskapet tatt med tre kilo narkotika. Den ansatte ble stoppet av Guardia Civil da han var på vei ut fra ferja på motorsykkel i Las Palmas.

Fikk tre månedes fengsel for dyremishandling

To brødre fra Haría nord på Lanzarote ble siste uke dømt til tre måneder og en dag i fengsel for å ha mishandlet en hund ved Volcán de la Corona i 2016. Øyenvitner meldte fra til lokalpolitiet da de så at hunden, som heter «King» ble slått og kastet utfor en lavaskrent. Hunden overlevde, og er nå plassert i et trygt hjem. De dømte har også blitt fradømt retten til å ha dyr i ett år.

Hunden «King» ble funnet hardt skadd i 2016. Foto: Lokalpolitiet i Haria

Nytt sportssenter åpnet i Costa Teguise, og nye sportsplaner presentert i San Bartolomé

Et nytt sportssenter er nå åpnet i Colegio Arenas, den internasjonale skolen i Costa Teguise. Senteret har et oppvarmet svømmebasseng, en kunstgressbane for five-a-side fotball, og en sykkelbane.

Og San Bartolomé kommune har vedtatt å bruke 1.123 927,55 euro (ca 11 millioner kroner) de neste årene på «den sportslige infrastrukturen» i kommunen. Det skal bygges nye fotballbaner med tribuner og garderober i San Bartolomé og Playa Honda, sammen med nye skateparker.

Tre fem-stjerners hoteller i Puerto del Caemen

Ordføreren i Tias, Pancho Hernandez bekrefter til lokalavisa at det snart blir tre fem-stjerners hoteller i Puerto del Carmen. Det er Hotel Fariones som snart åpner etter nesten to års ombygging, Lava Beach Hotel i Matagorda er også snart klar til åpning, og like ved San Antonio Hotel skal det snart bygges et nytt fem-stjerners hotell.

Ny vinprodusent etablerer seg i vindistriktet La Geria

I august vil en ny vinbodega åpne sine lokaler i vindistriktet La Geria på Lanzarote. Det er forretningsmannen Domingo Cabrera som skal bygge et delvis underjordisk produksjonslokale på 60 000 m2. I første omgang vil det bli solgt vin som andre vinhus ikke har plass til. Deretter planlegges det å ha den første egenproduserte vinen klar i 2019, og da vin laget av den berømte vindruen Malvasia.

Vindistriktet La Geria

Servicedag for registerering/fornying av DNI i Yaiza kommune (Playa Blanca)

Myndighetene på Lanzarote, blant annet Nasjonalpolitiet tilbyr innbyggerne i Yaiza kommune med Playa Blanca en lokal servicedag mandag 16.april. Da kan innbyggerne i kommunen dra til busstasjonen i Playa Blanca (Canal Gestión-butikken) i stedet for den lange veien til politistasjonen i Arrecife dersom man trenger å få et nytt DNI-nummer eller fornye sitt gamle nummer.
DNI er Lanzarote-borgerens «fødselsnummer», og er blant annet nødvendig dersom du skal kjøpe bolig, kjøpe bil og åpne lokal bankkonto. Man må bestille time ved å ringe 928 830 107. Les mer om hva som kreves HER.

Og nå kommer sommeren til Lanzarote! Det spanske værinstituttet Aemet melder at fra og med i morgen tirsdag stiger temperaturen til 24 grader, 26 grader på onsdag, og litt ned igjen på torsdag til «bare» 23 grader. Nyt dagene!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast