FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 7, 16.februar 2018

Hola!

Nå har det norske flagget kommet opp på terrassen min!

Takk til Else som ga meg flagg og holder, takk til Kåre som kom med sin boremaskin, og jammen var ikke John der også og satte opp nytt lys på badet! Er det noen sak når en har gode nevenyttige venner på Lanzarote?

Det er skikk og bruk på Lanzarote at når en bruker sitt lands flagg på terrassen, skal også det spanske flagget være oppe i samme område. Og det er det!

Aldri en fredag uten…dessverre! Bilvelt nr.49 kommer her, i serien «Biler som velter tilsynelatende uten grunn på Lanzarote»:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet på hovedveien mellom Tias og Uga, ikke langt fra rundkjøringen ved den videregående skolen natt til tirsdag. I følge lokalavisa kom sjåføren fra ulykken uten skader.

Det settes stadig rekorder når det gjelder tallet på passasjerer til Lanzarote.

Flyplassen på Lanzarote

I januar var hele 558 771 passasjerer innom flyplassen på øya, 4,2 prosent flere enn i januar i fjor. Det kom
4 410 dansker, 3 348 svensker og 3 146 nordmenn til Lanzarote i januar.
Tilsammen reiste 3,7 millioner passasjerer til og fra de åtte flyplassene på Kanariøyene, 5,6 prosent flere enn i januar i fjor.

Yaiza kommune med Playa Blanca har fått ny ordfører:

Han heter Óscar Noda, og etterfølger Gladys Acuña. Gladys måtte gå av som ordfører etter å ha blitt fradømt retten til å inneha offentlige verv i de neste 14 årene på grunn av korrupsjonsanklager i den såkalte Stratvs-saken.

Sist søndag så jeg musikkspillet «Ángaro» for andre gang i den fantastiske konsertsalen i Jameos del Agua nord på Lanzarote, og dette blir bare bedre og bedre! Jeg hadde med meg to venner fra Trondheim, og også de syntes dette var en flott musikalsk opplevelse.

Nå er det bare tre forestillinger igjen; 25.februar, 11. og 25.mars, så er du på Lanzarote bør du prøve å få med  deg denne unike eksplosjonen av musikalsk godlyd som samtidig forteller om Kanariøyenes historie.
Les mer om forestillingen og hvordan du bestiller billetter HER.

Det er karneval i Puerto del Carmen denne helga, men trenger du litt annen type musikk og ro og fred kan du overvære en klassisk pianokonsert i Camel House i Macher vest for Puerto del Carmen lørdag kveld kl.19.30.

Det er den britiske pianisten Murray McLachlan og hans familie som skal spille pianostykker av Chopin.

Billetten koster 25 euro. Les mer om konserten, bestill billetter og finn ut hvor konsertstedet er ved å klikke HER.

Før het det at «nå har skreien kommet til Lofoten«…nå heter det at skreien kommer til Spania!
I følge nettavisen E24 har over 530 spanske restauranter skrei på menyen i år, en fisk som kalles «fiskens pata negra» i Spania, en sammenligning med kanskje verdens beste spekeskinke. Les mer HER.

NB. Husk at torsk på spanske restauranter heter BACALAO, litt annerledes enn det vi forbinder med bacalao…

Mandag var det en ny runde med hesteskokasting på Playa Grande i Puerto del Carmen. Vinner ble Øystein Rismo med 134 poeng!

Det er en ny runde med kasting mandag kl.12.00 på Playa Grande, og både deltakere og heiagjeng ønskes velkommen!

71 gjester møtte opp tirsdag kveld da det var en ny runde i Lanzaquiz på Las Vistas i Puerto del Carmen.

Vinnerlaget het «Faustino 10», det samme laget som vant forrige gang under navnet «Faustino 7». Det er nye spørsmål som stilles tirsdag førstkommende fra kl.20.00. Alle er hjertelig velkommen!

Onsdag kveld var det fullt hus og stormende jubel på Las Vistas i Puerto del Carmen da dj Leif satte i gang dansemusikken! Det blir en ny runde dans onsdag førstkommende fra kl.20.00! Ta deg en tur da!

Torsdag 22. februar skal turlederne Marit og Terje ta folk med på tur i Lanzarotes «Grand Canyon», et område som har fått dette kallenavnet på grunn av sine unike fjellformasjoner, og huler. Her forteller de om turen:
Lanzarotes «Grand Canyon»
Først går vi en runde for å se nærmere på dette spesielle fenomenet. Deretter skal vi gå opp dalen mot den lille landsbyen El Mojon. Vi går da gjennom et flott kulturlandskap. Vi tar lunchpausen foran den lille kirken i El Mojon.
Kirken i El Mojon
Deretter fortsetter vi rundturen tilbake til bilene. Hvordan finner man så frem til startstedet ?
Fra Puerto Del Carmen kjører man LZ 1 i retning Orzola. Etter noen kilometer fra Tahiche er det en stor bensinstasjon på høyre side. Her tar vi av fra LZ 1 ved å følge skiltene til Kaktusparken og Guatiza. Kjør ned i rundkjøringen ved bensinstasjonen og rundt den under LZ 1. Ved neste rundkjøring står det skilt til Teguise. Følg veien LZ 404 i ca 1,5 km til møteplassen på høyre side av veien.
Fra Playa Blanca kjører man over Uga, gjennom La Geria og opp til Teguise. Like etter Teguise tar man inn til høyre på LZ 404 ved skiltet til Teseguite. Følg veien videre til dere ser «Grand Canyon» på venstre side.
De som ikke har transport , spør om noen har plass i sine biler. Hvis fire eller fem slår seg sammen og leier en bil for en dag blir det en rimelig løsning.
Turen starter som vanlig kl.11.00. Fra Puerto del Carmen tar det ca 30 minutter å kjøre. Husk gode sko og en jakke mot eventuell vind. Vi tar alle med mat og drikke.
Dette blir en veldig fin tur med store opplevelser, så velkommen skal alle være! Alle foto: Terje Jansson.

 

Det nordiske koret på Lanzarote, Alegria sang sist lørdag for en fullsatt kirke i Playa Blanca. Temaet var norske folketoner, og også Den nasjonale Pilegrimskvartetten deltok:

Koret Alegria synger i Playa Blanca. Foto: Sjømannskirken

Her ser vi den nye prestefamilien på Lanzarote. Den nye presten skal innsettes i sin tjeneste søndag 25.februar.

Fra venstre sjømannsprest Rose-Marie Skarsten, diakonal medarbeider Per Roar Hasborg med sine sønner Jacob og Kasper. Foto: Sjømannskirken

Programmet for Sjømannskirken på Lanzarote de nærmeste dagene ser slik ut:

Fredag kl 11: Tur i terrenget i nærområdet til kirken. Lørdag kl 13: Lørdagsgrøt. Søndag kl 18: Gudstjeneste v/Per Oscar Berg. Dette blir siste sjanse til å høre Pilegrimskvartetten, og å se utstillingen av akvareller og tekstilkunst. Kirkekaffe.
Mandag kl 20: Korøvelse. Tirsdag kl 11: Trim på terrassen. Kl.12.30: Lunsj. Fiskesuppe! Onsdag kl 10.30: Aktivitetsgruppa. Travle tider nå, møt opp, snart er det vårmarked! Torsdag kl. 18: Temakveld: Bjarne Imenes:
På små og store vinger, småfly og modellfly.  Kaffepause, åresalg og kveldstanker.

Velkommen til alle kirkens arrangement!

NB!  Vårmarkedet finner sted fredag 2. og lørdag 3.mars. Da er det også loppemarked – og kirken trenger lopper!
Les mer HER.

Det var nesten 40 gjester som dukket opp på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Nytt treff planlegges fra kl.19.00 i kveld, og er du på øya er du hjertelig velkommen!

I dag fredag har min niese Gunn B på Frosta fødselsdag! Det har også Ingunn E fra Sarpsborg. I morgen lørdag fyller Anne L på Lanzarote år. Slektning Helen Rose M i Northfield, Minnesota fyller år onsdag, det gjør også kong Harald i Oslo. Åge R, også i Oslo fyller år torsdag. Gratulerer med dagen!

Denne helga er det karneval i Puerto del Carmen! Fra kl.20.30 i kveld er det utedans og show i havna i Gamlebyen. I morgen lørdag starter karnevalsopptoget kl.17.00 på Avenidaen. Kl. 21.00 er det igjen utedans i havna. Søndag kl.11.00 er det barnas karneval i havna i Gamlebyen.

Her ser vi Elvis jr og Elvis sr på karneval i Puerto del Carmen for noen år siden…

Da er det bare å finne fram kostymet, gå ut og SMIL! Lykke til!

Og politiet har allerede nå begynt å varsle om stengte gater:

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast