forbrukerFredagspilsmusikkNyheter:turister

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 40, 6.oktober 2017

Hola!

Velkommen til min nye nettside og den første Fredagspilsen servert herfra!
Takk for alle gode ord på veien med den nye siden, og jeg krysser fingre og tær for en problemfri framtid med Lanzaroteposten!

Spre gjerne informasjon om den nye siden, og at vi også finnes på Facebook: Lanzaroteposten

Bildet øverst i dag er vinnerbildet fra fotokonkurransen Tias kommune arrangerte i forbindelse med at Puerto del Carmen feirer 50 år som turiststed. Vinnerbildet viser solnedgang i Puerto del Carmen, tatt av Roberto Villar.

8 000 britiske passasjerer på Lanzarote ble rammet da det britiske flyselskapet Monarch ble slått konkurs tidligere denne uka. Monarch var både et flyselskap og et reiseselskap, og plutselig stod de fleste av selskapets gjester bokstavelig på bar bakke, uten fly hjem og uten hotellrom.

I følge folk i reisebransjen på øya har det utspilt seg tragiske scener da barnefamilier ble beordret ut av hotellet sitt hvis de ikke betalte tusenvis av euro for fortsatt å ha tak over hodet.
Det beklagelige er at Monarch sa opp sitt medlemskap i det britiske reisegarantifondet i desember i fjor for å spare penger, og dermed var ikke passasjerene økonomisk beskyttet ved en eventuell konkurs.

Noen av leserne husker kanskje at jeg skrev om de uheldige passasjerene på Air Lingus sitt fly fra Lanzarote til Dublin ble utsatt to ganger 17.september, med det resultatet at over 300 passasjerer måtte overnatte på flyplassen uten muligheter til å kjøpe drikke eller mat.

Så skjedde det igjen! 28.september ble 100 passasjerer på et Air Lingus-fly som skulle fra Lanzarote til Dublin overlatt til seg selv på flyplassen etter at flyet fikk tekniske problemer. Via en tekstmelding fikk passasjerene beskjed om at flyet var kansellert, og et nytt fly ville komme neste dag.

Air Lingus har et slagord selskapet bruker i sine annonser: Great care, great fare! Ikke helt sant?
Kjapt oversatt betyr slagordet «Vi tar hånd om dere, til fantastiske priser!»

Etter fem måneder på rad med synkende arbeidsledighetstall økte plutselig ledighetstallene med 202 nye
ledige i september.

Arbeidskontoret i Arrecife

Dermed er det per 30.september 11 222 ledige på Lanzarote. I september var det bare kommunene Haria og Teguise som fikk folk i jobb; 44 personer kom seg ut av ledighetskøen.
Tendensen var den samme på alle øyene; nesten 4 000 personer mistet jobben sin i september, og nå er
221 000 personer uten jobb på Kanariøyene.

En annen rystende rapport ble offentliggjort onsdag av de største fagforeningene på Kanariøyene:
40 000 trygdemottakere på Kanariøyene får i gjennomsnitt bare 350 euro i alderspensjon.
Dette melder den norske nettavisen Canariajournalen. Les mer om dette HER.

Siste helg var det tapasfestival i Puerto del Carmen. Folk kunne kjøpe kuponger til en euro stykke for å bytte kupongene inn i tapas og vin, og det ble solgt 35 500 kuponger lørdag og søndag.

Mange godsaker ble servert i havna i Gamlebyen siste helg, og folk kunne også ta seg en svingom til populære band fra Lanzarote.

 

25.september ble dødsdagen for Lanzarotes store kunstner Cesar Manrique markert.

For 25 år siden omkom Manrique i en bilulykke like utenfor sitt hjem i Tahiche. Bilen hans, en splitter ny Jaguar ble påkjørt av en Toyota Land Cruiser, og Manrique døde momentant i kollisjonen.

Lokalavisene offentliggjorde i forbindelse med markeringen bilder fra kollisjonen i 1992:

Fra Cesar Manriques dødsulykke i Tahiche 25.september 1992

Vraket av Manriques bil ble plassert i en garasje eid av en av Manriques venner. For to år siden overtok bilutleiefirmaet Cabrera Medina ansvaret for vraket (Cesar Manrique tegnet logoen til dette firmaet), og senere ble bilen smeltet om til jernskrap.

Politiet fortsetter jakten på falske merkeklær på Lanzarote.

I vår var det en større aksjon mot noen av kina-butikkene i hovedstaden, og siste uke beslagla politiet capser, belter, T-skjorter og klokker på det lokale markedet i hovedstaden til en gateverdi på over 30 000 euro.

Noen av de falske varene beslaglagt i Arrecife.

I følge politiet vil aksjonene mot selgerne fortsette på turiststedene, og selgerne risikerer både fengselstraffer og bøter.

Denne helga er det musikkfestival på Lanzarote, med norske jazzmusikere på scenen. Artig å se disse reklamekassene som er plassert rundt omkring på øya med norske navn på:

Lenger nede på Lanzaroteposten finner du flere opplysninger om disse konsertene.

Og i kveld fredag er det igjen Arrecife en Vivo!, med levende musikk fra flere scener i sentrum av hovedstaden.

Sjømannskirken på Lanzarote er i gang, og har sendt ut dette bildet for neste ukes aktiviteter:

Forrige uke gikk vi glipp av å gratulere Vera, Ronny, Berit og Kathrine med dagen på grunn av nettsideproblemer. Wenche N på Lanzarote fyller år i dag, og Monica Aa i Oslo fyller år i morgen lørdag.

Gratulerer med dagen!

Vi var 23 gjester på siste ukes fredagspils, som også var Fårikålens dag på Lanzarote!

Fra Fårikålens dag på Las Vistas siste uke.

I kveld fra kl. 19:00 er det vanlig fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen, så du er hjertelig velkommen!

Ei fin helg og ei god uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast