Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote uke 47/48

Tias kommune leter nå etter sand som kan brukes på strendene i Puerto del Carmen.
Kommunen har hyret inn et eget skip, «Rojo V» som denne uka skal finkjemme bunnen utenfor strendene i byen på jakt etter sand. Det er spesielt Playa Grande som har mistet mye sand de siste 10-15 årene. Spesielt ille ble det etter den tropiske stormen Delta i 2005.
Kommunen skal også legge ut bølgebrytere utenfor de største strendene i håp om at bølgene inn mot land blir dempet, og dermed ikke tar med seg sand på veien ut.

To av Kanariøyenes største fagforeninger ber nå regjeringen på øyene om å fjerne den tollfrie statusen som alkohol og tobakk har på Kanariøyene.
Kanariøyene er den eneste regionen i Europa som er et såkalt frihandelsområde, og som derfor ikke har tollavgifter på alkohol og tobakk.
Fagforeningene mener nå at en forsiktig tollavgift på disse varene vil gi 50 millioner euro ekstra i statskassen. Disse pengene kan så brukes til å dekke de stadig økende sosiale utgiftene som øyene har.
Fagforeningene mener også at kvotene turistene har når det gjelder alkohol og tobakk må økes, slik at de samsvarer mer med resten av landene i EU.

En ny turistlov, klassifisert som 226/2017 Activo Turismo trer i kraft i februar 2018.
Det betyr at firmaer som driver med aktiv turisme som for eksempel fjellvandring, surfing, dykking og kajakkturer må sørge for at deltakerne er forsikret.
De ansatte som driver aktivitetene må være kvalifisert og godkjent av spanske myndigheter, og være i stand til å snakke grunnleggende spansk.

Mat-og vinfestivalen «Saborea Lanzarote«, en smak av Lanzarote i Teguise ble besøkt av tusenvis av mennesker lørdag og søndag. Det var sjuende gang denne festivalen ble arrangert.
I følge arrangørene ble det solgt 140 000 mat-og drikkebilletter til en euro per billett, en stor økning fra i fjor.
Kokker i alle aldre og kokker fra kjente Michelin-restauranter laget og serverte mat og drikke til publikum, og spesielt var det stor interesse for «kortreist mat» fra Lanzarote:

Og søndag kveld kom det endelig noen feite dråper regn over Lanzarote!
Dette trengte vi; jeg tror siste gang det regnet her var i juli…Selv om det hele stod på bare i noen minutter ble lufta så frisk og klar, og Lanzarote fikk endelig førjulsvasken sin!

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast