nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 12.juni 2024

Suksess for det spanske flyselskapet Iberia mellom Oslo og Madrid
Foto: iberia.com

Det spanske flyselskapet vil i sommer fly ni ganger i uka mellom Oslo og Madrid.

På tirsdager og fredager flyr selskapet to ganger daglig. På tirsdager flyr Iberia ut fra Oslo kl.13.15 og kl.19, og lander henholdsvis kl. 17 og 22.45. Tirsdagens tidlige avgang gjør det mulig for passasjerer å komme seg videre samme dag, for eksempel til Lanzarote, uten å ta ut bagasjen før man fortsetter til Lanzarote.

Fredagens avganger er enda mer egnet til dette:

Da letter Iberia fra Oslo kl.13.15. Neste avgang samme dag er vekselsvis kl.15 eller 15.15, med landing i Madrid kl.18.45 og 19.
Iberia har også to ukentlige avganger fra Bergen, på lørdager og mandager.

Det spanske lavprisselskapet Vueling flyr flere ganger i uken mellom Oslo og Barcelona, med videre forbindelse til f.eks Lanzarote. Også Norwegian flyr fra Oslo til Madrid fire ganger i uken.

Det var den norske nettavisen flysmart24.no som skrev om dette først.

En liten økning av forbrytelser på Lanzarote i årets første kvartal
Foto: unsplash.com

Mellom januar og april i år ble det registrert 1805 kriminelle hendelser på Lanzarote. Dette er en økning på 7,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
651 hendelser ble registrert i hovedstaden Arrecife, 335 i Tias kommune, og 190 kriminelle hendelser i Teguise kommune.

Det har vært størst økning av dataforbrytelser, med 273 anmeldelser. Også frihetsberøvelser/vold mot kvinner/seksuelle forbrytelser og narkotikaforbrytelser har økt. Innbrudd/tyverier har gått ned med 50 prosent fra samme periode i fjor.

Dømte politikere i hovedstaden ble nektet redusert fengselsstraff
Isabel Déniz. Foto: Parlamento de Canarias

Som Lanzaroteposten skrev om i januar, ble tidligere ordfører i Arrecife, Isabel Déniz og teknisk  rådmann, Felipe Fernández Camero begge dømt til litt over ti års fengsel for å ha vært en del av den største korrupsjonssaken på Kanariøyene i nyere tid.

Disse to søkte i vår den kanariske høyesterett om å få en redusert straff. I håp om en positiv behandling, hadde begge betalt tilbake store deler av pengene de hadde mottatt ulovlig. Det hjalp ikke; begge anmodningene om redusert straff ble avslått.

Flere organ-transplantasjoner på Kanariøyene så langt i år

I årets fem første måneder ble det registrert 56 organ-donorer på Kanariøyene. Dette resulterte i 106 transplantasjoner med godt resultat.

52 av donorene var døde. mens fire var levende donorer. Det ble utført 79 nyre-transplantasjoner, to bukspyttkjertler-, åtte lever-, ti hjerte- og sju lungetransplantasjoner.
Dette er en økning på 29 prosent transplantasjoner sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

I Norge er man også på utkikk etter donorer:

Ill.: frivillig.no
Fotballaget US Yaiza møter lag fra Baskerland i opprykksrunde
Foto: Union Sur Yaiza

For å kunne kvalifisere seg til spansk 2.divisjon, må det lokale fotballaget US Yaiza spille to kamper mot laget CF Portugalete fra Baskerland på fastlandet.
Første kamp spilles i Yaiza på Lanzarote lørdag 15.juni, mens den andre kampen spilles i Baskerland uka deretter. Tidspunktene er ikke bestemt.

Det er pannekakedag på Las Vistas i dag!

Det blir som vanlig servert trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag fra kl.14.
Sist onsdag kom det tre gjester til pannekakedagen på Las Vistas.

Det er med andre ord god plass på Las Vistas! Man kan selvfølgelig også bestille andre retter fra menyen dersom pannekaker ikke er din favoritt.

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast