FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 49, 8.desember 2017

Hola!

Siste uke har vært en vindfull uke på solskinnsøya Lanzarote, men folk har stått han av med temperaturer på langt over 20 grader på dagen!

Det nærmer seg tiden hvor hver kommune, hoteller, restauranter og privatfolk på Lanzarote lager en «julekrybbe«, vanligvis en miniatyrversjon av Lanzarote med bitte små vulkaner, hus og folk, og hvor Betlehem med Jesusbarnet og stallen er plassert i midten. På Kanariøyene kalles krybben belén.

I Tinajo kommune gikk det imidlertid helt galt da de skulle lage sin «belén». Det viste seg at det ble brukt såkalt «farlig» materiale, det ble bygget for stort, og til og med ordføreren beklaget at han og de ansvarlige ikke hadde fått de nødvendige godkjennelsene før de begynte å lage krybben.
Det gikk så langt at selveste øyregjeringen brøt inn og forlangte krybben revet. Nå må Tinajo begynne forfra igjen…i en mindre målestokk.

Siden sist har flere av oss sett musikalen «Jesus Christ Superstar» på Lanzarote!

En lokal teatergruppe satte opp denne kjente musikalen i teateret i San Bartolomé siste helg, og vi klarte å få billetter til en av ekstraforestillingene lørdag ettermiddag.
Dette var bare så bra! Flotte sangstemmer, flinke dansere, og for et orkester! Det var ikke lov å ta bilder, men jeg tok ett da forestillingen var over og ensemblet tok i mot hyllesten fra det entusiastiske publikumet:

Se godt på bildet under her!

Dette er forsiden på Bergenskalenderen 2017.

Bildet henger på veggen i apoteket på det offentlige sykehuset i hovedstaden Arrecife på Lanzarote. Apotekeren sier at han syntes bildet var så fantastisk at det måtte opp på veggen. Selve datosidene var det ikke så nøye med.
Jeg så meg rundt da jeg var der en dag…bildet var den eneste pynten i et ellers så kjedelig lokale.
Er det folk fra Bergensområdet som skal til Lanzarote og kanskje kan ta med en Bergenskalender for 2018, slik at apotekeren kan få pyntet opp arbeidsplassen sin neste år også? Eller må jeg ta med en Trondheimskalender?

Folk fortsetter å velte med bilene sine på Lanzarote!

I serien «Biler som velter på Lanzarote tilsynelatende uten grunn» er vi i dag kommet til bil nr.39, 40 og 41:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet på hovedveien LZ 2 mellom Playa Blanca og Yaiza torsdag i forrige uke. Ingen ble skadet i denne ulykken.
Samme dag veltet en annen bil på samme strekningen mellom Playa Blanca og Yaiza. To personer ble lettere skadet i denne ulykken:

Foto: La Voz de Lanzarote

Lørdag ettermiddag veltet en bil i innkjøringen til Arrecife, like ved regjeringsbygget. Ingen ble skadet her:

Foto: La Voz de Lanzarote

Hvordan får de det til?

Og siste helg var det Rally Lanzarote på øya, og da gikk det galt med en av bilene (NB! Sterke scener!):

Det gikk bra med sjåfør og kartleser, melder arrangørene!

Hovedgata i Tias, Avenida Central skal nå pusses opp.

Ny hovedgate i Tias

Kommunen har bevilget to millioner euro til arbeidet, og i følge ordfører Pancho Hernandez skal pengene gå til å lage større fortau, grønne lunger og bedre plasser for å parkere biler.
Arbeidet starter tidlig neste år og vil ta 10 måneder.

For noen dager siden fortalte nettsiden faktisk.no at annonsen der flyselskapet Norwegian gir bort to gratis billetter bare er tull. (Faktisk.no er et samarbeid mellom NRK, VG, TV2 og Dagbladet for å avsløre «falske nyheter»).
Jeg la ut denne siden forleden, men likevel klikker folk i vilden sky i håp om å få gratis flybilletter. Bare tull!
Les mer HER.

I morgen lørdag 9.desember er det tid for den tradisjonelle Lanzarote Marathon.

Foto: James Mitchell

Over 2000 deltakere skal løpe en hel maraton eller kortere distanser. Sju deltaker fra Norge er påmeldt, og de representerer klubbene Søgne IL, Førde Vulk og Varegg IL.

Det er start i Costa Teguise, i Arrecife og i Puerto del Carmen avhengig av hva slags distanse som skal løpes.

Les mer om løpet, deltakerne og tidspunkter HER.

I morgen kveld, lørdag 9.desember kl. 20:00 spiller komponisten Samuel Aguilar fra Lanzarote sine egne pianostykker i Cueva de los Verdes nord på Lanzarote.

Samuel Aguilar

Tidligere i år utlyste kunst-, kultur-og turistsentrene på Lanzarote, CACT en konkurranse hvor musikere kunne inkludere talent, kreativitet og originalitet i sine komposisjoner, og en av vinnerne var Samuel Aguilar, født og oppvokst på Lanzarote.

«Night Thinking», «Tanker om natten» heter vinnerkomposisjonen av Samuel Aguilar. Billettene koster 20 euro, og kan kjøpes ved alle CACT/turistkontorene på øya og på nettet HER.
Billetter som ikke er solgt selges ved inngangen.
Husk å ta på gode spasersko for en 20 minutter vandring inn i grotten til konsertsalen.

Neste lørdag 16.desember er det en ny klassisk pianokonsert i The Camel House i Marcher vest for Puerto del Carmen.
Denne kvelden er det den andre konserten i serien med musikk komponert av Chopin, og ved pianoet sitter den britiske pianisten Murray McLachlan.

Konserten starter kl. 19:30, og billetter kan bestilles via epost:  info@island-challenges.com , eller ved å ringe
(0034) 658 269 142. Restbilletter selges ved døren.

Ukens hesteskokastvinner ble Jostein Dahl med 144 poeng.

Foto: Liv J.Hansen

35 deltakere møtte, pluss en stor heiagjeng. Mandag 11.desember møtes folk igjen kl.12:00 for en ny konkurranse på Playa Grande i Puerto del Carmen. Deretter er det juleferie, og første kast i 2018 blir mandag 8.januar.

Årets siste Lanzaquiz ble arrangert på Las Vistas i Puerto del Carmen tirsdag. 30 svarlystne deltakere møtte opp, og vinnerlaget ble «7eren»:

Foto: Liv J. Hansen

Neste hjernejogg er tirsdag 9.januar 2018 kl.20:00.

Årets siste vandretur arrangeres av Nordisk Forening torsdag 14.desember. Gå til foreningens nettside HER for å finne ut mer. Info legges ut etterhvert.

Sjømannskirken på Lanzarote har sendt oss dette ukesprogrammet:

Alterteppet i Sjømannskirken.

I dag fredag er det minnestund for Trinelise Christensen Myhre kl.12. Det er samtidig som det er bisettelse i Bygdøy kirke i Oslo. Alle som kjente Trinelise er velkommen til å være sammen og minnes henne.

Fredag er også dagen for tur. Leif Thuland er turgeneral. Møt opp på kirken kl.11 om du vil være med.
Lørdag spiser vi grøt kl.13.
Søndag er det gudstjeneste kl 18, med kirkekaffe. Mandag øver korte Alegria kl 20. Kaffe fra kl 19.30.
Tirsdag er det trim kl 11. Det blir nok spesielt bra å få rørt litt på seg akkurat denne tirsdagen! Da serverer Eva julelunsj. Deilig ribbe og surkål får du til 10€ om du har meldt deg på. Da kan det være godt å ha kvittet seg med noen kalorier på forhånd!
Onsdag som vanlig håndarbeidsgruppa kl 10.30.
Torsdag? Nei, nå er det slutt på temakveldene for i år. Velkommen tilbake 11.januar. Da er det Ragnar Enger som forteller: Hans Nilsen Hauge,en av de mest innflytelsesrike i norsk historie.
Fredag: Familiedag kl 17. Det er sendt ut mail til familier med barn. Vær så snill å si fra til skandinaviske barnefamilier som du måtte kjenne til, og be dem ta kontakt med kirken. Vi serverer middag, og det blir «julevandring». Det er en måte å konkretisere innholdet i juleevangeliet på for barna.

Vanlige åpningstider tir-fre 11-16. Alle er velkommen til kirkens arrangementer!

Vi var 35 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Fra kl.19:00 i kveld er vi i gang igjen; du er hjertelig velkommen hvis du er på Lanzarote!
Husk at du nå kan se norsk TV på Las Vistas, slik at du ikke trenger å gå glipp av en eneste gullmedalje eller hvem som vinner «Farmen» eller hva nå alt heter! Restauranten Las Vistas er åpen hver dag fra kl.10:00 til seint, men søndag er det hviledag.

Rolf B på La Palma fyller år mandag. Det samme gjør Ingeborg M i Oslo, pt på Lanzarote. Onsdag fyller søstera mi Gunvor B på Ekne år.
Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin førjulsuke ønskes dere alle fra Ola i snøen i Norge!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast