Nyheter:

De Hellige Tre Kongers aften på Lanzarote

Her får du en oversikt over De Hellige Tre Kongers bevegelser på Lanzarote torsdag og fredag denne uka:

4.januar:

Kl.19:00 Cabalgata, som prosesjonen med De Hellige Tre Konger kalles besøker Playa Honda. Kongene rir på sine kameler fra stranda ved Goliat og videre langs Avenidaen og gatene Cordel og San Borondón fram til Calle Mayor.

5.januar: Kongenes aften, los Reyes Magos de Oriente

De Hellige Tre Kongers prosesjon med Kaspar,  Melchior og Balthasar kommer ridene på sine kameler til disse tidene og stedene:

Kl.11:30 La Graciosa

Kl.14:00 Costa Teguise (Centro Civico)

Kl.17:00 Plaza de Haría.

Kl.17:00 Cabalgata de Reyes i Yaiza. Kongene rir langs hovedgata gjennom byen til Plaza de Los Remedios. Underholdning fra 16:00.

Kl.17:30 Tinajo, prosesjonen forlater fotballparken til Plaza de San Roque.

Kl.18:00 Tías, prosesjonen går fra rundkjøringen ved La Casona og går ned Calle Libertad og Calle La Luchada til kommunens sportssenter hvor kongene samler inn barnas ønskelister.

Kl.19:00 La Villa de Teguise, prosesjonen går fra vindmøllen ved skolen.

Kl.19:00 Playa Blanca, prosesjonen går langs Calle Jaime Quesada og Avenida Papagayo med underholdning fra kl. 17:00.

Kl.19:00 San Bartolomé, prosesjonen går fra IES langs Avenida Alcalde Antonio Cabrerra Barrera, Calle Rubicón og avsluttes i Parque Félix Rodríguez de la Fuente.

Kl.19:30 Puerto del Carmen, prosesjonen går fra Calle Teide ned til havna. Der kan barna hilse på kongene og gi de ønskelistene sine. Deretter går kamelene med kongene videre langs Aveindaen til Hotel San Antonio.

Barna på Lanzarote vil få flere muligheter til å hilse på De Hellige Tre Konger, og samtidig gi kongene ønskelistene sine. På morgenen onsdag 6.januar våkner barna veldig tidlig for å finne gaver i strømpene som noen ganger henger i stua. Dersom noen av barna har oppført seg dårlig det siste året kan det hende at foreldrene truer med å gi barna «kull», og som oftest er dette sukkerklumper.

Dagen starter med servering av den tradisjonelle kaken Roscon de Reyes, en kremfylt hvetekrans dekorert med tørket frukt. Inne i kaken finnes den en bønne og en konge. Den som er så heldig å få kongen blir konge for en dag. Den uheldige som får bønnen må betale for kaken neste år!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast