Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote uke 10, 2018

Arbeidsledigheten ned igjen på Lanzarote

55 personer kom seg ut av arbeidsledighetskøen på Lanzarote i februar. Det er likevel langt frem; per 28.februar er
11 360 arbeidsledige personer registrert. Det går imidlertid riktig vei; det siste året har ledigheten gått ned med over seks prosent. Det er flest kvinner i ledighetskøen; 6319 kvinner og 5 041 menn er uten arbeid.

Hvor mange skandinaver bor fast på Lanzarote?

Det statistiske instituttet på Kanariøyene, Istac har funnet ut at per 1.januar 2018 bodde det 225 nordmenn og 73 svensker på Lanzarote. Dette er skandinaver som har meldt flytting til øya. At instituttet ikke nevner de danske borgerne er rart i og med at det bor ganske så mange dansker på øya i forbindelse med det danske sportssenteret La Santa. Grunnen kan være at de ikke har meldt flytting. Totalt bor det nesten 247 000 utlendinger på Kanariøyene.

Casas Heddy holder åpent i sommer

For første gang på mange år skal det «norske» ferie-og helsesenteret Casas Heddy på Lanzarote holde åpent om sommeren.
Etter at vintersesongen er over i vår tar de ansatte sommerferie, men er på plass igjen fra 29.juni.
Senteret har mange ansatte fra Skandinavia. Denne sommeren tilbyr senteret en spesialpris fra 50 euro pp/natt med halvpensjon fra den 29.juni til 30.september. For å få denne prisen må gjestene bestille direkte på booking@casasheddy.com. Send en mail med koden FACEBOOKSOMMER. Det er ikke direktefly fra Norge til Lanzarote om sommeren, men fine forbindelser blant annet via London, Zürich  og Las Palmas. Les mer HER.

Binter flyr lenger

Det lokale flyselskapet Binter Canarias har nå åpnet to nye ruter. Nå flyr de fra Kanariøyene til Mallorca i Middelhavet og til Vigo i Galicia nordvest i Spania. Les mer HER.

Flere tyske turister til Lanzarote

342 000 tyske turister besøkte Lanzarote i fjor. Det er en økning på nesten fem prosent fra året før. Denne uka reiser en stor delegasjon fra Lanzarote til Tysklands største reiselivsmesse, ITB (Internationale Tourismusbörse) i Berlin for å få enda flere tyskere til å velge Lanzarote. Delegasjonen fra Lanzarote skal blant annet ha møter med flyselskapene Germania, Small Planet og Eurowings, samt reiseselskapene TUI, Thomas Cook, Alltours og Schaunsinsland Reisen.

Lanzarote har fått CT-skanner

Det offentlige sykehuset i Arrecife har nå fått installert en CT-skanner. Tidligere måtte pasienter sendes til sykehus i Las Palmas for en slik undersøkelse. CT-skanneren kostet 1,2 millioner euro, og er betalt av den kanariske regjeringen og EUs fond for lokal utvikling.

Det lysner i Puerto del Carmen

Flere av hovedgatene i Puerto del Carmen skal nå få nytt gatelys. Tias kommune har bevilget 50 000 euro til nye LED-lys i gatene Reina Sofia, Los Ajaches og Betanguaire, og rundkjøringen ved El Toro.

Gammel Dansk til besvær

Et norsk ektepar gikk inn i spritbutikken ved Burger King i Puerto del Carmen for å kjøpe ei flaske Gammel Dansk. Da de kom tilbake til hotellet oppdaget de at forseglingen av korken manglet, og teksten og etiketten var ulik originalen. Dessuten smakte innholdet annerledes. De hadde heller ikke fått kvittering for kjøpet.

Paret gikk tilbake til butikken for å heve kjøpet. Det ville ikke innehaveren. Da gjorde ekteparet det eneste riktige: De gikk til politiet! De hadde med seg både en original flaske og den «uoriginale», og Guardia Civil så med en gang forskjellen. To politibetjenter ble med paret tilbake til butikken, og innehaveren ble tvunget til å gi paret ei original Gammel Dansk-flaske. Sånn skal det gjøres; man skal ikke finne seg i alt! Jeg håper at innehaveren også fikk seg en smekk fra politiet med en saftig bot!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast