Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote uke 51, 2017

Det har kommet nye tall for skandinaviske turister til Lanzarote i år.

I følge turistmyndighetene kom det 31 170 dansker, 19 959 svensker og 17 980 nordmenn fra januar til november. Dette betyr at skandinaver er samlet den åttende største turistgruppen på Lanzarote.
4183 dansker, 3835 svensker og 3056 nordmenn besøkte øya i november.

I en kort melding fra fagforeningen Las Kellys på Kanariøyene planlegges det en streik blant renholdsarbeiderne ved hotellene på øyene 1.juledag og 1.nyttårsdag.
Streiken settes i gang for å få bedre arbeidsforhold for arbeiderne. Hvordan dette vil slå ut for gjestene på hotellene vites ikke i skrivende stund.

Lanzarotes minst befolkede kommune, Haría i nord har opplevd en voldsom økning av utleie av hus og leiligheter til turister. Dette har hatt en positiv effekt på området.
Hus som det ikke har bodd folk i på mange år er nå pusset opp for utleie, og flere turister tilbringer lengre tid i byen og bruker mer penger der.

Haria, Lanzarote.

Kommunestyret applauderer tiltakene, og nå arbeider de med å få sentrum av Haría erklært som et historisk sted.

Den norske nettavisen Canariajournalen presenterte forleden en interessant og viktig artikkel om hvorfor nordmenn med verdier på Kanariøyene bør opprette et testamente.

Du kan lese artikkelen HER.

De mest populære navnene på nyfødte innbyggere på Kanariøyene var i 2016 Sofía og Hugo.
Navn fra urbefolkningens tid, tiden da guancher levde på øyene blir mer og mer populær. I fjor var de mest populære ur-navnene Gara og Aday.

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast