Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 2 og 3, 2018

Det var nok mange turgåere som  lurte på hva det var i de 31 kassene som stod sirlig plassert like ved stien mellom Puerto del Carmen og Puerto Calero sist lørdag. Det viste seg at det var over 100 duer som skulle slippes ut.
I følge vår utsendte medarbeider Terje Jansson har det i mange år blitt sluppet duer fra det samme området.
Hvor duene nå skulle var ikke godt å si. Kanskje skulle de fly tilbake til en av de andre Kanariøyene, eller kanskje de skulle helt opp til fastlandet?

En motorsyklist fra Irland døde natt til lørdag etter å ha kollidert med en bil på hovedveien LZ-40 nær dyreparken Ranco Texas i Puerto del Carmen. Politiet vet i øyeblikket ikke mer om hva som har skjedd.
Den omkomne var 19 år gammel.

Søndag kl.13:30 kolliderte to biler like før rundkjøringen ved Uga sør for Puerto del Carmen. En av bilene veltet, og fem av passasjerene ble behandlet på stedet for mindre skader.

Fra ulykken ved Uga. Foto: La Voz de Lanzarote

Lanzarotes nordligste landsby, Orzola bygger nå ut havna. Fire nye pongtonger, såkalte flytende brygger bygges, og skal gi plass til 67 båter. Prosjektet koster 300 000 euro, og skal gi større båttrafikk til området.

Drosjene på Lanzarote skal nå få nye taksametre. Heretter skal det bli mulig å få skrevet ut kvittering for turen, og man skal også kunne bruke kredittkort når en skal betale. Øyregjeringen bidrar med 17 000 euro til nyvinningen.

Festningen Castillo de Santa Bárbara som ligger på toppen av en gammel vulkan ved den gamle hovedstaden Teguise skal nå pusses opp. Det er den kanariske regjeringen som bidrar med 600 000 euro for å sikre dette historiske stedet for fremtidige generasjoner, som det står i meldingen fra myndighetene.

Økonomien på Kanariøyene vokste med 3,5 prosent i 2017, og vokste mer enn veksten i Spania som var på «bare» 2,5 prosent. I følge en melding fra den spanske banken Caixabank vil veksten på Kanariøyene fortsette i 2018 takket være flere turister.

Og turistene fortsetter å komme til Kanariøyene. I følge flyplassoperatøren AENA kom det 3 660 951 passasjerer til Lanzarote i 2017, en økning på 10,5 prosent fra året før.
En pussig observasjon her: Lokalavisene på Lanzarote opererer med rekordhøye 7,3 millioner passasjerer i 2017.
De har ganske enkelt ganget tallet med to, for flyr man TIL Lanzarote, må man også fly FRA Lanzarote…
Flyplassen på Lanzarote er igjen Spanias niende mest travle flyplass.

Det meldes om høye bølger på kysten, regn og kraftig vind på Kanariøyene de neste dagene.

Det er sendt ut oransje varsel for deler av de vestlige øyene, blant annet El Hierro, La Gomera og Tenerife, mens Fuerteventura og Lanzarote i øst får «bare» et gult varsel, altså mindre vind og mindre bølger. Lanzarote kan likevel få vindkast opp mot 75 km/t mandag ettermiddag og natt til tirsdag.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast