Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 44, 3.november 2017

Hola!

Ei god og varm uke har vi lagt bak oss på Lanzarote! Jeg har kost meg med melkesjokolade, kaviar og «Stabbur-makrell for triumferende trøndere» som det står på boksen…tusen takk til Ragna og Jan for godsakene!

Hovedbildet øverst er tatt av Atmasukha Ananda, pianisten fra Selbu som to ganger har besøkt Lanzarote med sitt klassiske spill. Denne uka spiller han Griegs A-mollkonsert sammen med Cape Symphony Orchestra i Hyannis, Massachusetts, USA.

Da er vi i gang igjen; veltesesongen for biler har startet på Lanzarote!
I løpet av det siste året har jeg vist bilder av «Biler som velter tilsynelatende uten grunn på Lanzarote«, og i dag er vi kommet fram til bil nr.36.

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet over på siden i ei smal gate i hovedstaden Arrecife tirsdag ettermiddag. Ingen ble skadet, skriver lokalavisa. Hvordan får de det til?

Det kommer stadig flere turister til Lanzarote…men de er ikke fra Skandinavia!

Nå har Brussels Airlines fra Belgia startet ei ny flyrute fra hovedstaden Brussel til Lanzarote. Tre ganger i uka vil et Airbus-fly fra Belgia lande på Lanzarote.
Første ankomst lørdag ble mottatt med vannsprøyter fra brannvesenet på flyplassen, og passasjerene ble ønsket velkommen med folkemusikk, kaker og lokal drikke.

Når man bor på Lanzarote får man ofte spørsmål om saker og ting som angår solskinnsøya:
Hvor finner man et spanskkurs? Er det folk på øya som kan trimme en palme? Når er apotekene åpne? Finnes det en Rotary-klubb på øya? Hva med flyttebyrå? Spiller noen bridge? Når er det flo og fjære? Bruker dere euro på Lanzarote?

De fleste svarene finnes i det engelskspråklige bladet Gazette.
Gazette er et månedlig gratisblad, og inneholder utrolig mye nyttig informasjon for mange. Bladet er populært og forsvinner fort fra stedene det er lagt ut, som på postkontoret, apoteket, tannlegekontoret, restauranter osv. Derfor selges det også i supermarkedene til to euro…butikker som selger blader må ta penger for Gazette.

Gazette finner man også på nettet.

Og akkurat nå kom det et spørsmål om hvor man finner TV-programmene for spanske kanaler. Jo, oversikten over TV-kanaler finner man HER.

En familie med leiebil var noe uheldig sist helg da de la avgårde med bilen sin ut mot de flotte badestrendene Papagayo sør på Lanzarote.
Det gikk ikke helt bra; de kjørte seg fast, og stod faktisk i fare for å velte ned en skråning.

Foto: La Voz de Lanzarote

Brannvesenet kom og fikk bilen opp på veien igjen. Det mange ikke vet (?) er at leiebilfirmaene på øya IKKE tillater folk å kjøre ut til Papagayostrendene. Grunnen ser vi her!
Lokalavisa skriver at utleiefirmaet tok over bilen etter uhellet…

Mange har besøkt den nye utendørskinoen på taket av shoppingsenteret Biosfera i Puerto del Carmen.

Der kan du sette deg i en dyp liggestol, få servert din favorittdrikk og snacks, og er det litt kjølig får du ulltepper. I november vises blant annet «Mamma Mia», «Skjønnheten og udyret», «Grease» og ikke minst klassiskeren «The Rocky Horror Picture Show» fra 1975. Her er et klipp fra Abba-filmen «Mamma Mia»:

Her er filmprogrammet for november:

Her finner du andre aktiviteter på Lanzarote, klikk her: November og December.

Høstens første klassiske konsert i den «grønne» grotten nord på Lanzarote, Cueva de los Verdes finner sted lørdag 4.november kl. 20:00.

På scenen inne i grotten sitter en spansk blåsekvintett, Khufu-Anch, og de fem spiller musikk av blant annet Bizet og Mussorgsky.

Les mer og bestill billetter HER. Husk å ha passende skotøy på for en 20 minutters spasertur gjennom grotten.

Og her er en sak for dere som liker den norske jazzmusikeren Jan Garbarek! Han spiller i Santa Cruz de Tenerife NESTE fredag 10.november. Mer info om konserten og hvordan man kjøper billetter finner du HER.

Fra mandag 6.november til søndag 12.november arrangeres den 3.årlige vinuken på Lanzarote, «Malvasía, semana del vino de Lanzarote».

Det er arrangementer på forskjellige vinbodegaer på øya, og hele programmet finner du HER.

Hver mandag kl.12:00 arrangerer Nordisk Forening konkurranse i hesteskokasting på stranda Playa Grande i Puerto del Carmen. 
Sist mandag kom det nesten 30 deltakere og enda flere tilskuere, og vinneren ble Gunn Langeland med 186 poeng! Den glade vinneren ser du i bildet til høyre.

Hvis du ikke vet helt hvordan man kaster en hestesko, finner du frem forrige ukes Fredagspils fra Lanzarote og tar en titt på et program NRK laget om sporten for noen år siden.
Det er ny konkurranse mandag kl.12:00, og alle er velkommen til å delta eller til å heie!

Første runde i den populære Lanzaquizen ble arrangert tirsdag kveld på Las Vistas i Puerto del Carmen. 43 svarlystne deltakere møtte opp, og vinnerlaget ble Vaffel 250! Gratulerer!
En ny runde med spørsmål kommer tirsdag fra kl. 20:00, og alle er velkommen til en time med hjernetrim!

Fra Sjømannskirken på Lanzarote har vi fått tilsendt ukas program:

Lørdagsgrøt, og som vanlig serveres grøten kl. 13. Kirken er åpen fra kl. 12.
Søndag er det gudstjeneste kl.18. Preken ved prest Bjarne Imenes. Han er kjent for mange, han har hus i Costa Teguise og er mye på Lanzarote, også her på sjømannskirken.
Mandag øver koret Alegria kl. 20. Kaffe fra kl.19:30.
Tirsdagslunsjen kl. 12:30. Kom og nyt et deilig måltid på terrassen, pris sju euro.
Onsdag kl. 10.30 møtes håndarbeidsgruppa til arbeid for julemessa 17.-18.november. På julemessa finner man mange fine julegaver til salgs. Det blir også salg av julekaker og åresalg. Festkveld med koret Alegria fredag kl. 18. Mer informasjon kommer senere.
Torsdagens temakveld har tittelen «Henrik Ibsen og Kappadokia i Tyrkia». Knut Roberg forteller kl.18:00.

Sjømannskirken ligger i Puerto del Carmen, rett over gata for Hotel Cinco Plazas.
Velkommen til kirkens arrangementer, og alltid ellers i åpningstiden tirsdag til fredag 11-16.

60 gjester møtte opp da den tradisjonelle fredagspilsen ble arrangert på Las Vistas i Puerto del Carmen siste uke.

Det er snart 16 år siden den første «fredagspilsen» ble holdt i Puerto del Carmen, da undertegnede og tre kolleger bestemte seg for å gå til nærmeste vannhull for å ta en pils etter jobb fredag ettermiddag.
Etterhvert ble det flere og flere som ville det samme, og siste uke møtte det opp 60 gjester. Fantastisk så tidlig på høsten!

Er du på øya er det bare å ta seg en tur…det gjorde også avisa VG for noen år siden:

Fredagspils på Lanzarote. Foto:VG

Merethe T på Lanzarote fyller år på tirsdag. Gratulerer med dagen!

Min gode venn Roger W har laget en fin og oversiktlig bloggside han har kalt «Lanzaroteferie, en spennende plass i varmen».

Roger Walestrand

Der kan du følge med på gleder og problemer som kommer og går når man for eksempel kjøper en leilighet på Lanzarote, og skal pusse opp. Klikk deg inn på Rogers bloggside HER.

Husk at det er høstsalg i de fleste butikkene i hovedstaden Arrecife i dag og lørdag, Stockazo de Otoño, med masse underholdning i tillegg til billige varer. Se programmet HER.

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast