Nyheter:

Bli med til La Graciosa, øya nord for Lanzarote!

Lansarotepostens utsendte medarbeider Terje Jansson har vært på La Graciosa, den lille øya som ligger nord for Lanzarote.
For å komme dit tar man båt fra Orzola, Lanzarotes nordligste landsby, en båttur som tar 30 minutter.
La Graciosa har et areal på 29,5 km2, og har ca 650 fastboende. Øya administreres av Teguise kommune på Lanzarote, men det er planer om at La Graciosa snart blir den åttende kommunen på Lanzarote.
Kart over stien vi gikk på La Graciosa
På La Graciosa skulle vi teste den nye stien som går fra den nedlagte byen Casas de Pedro Barba nordøst på øya til det største tettstedet Caleta de Sebo.
Stien langs havet er forholdsvis nylig satt skikkelig i stand, slik at det er enkelt å gå her.
Fra den nye stien på La Graciosa
Vi valgte å gå fra Pedro Berba, den lille landsbyen nord på øya som nå er helt fraflyttet. Det er ingen fastboende der lenger. Vi møtte bare en engelsk familie med to små barn som hadde leid et hus i en uke. Det var alle som var her.

Pedro Barba er egentlig en gammel fiskerlandsby. Moloen står der fortsatt, og det er en fin strand der. Alle de hvite husene som har små hager er nå for det meste til utleie, eller eierne er her på sommeren.

Men tilbake til stien. Den starter ved stranden og er merket hele veien til Caleta de Sebo.

 

Først må man gjennom er lite fjellparti, men det er enkelt å gå her. Etter en kilometer åpner landskapet seg, og det blir helt flatt. Vi går på en fast fin sti, og i det fjerne ser vi Calero de Sebo. Vel fremme i havna viser det seg at vi har gått 4,5 km.

Turen egner seg fint til å gå fram og tilbake etter at man har gått i land fra båten i Caleta de Sebo. Det er flere steder man kan slå seg ned og nyte medbrakt mat på veien opp mot Pedro Barba.
Et annet alternativ er å leie en av de mange safaribilene som finnes på øya. Da kan man se seg om på øya før man kommer til Pedro Barba. Deretter hopper man av bilen og går langs havet tilbake til Caleta de Sebo.

 

Den tidligere turveien mellom de to tettstedene var på seks kilometer, men da gikk man stort sett på grusveier langt fra havet det meste av tiden. Med den nye stien kan man ha kontakt med havet hele veien.

Det er mange fine turmuligheter på La Graciosa, men stien mellom Pedro Barba og Caleta de Sebo er en av de aller beste.
Det har etterhvert blitt mange overnattingssteder på La Graciosa, så et besøk med et par overnattinger på øya er absolutt å anbefale!
Du finner informasjon om båtturer og overnattingsmuligheter på La Graciosa HER.
Tekst og foto: Terje Jansson
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast