Nyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 1, 2018

Hola!

Godt nytt år!

I dag fredag er det den store kongedagen i Spania og på Lanzarote!

De hellige tre Konger vil i løpet av dagen komme ridene inn på kamelryggen i de fleste landsbyene på øya. Kongene vil kaste ut godterier til barna, og barna vil få muligheter til å gi kongene ønskelistene sine.

Nytt av året er at De hellige tre Kongene kommer i båt inn til det nye havnesenteret Marina Lanzarote i Arrecife  kl.12:30 i dag fredag.

Kongene kommer sjøveien til Arrecife idag.

Se når kongene kommer til DITT sted HER.

Influensaen har også kommet til Lanzarote, og mange går rundt og hoster og harker.
Som regel er det bare å ta tiden til hjelp, hvile mye og drikke masse vann. Vanligvis går det hele over etter noen få dager.


Et «vidundermiddel» i kampen mot influensa er «Frenadol«, som du får kjøpt på apoteket. Et lignende middel er «Bisolgrip«. Begge inneholder et pulver som du blander ut i vann (rød tekst på Frenadolesken i varmt vann, svart i kaldt vann). Smaken er sitron, og inneholder både paracet og et middel for hals og nese. Influensa heter gripe på spansk. God bedring!

Siste uke kom det seks flyktninger i en patera (flyktningbåt) til La Graciosa, øya som ligger rett nord for Lanzarote. Dessverre kom de ikke alene!
Da politiet kom til stranda hvor båten hadde kommet inn var flyktningene i full gang med å grave ned pakker med hasj:

Foto: Diario de Lanzarote

Tilsammen hadde flyktningene 300 kilo hasj med seg i båten, som kom fra Nord-Afrika. Nå venter en lengre fengselsstraff for fem av de ankomne; sjettemann var mindreårig og blir tatt hånd om av Røde Kors.

Januarsalget i butikkene på Lanzarote starter offisielt søndag 7.januar, etter at kongedagene er over.  Salget varer ut måneden. I hovedstaden har noen butikker tjuvstartet med plakater i vinduene hvor de allerede tilbyr 30-70 prosent rabatt på varene.

I Playa Blanca sør på Lanzarote har det gamle shoppingsenteret Rubicon blitt pusset opp, og nye butikker har flyttet inn. På parkeringsplassen utenfor senteret ser det imidlertid slik ut:

20 meter unna ligger det fine hotellet Rubimar, med flotte tennisbaner, sikkert til gjestenes store glede. Gjestene må da passere disse «vakre» og illeluktene posene for å komme seg dit. Hvem har ansvaret for at det ser slik ut?

Nordisk Forening på Lanzarote starter opp med sin populære hesteskokasting på Playa Grande i Puerto del Carmen mandag 8.januar kl.12:00. Tirsdag kl. 20:00 er det tid for quiz igjen på Las Vistas i Puerto del Carmen, og quizmaster Morten har brukt jula til å lage finurlige spørsmål. Hjertelig velkommen!

Torsdag 11.januar arrangeres årets første trimtur i regi av foreningen, og målet denne gangen er Tabayesco, en liten landsby i nord.

For å komme seg dit må en kjøre hovedveien LZ-1 opp til Mala, ta av der det står til Mala, kjør 150 m til rundkjøringen,  kjør 3/4 rundt den og under LZ 1, rett gjennom neste rundkjøring og videre 100 m der man skal parkere. Gåturen er tre kilometer hver vei på en flat grusvei. Turstart kl.11:00.
Tabayesco har en liten orginal kafé/restaurant. Vi går til kafeen, og her har vi bestilt mat og drikke til alle. Vi får ferske rundstykker, ost, skinke, frukt , kaffe og juice til seks euro. Så denne gang behøver man ikke ta med mat, kanskje bare litt vann.
Snakk sammen om transport, gjerne under hesteskokastingen eller quizen.

Sjømannskirken på Lanzarote melder om stor aktivitet i dagene som kommer.

I dag fredag kl.11:00 starter de ukentlige gåturene opp igjen fra Kjerka, en tur de aller fleste kan delta på. Og neste tirsdag kl. 11:00 er det trim på kirkeplassen, under kyndig ledelse av Leif Thuland:

Foto: Sjømannskirken

Trimprogrammet er utarbeidet av LHL i Norge. Hjertelig velkommen, og etterpå er det varm lunsj (fra 16.januar).

Denne lørdagen er kirken stengt, og søndag 7.januar kl.18:00 er det gudstjeneste med Hans Enger. Mandag øver koret Alegria fra kl.20:00, og tirsdag til fredag i neste uke er åpningstidene som vanlig fra kl.11:00. Onsdag møter håndarbeidsgruppa fra kl.10:30. Torsdag 11.januar kl.18:00 arrangeres årets første temakveld. Ragnar Enger forteller om Hans Nilsen Hauge, et stort navn i norsk historie.

Vi var 32 gjester på fredagspilsen i mellomjula, og årets første treff skjer i kveld på Las Vistas i Puerto del Carmen fra kl.19:00. Er du på øya er du hjertelig velkommen!

Solfrid N fra Halden fyller år onsdag, og torsdag er det Gøran A fra Arløv i Sverige som feirer dagen sin.
Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast