Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 2, 2018

Hola!

Det er vinter på Lanzarote, men med temperaturer på 24-25 grader på dagen og 16-18 på kvelden står vi han av!

Igjen har norske turister blitt lurt til å kjøpe elektroniske varer i en såkalt spesialbutikk i Puerto del Carmen. Igjen er det butikken Samsung Tectronix ved den italienske restauranten Sorrento på Avenidaen som har solgt varer til nordmenn uten kvittering, og uten kontaktmuligheter i ettertid når varen ikke virker.

Mitt råd er veldig enkelt, og jeg gjentar det så gjerne: IKKE GÅ INN I DISSE BUTIKKENE!

Her er bilder av denne butikken:

Denne butikken har hundrevis av klager på seg på Tripadvisor, men det ser ut som at folk går på limpinnen gang etter gang! Legges vettet igjen hjemme når en er på ferie? Og hvor er myndighetene?

De ansatte ved akutten/legevakten/innleggelse ved det offentlige sykehuset i Arrecife truer med streik fra 29.januar. Grunnen er at fagforeningene flere ganger har påpekt at avdelingen mangler spesialister som kan ta de riktige beslutningene når pågangen av pasienter er stor.

Akutten i Arrecife

Til en hver tid skal det være en lege, en assisterende lege, en sykepleier og en assisterende pleier på vakt. Når større ulykker skjer vil alle disse være opptatt, og andre pasienter blir ikke tatt vare på på en tilfredsstillende måte, sier de ansatte. Streikekomiteen forsikrer imidlertid at dersom det blir streik vil man prøve å skåne pasientene mest mulig.

Tias kommune, hvor turiststedet Puerto del Carmen ligger har denne uka godkjent et rekordhøyt budsjett for 2018. Budsjettet er på 27,5 millioner euro, nesten 300 millioner kroner, noe som er nesten fem prosent høyere enn i fjor.

Rådhuset i Tias

Nesten 10 millioner euro skal brukes på nye byggeprosjekter, blant annet skal kommunen gjøres grønnere med flere parker og rekreasjonsområder. Videre skal det satses på kultur og sport. Budsjettet for sosiale tjenester i kommunen økes med over fem prosent fra året før.

En bil som hadde fylt drivstoff ved bensinstasjonen på havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen tirsdag kveld ca kl.19:00 havnet plutselig i sjøen, med sjåføren inni.

Foto: La Voz de Lanzarote

Først hoppet tre yngre gutter ut i vannet for å redde sjåføren, og de fikk etterhvert hjelp av to politimenn på jobb i området. Disse kastet seg også ut i sjøen, og tilslutt klarte de å få sjåføren ut av bilen og til land. Der ble det straks satt i gang med gjenopplivingsforsøk av mannen. I følge lokalavisene klarte politiet å få i gang hjertet til sjåføren før ambulansen kom.
Hvorfor bilen havnet i sjøen er ikke helt klart i skrivende stund, men mest sannsynlig fikk sjåføren et illebefinnende før ulykken inntraff. Sjåføren var en 80 år gammel mann fra Macher, øst for Puerto del Carmen.

Den 34.internasjonale musikkfestivalen på Kanariøyene fortsetter, og den neste store konserten på Lanzarote er søndag 21.januar. Da spiller Tenerife Symfoniorkester i Jameos del Agua kl. 20:30.

Tenerife symfoniorkester besøker Lanzarote neste søndag.

På programmet finner vi verker av Rachmaninov, Bernstein (West Side Story) og Coplands berømte «Fanfare for the Common Man».

Billetter kan kjøpes på nettet HER.

Da er hesteskokastinga i gang igjen etter juleferien. Arrangør er Nordisk Forening på Lanzarote, og sist mandag møtte 28 deltakere opp på Playa Grande i Puerto del Carmen for noen runder med kasting.

Her er mandagens vinner, Torgeir Evensen med 128 poeng. Nye runder med hesteskokasting finner sted mandag fra kl.12:00. Alle er velkommen, enten som deltaker eller som heiagjeng!

Tirsdag var det som vanlig Lanzaquiz på Las Vistas i Puerto del Carmen, og 40 gjester møtte opp.
Vinnerlaget ble «Jentutten», og premien var som vanlig ei flaske vin pluss heder og ære!

Quizmaster/programleder Morten er klar for nye intrikate spørsmål tirsdag fra kl.20:00!

Sjømannskirken melder om følgende program i dagene som kommer:

I dag fredag: tur fra kirken kl 11. Leif Thuland tar oss med på en tur i nærområdet, varighet ca en time.
Lørdag, og hver lørdag fremover serveres grøt kl.13.
Søndag kl 18: Gudstjeneste ved Ragnar Enger. Kirkekaffe. Mandag: Koret Alegria øver fra kl.20.
Tirsdag: Først trim på terrassen kl 11, deretter lunsj kl 12.30.
Onsdag: Håndarbeidsgruppa møter kl 10.30.
Torsdag:Temakveld kl 18:  Historiker, journalist og forfatter Bjørn Bjørnsen forteller om «Kongens nei og andre eventyr». Kaffepause m/åresalg.
Kirken informerer allerede nå om gudstjenesten neste søndag. Den blir ved Knut Kaldestad. Anne og Knut kommer hit på en ukes ferie for å få sagt ordentlig takk for seg etter seks år på Sjømannskirken.
Kirken får nye vinterassistenter denne uken. Eli og Hans Enger takker for seg, og nå kommer Lilly og Odd Hammer og Kjellaug og Åge Bognø.

 

Margareth N, for tiden på Lanzarote feirer dagen sin tirsdag.  Gratulerer med dagen!

I dag begynner EM i håndball for menn i Kroatia. Norge er en av  favorittene, og kampene kan du se både på Las Vistas i Puerto del Carmen (ikke søndag), eller på Vikinghuset på Avenidaen i Puerto del Carmen. Noen forteller at også restauranten Irish Viking viser kampene, men redaksjonen har ikke fått noen informasjon om dette.

Vi var nesten 50 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas. Vi er i gang igjen med et nytt treff fra kl. 19:00 i kveld, så er du på øya er det bare å ta seg en tur!

Ei god helg og ei fin uke ønskes deg fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast