Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 3, 2018

De siste ukene har politietaten Guardia Civil rensket opp i det kriminelle miljøet i områdene rundt og i gågata Calle Limones i Playa Blanca sør på Lanzarote.

Helt siden i november i fjor har publikum klaget på åpenlyst kjøp og salg av narkotika i gågata, handlinger som ofte foregikk midt på dagen.  På grunn av dette har det også forekommet slåssing blant de involverte.
Nå har politiet arrestert over 20 personer, og noen av disse er nå i fengsel. De andre har fått store bøter med beskjed om ikke å vise seg i det aktuelle området igjen.

Ordføreren i Teguise kunne denne uka fortelle at i løpet av de neste to årene skal «skjelettene» av de uferdige hotellbyggene i turistsenteret Costa Teguise forsvinne.

Costa Teguise ble hardt rammet av den økonomiske krisen som også kom til Kanariøyene i 2008, og resultatet var at flere halvferdige hotellbygg ble forlatt som «skjeletter».

Et av de mange uferdige hotellene i Costa Teguise.

Nå har flere hotellkjeder sagt at de vil fullføre mange av de halvferdige byggeprosjektene i løpet av de neste to årene. Hotellkjeden Barcelo Group, som allerede har tre hoteller i Costa Teguise planlegger å fullføre det halvferdige hotellet som står nær Hotel Occidental Oasis ved El Ancia-stranda. En annen hotellkjede, Belive Group vil fullføre bygget som står ved siden av Playa Verde Hotel.
I den andre enden av Costa Teguise skal hotellkjeden Gloria Palace Group fullføre råbygget som står ved Sands Beach Hotel. En annen kjede vil bygge et nytt femstjerners hotell rett ved Vital Class Hotel.

Undervannsmuseet Museo Atlantico i Playa Blanca markerte sitt ettårsjubileum denne uka.


Museo Atlantico på 12 meters dyp i Playa Blanca

Museet med de mange hundre statuene på 12 meters dyp har blitt verdensberømt det siste året, og over
10 000 dykkere har besøkt museet.
For å besøke Museo Atlantico må de besøkende først gjennom et kort dykkerkurs ved en av Lanzarotes dykkerklubber.

Sportsenteret Centro Deportivo i hovedstaden Arrecife skal nå bygge et svømmebasseng med olympiske mål. Bassenget og garderobene vil styrke Lanzarote som et av Europas beste steder for sport, og vil gi øya muligheter til å arrangere stevner av internasjonal standard.

Etter det Lanzaroteposten erfarer har leiligheter og hotellrom leid av nordmenn i Puerto del Carmen fått besøk av innbruddstyver siste uke.
Det er svært viktig at selv om man sover i leiligheten, må døren ut til terrassen eller verandaen være låst.
Ikke la pass, mobiltelefoner, datamaskiner eller penger ligge fremme; gjem dette. Mange hotellrom har en safe, så bruk den!
Har du først fått uønsket besøk må du ringe alarmtelefonen 112 med en gang. Der snakker de blant annet engelsk. Du behøver ikke å slå retningsnummeret 0034 hvis du bruker en norsk mobiltelefon.
Deretter vil du få beskjed om å melde innbruddet til politiet. Skal du få noe igjen på forsikringen må du ha meldt innbruddet til det lokale politiet, og få en kopi av anmeldelsen. Guardia Civil har som regel engelsk oversetter på hverdager.

Den nye Star Wars-filmen «The Last Jedi» vises med originalspråket (ikke dubbet til spansk) mandag 22.januar og torsdag 25.januar kl.19:15 i kinoen Multicines Atlántida i Arrecife, like ved bukta Charco de San Ginés.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast