nyheter

Astronauter trener på Lanzarote

Ofte blir deler av Lanzarote sammenlignet med planeten Mars; bare se på bildet over!

Vi vet at de amerikanske astronautene som først gikk på månen i 1969 studerte filmer og bilder fra Lanzarote før de dro ut på sine ekspedisjoner.

Og i disse dager er det faktisk ekte astronauter på Lanzarote!

I følge lokalavisene er oppholdet strengt hemmelig, men ikke mer hemmelig enn at avisene får bekreftet at astronautene er her.

For andre gang har den europeiske romfartsorganisasjonen ESA sendt astronauter hit for å trene.

Det samme skjedde i fjor, da astronautene Luca Parmitano fra Italia, Pedro Duque fra Spania og Matthias Maurer fra Tyskland hoppet rundt i det vulkanske landskapet som en del av et prosjekt som ble kalt Pangaea.

Lanzarote var et passende sted å trene for en eventuell tur til Mars og andre planeter. Landskapet er vulkansk, med et tørt klima og nesten ikke vegetasjon.

Astronautene måtte søke etter bevis for at liv hadde eksistert der, samle steinprøver og kommunisere om hva de fant med hovedkontrollen.

Under treningsleiren ble nasjonalparken Timanfaya besøkt, videre Caldera Blanca, den vulkanske tunnelen ved Montana Corona, Tinguaton og området Los Clicos i El Golfo.

Lanzarote er kjent for å være et av de beste vulkanske områder i verden for å forstå det geologiske samspillet mellom vulkansk aktivitet og vann. Og skal mennesker dra til Mars vil det å finne vann være viktig, om ikke viktigst!

I forbindelse med besøket av de europeiske astronautene ble det laget en video som viser deres aktiviteter på Lanzarote. Kommentarene blir lest på engelsk.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast