Nyheter:

Flere båtflyktninger kom til Playa Blanca tirsdag kveld. 13,5 kilo hasj funnet i båten

(Artikkelen er oppdatert)

Tirsdag kveld kl. 23:10 kom en båt med minst ett barn, tre kvinner og fem menn inn til fyret Pechiguera i Playa Blanca sør på Lanzarote.

Båten de kom med var en enkel paterasbåt med en påhengsmotor.

Båten ble observert da den nådde land, og representanter fra Lanzarote Røde Kors og andre nødetater var raskt på plass for å hjelpe. To av flyktningene var i så dårlig forfatning at de ble kjørt til det offentlige sykehuset i Arrecife for en sjekk.

Ombord i båten ble det funnet 32 pakker med hasj, tilsammen 13,5 kilo. I denne forbindelsen ble 11 personer arrestert, alle med marokkanske pass. To personer som sannsynligvis var ombord ble arrestert på flyplassen på Lanzarote onsdag morgen.

Flyktningene fortalte at de var tilsammen 24  personer ombord. Politiet lette tirsdag natt og i morgentimene onsdag etter de andre personene som hadde forsvunnet da redningsmannskapene kom. Fire av disse ble tatt onsdag formiddag.

I følge flyktningene hadde de vært ute på havet i flere dager. De hevder de kommer fra Maghreb, et område i det nordvestlige Afrika som består blant annet av Vest-Sahara, Marokko og Mauritania.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast