nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 29.april 2024

Turistskatt avvist av det kanariske parlamentet
Ingen turistskatt på Kanariøyene. Ill.foto: freepik.com

Flere av de minste politiske partiene på Kanariøyene har foreslått å innføre en turistskatt, som noen også kaller økoskatt. Dette ble avvist i det kanariske parlamentet siste uke.
Imidlertid ble et annet forslag vedtatt; man skal diskutere videre om man kan innføre en avgift for turister som besøker områder som er vernet på øyene.

Streiken blant bussjåførene avlyst
Foto: arrecifebus.com

Som Lanzaroteposten skrev om tidligere, hadde buss-sjåførene på Lanzarote planlagt en streik i april/mai.
Nå har fagforeningene og ledelsen i det offentlige buss-selskapet snakket sammen, og har blitt enige om en løsning:
Sjåførene får tilbake den 30 minutter lange pausen i alle skift, og de får minst en helg fri hver måned.

Arbeidet med nye veier går etter planen
Det går stadig fremover med arbeidet på den nye veien i Playa Honda. Foto: San Bartolomé kommune

Visepresidenten på Lanzarote, Jacobo Medina, som også er minister for de offentlige arbeidsprosjektene på øya forteller i en melding at arbeidet med å forbedre det problematiske krysset i Playa Honda, like ved flyplassen går etter planen.

Nå skal myndighetene også se på hvordan man kan slå sammen de to hovedveiene inn til og ut fra Playa Blanca, to veier som ligger rett ved siden av hverandre i flere kilometer. Planen nå er å la disse to veiene bli til en firefelts vei, to felt inn til Playa Blanca, og to felt ut av byen.

Planene om fiskemerder i havet utenfor Playa Honda er «paralysert»
Merder utenfor kysten av Lanzarote. Foto: yaiza.es

Ordføreren i San Bartolomé kommune, Isidro Pérez kunne siste uke fortelle at kommunen hadde klart å «paralysere prosjektet med å installere fiskemerder utenfor kysten av Playa Honda».
«Takket være våre innvendinger, må merde-firmaet Yaizatun nå utføre en større miljøvurdering, fordi området der merdene er planlagt, ligger i en spesiell bevaringssone. Denne miljøvurderingen er så innviklet, at det gjør det praktisk talt umulig å plassere fiskemerder i dette området».
Ordføreren fortalte også at fiskemerder tiltrekker seg fugler, som igjen kan være en fare for flytrafikken i området. Playa Honda ligger rett nord for flyplassen.

Siste Norwegian-fly denne sesongen
Foto: Lanzaroteposten

Lørdag kom det siste regulære Norwegian-flyet direkte fra Oslo. Om bord var det 16- seksten passasjerer, sikkert fordi neste normale direkte-retur ikke er før i oktober! Det var nok betydelig flere passasjerer om bord på den siste returen lørdag.

Norwegian øker sine direkte flygninger fra Oslo til Lanzarote fra høsten av. Da flyr de hver mandag og lørdag til og fra solskinnsøya.
Fra mandag 28.oktober flyr selskapet fra Oslo til Lanzarote kl.09 på morgenen, og lander kl.13.30. Senere i november forandres tidspunktene.

Men vi som er igjen på øya fortviler ikke…det går alltid et fly til og fra Lanzarote hele året!
Noen av oss nøt en bedre middag fredag kveld på restauranten Taberna de Nino i Puerto del Carmen, etter den tradisjonelle fredagspilsen:

Foto: Lanzaroteposten

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast