Nyheter:

Ut på tur, og aldri sur torsdag 8.mars!

Det inviteres til en ny tur fra turlederne Marit og Terje:

Torsdag 8.mars kl.11.00 arrangerer vi den femte og siste vandreturen for sesongen i regi av Nordisk Forening. Denne gangen går turen til det fantastiske «Blomsterfjellet» nord på øya. Vi har vært der oppe to ganger siste uken, og det er en fantastisk blomstring der nå!

Ikke nok med det; utsikten fra der vi skal gå er også magisk. Vi ser ned på Famara, over til La Graciosa og ned til Haria og Arrieta. Vi er oppe på ca 500 meters høyde.

Utsikt mot Famara. Foto: Terje Jansson

Vi møtes helt oppe på «Blomsterfjellet», der har vi lagt opp en løype på vel fem km. Løypen er ikke anstrengende, og består av en liten bakke og er ellers flat.

Vi starter med å gå opp på en liten topp som ligger på 560 meters høyde. Deretter går vi ned forbi den meteorologiske målestasjonen, og finner en rasteplass. Deretter går vi til sørspissen av fjellet der det er et lite monument (se bildet over), og vi kan stå og se bølgene slå innover Famarastranden. Deretter går vi tilbake til bilene.

Det kan blåse litt her oppe, så husk en jakke eller genser og godt fottøy. Som vanlig tar vi med mat og drikke.

Hvordan finner vi frem ?

Vi kjører opp til Haria, fortsetter gjennom byen og videre opp til neste by Maguez. Derfra kjører vi videre på LZ 201  frem til vi ser et skilt til Guinate til venstre.

Kjør til venstre her, men bare kjør 75 meter, så til venstre igjen inn på en grusvei, og så kjører vi denne helt til vi kommer til toppen av «Blomsterfjellet». Vi snakker om to-tre km. Veien er litt humpete, men det går bra. Vi samles oppe på toppen. Det er bare å glede seg!
Snakk sammen om bilkjøring, og si i fra dersom du har ledig plass eller trenger skyss.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast