Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 4, 2018

Hola!

Vi koser oss på solskinnsøya Lanzarote, men…fra i kveld fredag ventes det kraftige bølger som kan bli opp til fire meter høye på kysten av Lanzarote. Vinden vil komme fra nordøst, og ha en styrke på 35 til 45 km/t. Vær forsiktig hvis du er i nærheten av havet!

I serien «Biler som velter tilsynelatende uten grunn på Lanzarote» har vi i dag kommet til bil nr.46.

Rett etter midnatt natt til mandag veltet denne bilen på hovedveien LZ-1 i Guatiza litt nord på øya. Sjåføren var en kvinne på 55 år, og som slapp fra ulykken med mindre kuttskader:

Foto: La Voz de Lanzarote

Nå har Norwegian lagt ut sine direkteruter fra Oslo til Lanzarote til høsten. Første flyet går fra Oslo 29.oktober, og det siste flyet som er lagt ut går 7.januar 2019. Vi får håpe at tilbudet utvides utover vinteren!

På Lanzarote har over 100 forskjellige firmaer forpliktet seg til å ta inn unge praktikanter i alderen 16-29 år som er arbeidsløs. Firmaene forplikter seg til å gi seks måneders opplæring i arbeidslivet, samtidig som myndighetene betaler for opplegget. Ved siden av å arbeide får praktikantene opplæring i å skrive søknader og CV, de blir drillet i engelsk, og får opplæring i data. De arbeidssøkende får en kompensasjon på 4950 euro for seks måneders opplæring.

En glad gjeng som nå har fått sjansen til å jobbe på Lanzarote! Foto: Lanzarote Digital

Dette arbeidsprosjektet på Lanzarote arrangeres av næringsforeningen på Lanzarote, som også får tilskudd fra EUs sosiale fond ESF og regjeringen på Kanariøyene. Kanariøyene har en rekordhøy arbeidsledighet på 21,8 prosent, mens 41 prosent av de under 25 år er uten jobb.
Over 200 unge på Lanzarote er nå deltakere i dette programmet.

Sentrene for kultur, kunst og turisme på Lanzarote, CACT har sendt ut en påminnelse om aktiviteter på øya denne vinteren.

I en pressemelding skriver de at Lanzarote ikke kan tilby turistene skiløyper og snømenn. Derimot har vi vulkanske huler og grotter å tilby!
Denne vinteren er vi så heldig at disse grottene og hulene er fylt med musikk, god mat, teater og film, dans og andre opptredener.
Ved å klikke HER kan du se hvilke aktiviteter vi kan tilby deg i vinter, aktiviteter som vil varme hjertet ditt!
(Et par av aktivitetene har dessverre allerede gått ut på dato…)

Den 34.internasjonale musikkfestivalen på Kanariøyene fortsetter. Onsdag 31.januar besøker det verdenskjente Wien kammerorkester Lanzarote!

Orkesteret ble dannet i 1946, og hadde blant annet Yehudi Menuhin som gjestedirigent i de første årene.
Konserten på Lanzarote starter kl. 20:30 i Teatro El Salinero på Rambla Medular 65 (omkjøringsveien) i Arrecife.  På programmet står musikk av den danske nasjonalkomponisten Carl Nielsen og Bach sin Brandenburgerkonsert nr.5. Billetter kan bestilles på nettet HER.

Utekinoen Starlight Openair Cinema på taket av Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen er en populær  møteplass. Nå er filmprogrammet for februar klart; både «Mamma Mia», «Grease» og «The Beauty and the Beast» står på programmet:

Legg merke til at kinoen er stengt lørdag 17.februar; da er det karneval i Puerto del Carmen!

Mandag var det som vanlig hesteskokasting på Playa Grande i Puerto del Carmen. Over 40 deltakere møtte opp, og dagens vinner ble Gunn Kåsa med 154 poeng.

Humøret er på topp under hesteskokastingen! Foto: Liv J.Hansen

Nye kasterunder arrangeres neste mandag fra kl.12:00, så både deltakere og publikum ønskes velkommen!

Tirsdag var det en ny runde med quiz på Las Vistas i Puerto del Carmen.
55 gjester møtte opp og svarte på spørsmål om både Knut Hamsun og Simon and Garfunkel, og de som visste mest var Larvikingene! Det er nye spørsmål og forhåpentligvis rette svar førstkommende tirsdag fra kl.20:00. Det er bare å møte opp!

Onsdag kveld var det premiere for skandinavisk dans på Las Vistas i Puerto del Carmen. Over 50 gjester hadde møtt opp, og dansegulvet ble raskt fullt!

Dette var populært, så initiativtaker Leif Thuland fortalte at det er klart for en ny dansekveld onsdag 31.januar fra kl.20-22. Gratis entre!

Det var også nordmenn på språkutvekslingen (spansk-engelsk-spansk) på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen onsdag ettermiddag, og de fortalte at dette «spanskkurset» var nyttig og morsomt. Det er ny språkutveksling onsdag fra kl.17:30. Les mer om hvordan du gratis kan lære deg spansk HER.

Nordisk Forening minner om årsfesten som arrangeres neste lørdag 3.februar på Cafe La Ola i Puerto del Carmen.
Er du interessert i å delta finner du flere opplysninger HER.

Nordisk Forening Lanzarote melder om den årlige generalforsamlingen som i år holdes lørdag 3.mars kl.16:00 i sjømannskirkens lokaler i Puerto del Carmen. Forslag som ønskes tatt opp på generalforsamlingen må være styret i NF i hende senest 3.februar 2018. Mer informasjon finner du HER.

I går kveld ble det «gamle» presteparet Knut og Anne Kaldestad takket skikkelig av på Sjømannskirken på Lanzarote. En fullsatt kirke fikk presentert en kavalkade av opplevelser som Knut og Anne hadde vært gjennom de seks årene de var på Lanzarote, og de fikk med seg mange gaver hjem til Bergen fra menigheten på solskinnsøya:

Anne og Knut sier takk for seg!

Sjømannskirken opprettholder aktivitetsnivået også i dagene som kommer:

Fredag kl 11: Gåtur fra kirken, Leif Thuland leder an. Ca en times tur i ikke for raskt tempo, og du kan kjøpe kaffe og vafler etterpå. Bli med – bli sprek!
Lørdag kl 13: Lørdagsgrøt
Lørdag kl 18: Gudstjeneste i den katolske kirken i Playa Blanca
Søndag kl 18: Gudstjeneste i Sjømannskirken v/Per Oscar Berg. Kirkekaffe.
Mandag kl 20: Korøvelse
Tirsdag kl 11: Trim på terrassen v/Leif Thuland.
Tirsdag kl 12.30: Lunsj. Meny: Biff-lapskaus.  Eva har fri denne uken også, men vinterassistent Odd Hammer er en god erstatning!
Onsdag kl 10.30: Håndarbeidsgruppa. De strikker og syr til vårmarkedet, og har plass til flere. Du kan få garn og pinner her!
Forfatteren Tor Åge Bringsværd

Torsdag kl 18: Temakveld. Tor Åge Bringsværd :»Fantasiens måne – månen i all verdens folketro».

Vi vil allerede nå informere om Kulturukene 3.-18.februar. Den nasjonale Pilegrimskvartetten (hvor vinterassistent  Åge Bognø er med) synger på gudstjenestene og flere arrangement denne uka.
Det blir også en kunstutstilling. Vi kommer tilbake med mer info neste uke,  men allerede nå er det oppslag på kirkedøra om alt som skal skje.

 

Vi var nesten 50 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er i gang igjen i kveld fredag fra kl.19:00. Er du på øya er du hjertelig velkommen!

Tidligere sjømannsprest på Lanzarote, Herman Aadland på Fitjar fyller år i dag fredag. Jens S på Lillehammer fyller også år i dag. Ola S fra Råholt, men nå på Gran Canaria har fødselsdag søndag, og Fridtjof E fra Ulsteinvik fyller år mandag. Grete S på Vinstra fyller år tirsdag, og Terje T i Drammen har også dagen sin tirsdag. Inger S i Trondheim feirer sin 91-årsdag onsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast