nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 22.juli 2024

22.juli

22.juli 2014 ble denne rosen plassert på døra til Sjømannskirken i Puerto del Carmen.

Det var et ektepar fra Rogaland som ville hedre et familiemedlem som mistet livet på Utøya.

Vi  vil aldri glemme, står det på kortet:

Foto: Lanzaroteposten

Ekteparet fra Rogaland bodde på nabohotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Resepsjonen tok kontakt med Lanzaroteposten for å høre om Sjømannskirken var åpen, men den var dessverre stengt for sommeren.
Vi ble enige om å møtes ved kirken likevel, og vi tre hadde en høytidelig og fin stund på terrassen til Sjømannskirken denne dagen.

Det hjelper å si i fra!

Torsdag 11.juli skrev Lanzaroteposten at flere blå el-sparkesykler hadde blitt plassert ut i Puerto del Carmen. Dette måtte være ulovlig, fordi lokalpolitiet i Tias kommune fjernet disse syklene fra gatene for et år siden, og sa at syklene var trafikkfarlige.

Lanzaroteposten sendte så et bilde av syklene til lokalpolitiet i Tias via Den grønne linjen, en kommunal nettside hvor innbyggerne kan varsle om uregelmessigheter i kommunen.
Denne uken kom svaret fra lokalpolitiet: Mange av syklene har nå blitt konfiskert, så langt 34 sykler, og plassert på et lager i politiets varetekt:

Foto: Lokalpolitiet i Tias

Kommunen skriver at firmaet som leier ut syklene ikke har en kommunal tillatelse, og må også betale bøter så lenge de fortsetter med sin ulovlige utleieaktivitet.

16 nordmenn arrestert i spansk narkotika-aksjon, ledet fra Arrecife på Lanzarote

Nasjonalpolitiet i Spania hevder å ha knust verdens største narkotikanettverk. 16 nordmenn er blant de 50 arresterte.
Det var nettavisen Canariajournalen som skrev om dette først.

Etterforskningen ble satt i gang av en domstol i Arrecife på Lanzarote, sammen med påtalemyndighetene i Spania.
Den ledes av spansk nasjonalpoliti, sammen med myndigheter i Norge, USA, Storbritannia, Frankrike, Polen, Portugal, Bulgaria, Panama og Santa Lucia i Karibia, samt Europol.

13 husransakelser er utført i Norge, skriver spansk nasjonalpoliti i en pressemelding sist fredag. Lanzaroteposten går ut fra at denne saken har sammenheng med flere arrestasjoner i Trøndelag de siste ukene, hvor store mengder narkotika ble funnet i flere biler på E6 ved Levanger.

En video av de beslaglagte narkotiske stoffene og arrestasjoner ble som vanlig presentert av Nasjonalpolitiet i Spania, hvor vi i åpningen av videoen ser det norske politiets logo:

To båter med nesten 60 flyktninger om bord ble reddet lørdag ettermiddag
Arkvifoto: Flyktninger blir reddet av skip. Foto: Salvamento Marino

To båter med nesten 60 flyktninger om bord ble reddet av Sjøredningstjenesten fra Lanzarote lørdag kveld. Blant flyktningene var det flere kvinner og barn.
Da redningsbåtene kom til unnsetning, måtte flere av flyktningene hentes opp fra vannet. Flyktningene var i god form da de ble tatt i mot av det lokale Røde Kors i Arrecife. Imidlertid fortalte flyktningene at to personer døde underveis fra byen Tan Tan i Marokko, og ble etterlatt på havet.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Noen forsinkelser på flyplassen på Lanzarote fredag på grunn av dataproblemer
Foto: Lanzaroteposten

Flyplasseier AENA bekreftet at noen få datasystemer på flyplassen på øya ble berørt av det verdensomfattende databruddet som skjedde fredag morgen.
Det var først og fremst innskjekkingssystemene som sviktet, og innsjekkingen måtte for noen flyselskaper  derfor gjøres manuelt. Forsinkelsene ble derimot ikke mer enn to timer på det meste. Fredag ettermiddag var alle systemer i orden igjen, kunne AENA melde.

Landsbyfesten i Puerto del Carmen starter allerede i dag mandag 22.juli 

Landsbyfesten tjuvstarter allerede i dag mandag med forskjellige turneringer. Vi minner om den store båtparaden, som finner sted lørdag 10.august fra kl.12. Det store avslutningsfyrverkeriet er søndag 11.august kl.23.
Hver dag er det tivoli i havna i Gamlebyen, og ofte musikalsk underholdning med dans fra scenen.

En større versjon av programmet finner man HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast