nyheter

Flere hus blir ulovlig okkupert på Lanzarote

Husokkupanter er enhver huseiers verste mareritt, og problemet bare øker og øker på Lanzarote!

I følge myndighetene i Playa Blanca og Costa Teguise har flere ubebodde hus og leiligheter blitt overtatt av husløse det siste året.
Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere har folk vanskeligheter med å finne seg rimelige steder å bo på Lanzarote. Når nøden blir størst bryter folk seg rett og slett inn i ubebodde hus, skifter låser, og bor der.

Et okkupert hus på Lanzarote.

Det er da eierens mareritt begynner…hvordan får man okkupantene ut av huset? Okkupantene er nemlig mer eller mindre beskyttet av spansk lov, tro det eller ei!

Huseieren må nemlig bevise at huset hans ble brutt inn i, enten ved hjelp av videoovervåking eller at en alarm ble utløst.
Kan huseieren da kutte strømmen? Skru av vannet? Det er best å ikke gjøre noe av delene, for teknisk sett bryter  man da selv loven (!).

Denne utkastelsesprosessen kan ta lang tid, ofte år. Hittil har den beste løsningen vært at man selv skifter låser når okkupantene er ute av huset, og prøver å innhente bevis ved hjelp av video eller alarm når et nytt innbrudd begås.

Nå har ordføreren i Costa Teguise, Oswaldo Betancort sagt at denne ulovlige praksisen må stoppe. Han innkalte derfor i forrige uke både politi og sosiale myndigheter til et møte for å finne løsninger.

Resultatet var at politiet denne uka kastet ut 32 mennesker som hadde okkupert flere ubebodde og helt nye rekkehus i Calle La Rosa i Costa Teguise.
Blant de 32 fant politiet to utenlandske menn som oppholdt seg ulovlig på øya. Et barn i skolepliktig alder ble overlatt til barnevernet.

Fra politiaksjonen siste uke i Costa Teguise. Foto: La Voz de Lanzarote

Er da problemet løst? Langt i fra. De husløse menneskene er ute på gata igjen, bokstavelig talt! Kommunen har nemlig ingen lovlige leiligheter å tilby de husløse okkupantene…

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast