FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 10, 9.mars 2018

Hola!

Våren har kommet til Lanzarote!
I dag sier værmeldingen at det blir 25 grader og sol! Vi klager ikke…

Som vi skrev om i forrige uke filmet den største tv-kanalen på Kanariøyene, TV Canaria søndag i landsbyen Yaiza sør for Puerto del Carmen på Lanzarote. Der ble det gjort opptak av det populære TV-programmet «Noche de Taifas», et TV-program fylt med folkedans, folkemusikk og sang.

Fra opptaket av folkemusikkprogrammet i Yaiza søndag. Foto: Lanzarote Digital

Programmet fra Yaiza vises på TV Canaria i morgen lørdag 10.mars kl. 21.30 lokal tid.
Jeg er ikke sikker på om programmet vises på nettet, men dersom rettighetene er klare vises
programmet HER,  kl. 22.30 norsk tid.
TV-kanalen sier at neste sesong skal det spilles inn et nytt folkemusikkprogram i landsbyen Femés, landsbyen som ligger i høyden litt nord for Playa Blanca.

24.mars er siste dagen Ryanair flyr mellom Lanzarote og Barcelona. I følge flyselskapet gjelder dette bare sommersesongen, og ruten vil bli tatt opp igjen til høsten.

Turistmyndighetene på Lanzarote stiller seg uforstående til kanselleringen av denne ruten, som i følge de har vært en veldig populær rute. Nå håper myndighetene at andre selskaper vil overta denne ruten. I dag flyr blant andre det spanske lavprisselskapet Vueling fra Lanzarote til Barcelona.

Sentrene for kunst, kultur og turisme CACT på Lanzarote har sendt ut en fyldig aktivitetskalender for mars. Her finner du informasjon om klassisk dans, en hyllest til Cesar Manrique, jazzkonsert, musikkspill og mye annet.

I kveld spiller Bob Marleys originale backingband The Wailers i Arrecife. Les mer om hvor, når og billetter HER.

Denne helga er det karneval i Playa Blanca sør på Lanzarote.

I morgen lørdag går karnevalsopptoget med start ved Hotel Flamingo kl.18.00, og ender opp på plassen foran kirken. Deretter er det utedans. Barnas karneval arrangeres søndag. Se hele programmet (på engelsk) HER .

Søndag er det nest siste forestilling med det fantastiske musikkspillet om tradisjoner på Kanariøyene, Ángaro. Forestillingen vises i konsertsalen i Jameos del Agua kl.12:30. Mer informasjon om billetter finner du HER.

Neste torsdag starter irene på Lanzarote sin feiring av sin nasjonaldag og helgen St.Patrick!
Lanzarote har en spesiell plass i hjertene til det irske folket; i fjor besøkte 250 000 turister fra Irland Lanzarote, og det betyr at hver 20.irske borger besøkte øya i fjor!

Torsdag kl.12.00 spilles den irske nasjonalsporten HURLING på Playa Grande-stranda i Puerto del Carmen. Dette er hva vi kaller landhockey. Publikum er invitert!
Fredag kl.17.00 er det irske danser og irsk musikk som presenteres ved Turistinformasjonen på Avenidaen i Puerto del Carmen, i krysset med Calle Anzuelo. Lørdag er selve St.Patricksdagen, og kl.11.00 er det irsk gudstjeneste i den katolske kirken i havna i Puerto del Carmen. Fra kl.13.00 starter St.Patricksparaden fra Turistkontoret på Avenidaen, og som ender i havna i Gamlebyen. Deretter er det dans og moro fram til kl. 01.00. Gratis adgang!

Mandag var det full rulle med hesteskokasting på Playa Grande i Puerto del Carmen. Vinneren heter Terje Jansson, som klarte 143 poeng! Det kastes mer mandag fra kl.12.00, og både deltakere og heiagjenger er velkommen!

Tirsdag var det en ny runde med Lanzaquiz på Las Vistas i Puerto del Carmen, og 48 gjester møtte opp. Etter 30 spørsmål var det «Tåkedottene» som visste mest…tåka lettet, med andre ord! Alle de andre lagene ble nr.2.

Vinnerlaget «Tåkedottene»! Foto: Liv Jensine Hansen

Siste runde med quiz denne sesongen er tirsdag kl.20.00. Hjertelig velkommen!

Sist lørdag var det årsmøte i Nordisk Forening på Lanzarote. Dette er det nye styret i foreningen:

Styret i Nordisk Forening 2018-19

Leder: Liv Jensine Hansen (2 år), nestleder: Terje Nøttveit (2 år), kasserer: Leif Thuland ( 1 år), sekretær: Bjørg Møllerplass ( 2år), styremedlem: John Ingvald Dahl (1 år igjen), varamedlem 1: Alvhild Hofseth, varamedlem 2: Unni Gro Wilberg.
Revisor : Laila Solberg, valgkomite: Ruth Jusnes, Frøydis Sandberg, Bjørn Pettersen.

Som vanlig er det fredagspils på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen fra kl.19.00 i kveld. Er du på øya er du hjertelig velkommen! Las Vistas finner du på kartet HER.

Sjømannskirken i Puerto del Carmen arrangerer spasertur i nærområdet til kirken i dag fredag kl.11. Lørdag serveres grøt fra kl.13, og søndag er det gudstjeneste kl.18.

Det nordiske koret Alegria har sin siste øvelse for sesongen på Sjømannskirken mandag kl.19, og kl.20 går sangerne ut for å spise middag sammen på restauranten Nico’s ved kirken.

Alegria synger i Playa Blanca i februar 2018

Tirsdag er det trim fra kl.11, og det serveres varm lunsj kl.12.30. Onsdag kl.10.30 møtes håndarbeidsgruppen. Torsdag er det temakveld kl.18. Flere opplysninger får du ved å klikke HER.

Ekteparet Inger Karin og Aage K fra Hønefoss, for tiden på Lanzarote har fødselsdag på samme dag, torsdag 15.mars. Gratulerer med dagen!

Takk til Ragna og Jan for å fylle opp lageret mitt med norsk makrell i tomatsaus, kaviar og melkesjokolade! Så godt! Og jeg glemmer heller ikke de norske kalenderne; alltid nyttig!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast