Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote. Uke 11, 2018

To menn arrestert for utleiesvindel

To menn fra Kanariøyene, 21 og 28 år ble siste uke arrestert i Telde på Gran Canaria for forsøk på å svindle turister med å leie ut «falske» leiligheter på Lanzarote og Fuerteventura. Etter at en utenlandsk person ble svindlet for 7 750 euro, klarte vedkommende å komme i kontakt med «utleieren». Da ble utlendingen truet på livet dersom han gikk til politiet. Han som ble svindlet gjorde imidlertid nettopp det, og politiet klarte å finne de to. Nå venter et liv i fengsel på svindlerne.

En britisk turist tatt for falsk anmeldelse

En britisk mann (25) meldte til Guardia Civil at noen hadde stjålet smykker fra hotellrommet hans i Costa Teguise. Verdien var over 11 000 euro, fortalte mannen. Politiet fattet straks mistanke om at tyveriet ikke hadde skjedd; det var huller i forklaringen hans, og etterhvert innrømmet briten at det hele var oppspinn. Mannen ble arrestert, og nå blir det en rettssak for mannen i «turistdomstolen» på Lanzarote. Strafferammen er fra 6 til 12 måneders fengsel.

Stranda Playa Chica får sand fra Los Pocillos-stranda i Puerto del Carmen

Det kanariske kystverket har godkjent flytting av sand fra Los Pocillos-stranda til Playa Chica (Dykkerstranda). Etter stormen Emmas herjinger forsvant mesteparten av sanden på Dykkerstranda i Puerto del Carmen, og nå kjøres det lastebillass på lastebillass med sand fra Los Pocillos til Dykkerstranda. Dykkerstranda er ei strand med mye lavastein, og trenger sand:

Playa Chica trenger sand!

Den «blå» maneten; «portugisiske krigsskip» er observert på La Graciosa og Lanzarote

Maneten som ofte kalles «portugisiske krigsskip» er igjen observert på strendene på øya La Graciosa og Famara-strendene vest på Lanzarote.

Portugisiske krigsskip på stranda. Foto: La Voz de Lanzarote

Disse manetene har lange tentakler, og kan være skadelige for folk. Blir du brent, vask med saltvann og styr unna eddik og aloe vera, sier ekspertene. På Lanzarote har apotekene spesielle salver mot manet-sår.

Utsiktspunktet Mirador de Haría skal pusses opp.

Mirador de Haría ligger litt nedenfor den kjente restauranten Los Helechos ved den svingete veien ned til landsbyen Haría, og har blitt «glemt» og forsømt i mange år.

Mirador de Haría skal nå pusses opp. Foto: La Voz de Lanzarote

Nå har Haría kommune gått ut for å innhente anbud på arbeidet, og har satt av nesten 300 000 euro til arbeidet. I tillegg skal det bygges nye toaletter til en kostnad av 70 000 euro. (Ved anbud på Kanariøyene bestemmes prisen på arbeidet først. Deretter melder firmaene seg og sier at de kan gjøre arbeidet ferdig for den summen).
Arbeidet ventes ferdig i løpet av sommeren.

Gatene i Playa Blanca asfalteres

Nå skal 17 000 m2 med gater i Playa Blanca sør på Lanzarote asfalteres.

Det asfalteres i Playa Blanca

I første omgang skal det legges ny asfalt på den travle hovedgata Archipiélago de Playa Blanca fra Avenida Faro Pechiguera fram til rundkjøringen ved ferjeleiet. Senere skal også Calle Brasil og Calle Hungría få nytt dekke.

Bilbrann i Puerto del Carmen

En bil begynte plutselig å brenne ved Calle Teide i Gamlebyen i Puerto del Carmen forrige mandag kveld.

Foto: Diario de Lanzarote

Sjåføren var utenlandsk, og han kom seg ut av bilen uskadd.

Lidl åpner sin tredje butikk på Lanzarote. Primark fra Irland åpner også butikk

Den tyske butikkjeden Lidl åpner sin tredje butikk på Lanzarote i juni. Butikken vil ligge i Playa Honda, like ved to andre større butikker i området, Mercadona og Roper.

Den nye Lidl-butikken i Playa Honda

Og i samme området skal den irske klesgiganten Primark åpne sin første butikk på Lanzarote. Primark selger klær til både kvinner og menn, ungdom og barn, og er også stor på parfyme. Det ventes at butikken åpner i løpet av 2019.

Kongepokalen i Copa del Rey stilles ut på Lanzarote

Copa del Rey er navnet på den spanske fotballcupen, og denne uken kan du studere pokalen som nå stilles ut for publikum. Det er den spanske bilfabrikken SEAT som er hovedsponsor for det spanske fotballmesterskapet, og kongepokalen er nå på turne landet rundt. Fredag 16.mars stilles trofeet ut i bilbutikken Orvecame i Playa Honda fra kl.10-14 og fra kl.16-20. Bilde av pokalen ser du øverst på denne siden. Besøker du butikken og registrerer deg kan du også vinne en ny SEAT…

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast