Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote uke 1, 2018

I lokalavisene på Lanzarote dukket det i helga opp en ganske så rørende historie fra før jul:

I fengslet i Tahiche på Lanzarote var det mange innsatte som ikke kom hjem til jul,  og på det offentlige sykehuset i Arrecife var det mange syke barn som heller ikke fikk feire jul og nyttår hjemme hos seg selv.

En miljøterapeut i fengslet, Urko Pinto jobber i en avdeling hvor alle 21 innsatte sliter med rusmisbruk. Han foreslo for fangene på avdelingen han jobbet ved at de skulle lage fantasifulle og fargerike julekort til barna på sykehuset, og sånn ble det. Se bildet øverst.

Mottakelsen på sykehuset var veldig god, og miljøterapeuten skryter av de innsattes jobb.
– Dette er god terapi for de innsatte, det å jobbe for noen ute i samfunnet. Nå skal vi utvide dette samarbeidet med sykehuset og andre institusjoner, for integrering er den riktige veien å gå, sier Pinto.

Sist fredag kveld kolliderte tre biler på hovedveien LZ-1 ved Guatiza litt nord på Lanzarote. En tysk mann på 76 år døde i ulykken, mens fem andre fikk skader «av moderat karakter», som det står i lokalavisa. Politiet tror at høy fart kan være årsaken til ulykken.

Slik så en av bilene ut etter kollisjonen ved Guatiza. Foto: La Voz de Lanzarote

Det spanske oljeselskapet Repsol har fått en av Storbritannias mest kjente arkitekter, Sir Norman Foster til å designe selskapets nye bensinstasjoner i Spania.
De første har også kommet til Lanzarote, og siste uke ble en ny stasjon åpnet i Arrecife:

Repsols stasjon i Arrecife.

Repsol skal nå bygge om over 200 stasjoner i Spania etter Fosters tegninger.

Det settes ny rekord i tallet på cruiseskip som besøker Lanzarote fra nå av og ut mars: 90 skip kommer til øya med tilsammen 150 000 passasjerer ombord.

Nå blir det dyrere å ringe i Spania.

Det største telefonselskapet Movistar, Spanias «Telenor» setter fra nyttår opp prisene sine både på telefonsamtaler og internett, og da følger som regel de andre selskapene etter. Dette gjør at Spania forsterker sin stilling som ett av de aller dyreste landene i Europa når det gjelder teletjenester. De nye prislistene får du ved å kontakte telefonselskapet du bruker.

Arbeidsledigheten på Lanzarote fortsatte å gå ned i desember. 1,05 prosent av de ledige fikk seg jobb, og nå er ledighetstallene på samme nivå som før den økonomiske krisen startet i 2009.
Per 31.desember 2017 var det 11 849 arbeidsledige på Lanzarote.

Kommunene Tias og San Bartolomé på Lanzarote satser nå stort på å få flere i arbeid.

Siste uke ansatte kommunene henholdsvis 37 og 26 arbeidsledige personer til å gjøre forefallende arbeid i kommunen. De fleste av disse 63 er over 50 år, de har familier med barn, og flere av arbeiderne har funksjonshemninger. De skal nå jobbe som vaktmestere, pleiere av eldre og barn, gartnere, murere, malere, noen skal rydde gater og veier, og etter de første seks månedene vil kommunene tilby arbeiderne fast jobb.
Dette arbeidstiltaket kalles Programa Extraordinario de Empleo Social, og er et samarbeide mellom kommunene, øyregjerningen og den kanariske regjeringen.

I Costa Teguise sliter de for tida litt med å forstå trafikkmyndighetenes siste løsninger for å kjøre gjennom en rundkjøring i Calle Panama:

Denne pilbruken forvirrer trafikantene, og folk kaller dette «sirkulasjonssyke»!  Og fra den andre siden ser krysset slik ut:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast