nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 15.april 2024

To personer omkom i kollisjon
Fra ulykkesstedet. Foto: La Voz de Lanzarote

To personer, en utenlandsk kvinne på 40 år og en mann på 21 år fra landsbyen Haria på Lanzarote omkom da to biler kolliderte på hovedveien LZ-1 ved landsbyen Mala nord på Lanzarote ca kl.09 søndag morgen. En annen kvinne på 26 år ble alvorlig skadet, og ble kjørt til sykehuset. De omkomne var sjåfører i hver sin bil, en bobil og en personbil.
Lokalavisene skriver at en av bilene kom over i motsatt kjørefelt, i følge øyenvitner.

Hiperdino, den eneste kanarisk-eide dagligvarekjeden senker prisene
Foto: hiperdino.com

Hiperdino meldte siste uke at butikkene har senket prisene på over 900 varer. Dette gjør de for å garantere at kjeden har de laveste prisene på Kanariøyene, står det i meldingen. Samtidig reklamerer de med å ha tilbud på over 600 andre varer, som skiftes hver 14.dag.

Hiperdino har størst utvalg av kanariske varer og leverandører på 40 prosent, men møter sterk konkurranse fra den spanske kjeden Mercadona og de internasjonale kjedene Spar, Lidl og Aldi. Hiperdino har 250 butikker på Kanariøyene, opplyser selskapet.

Det var nettsiden Canariajournalen som først meldte dette.

Parkeringen ved to vulkaner blir heretter overvåket, og skal begrenses
Volcán del Cuervo. Foto: turismolanzarote.com

Regjeringen på Lanzarote har nå bestemt å etablere overvåkings- og adgangskontroll for deler av naturparken som grenser opp mot nasjonalparken. Spesielt er det områdene rundt vulkanene El Cuervo og Caldera Blanca som vil bli overvåket.

Vulkanen Caldera Blanca har det største krateret på Lanzarote, og Volcán del Cuervo var den første vulkanen som steg opp gjennom en sprekk i jorden under utbruddene i september 1730.

De siste årene har områdene rundt og i vulkanene blitt ødelagt av turister som ferdes i området, og dermed skadet den naturlige vegetasjonen. Dette har ødelagt floraen, også fordi de besøkende har forsøplet området  med matrester, flasker og papir, ikke minst toalettpapir,  og ved at turistene har tatt med seg vulkanske steiner ut av området.

Nå skal parkeringen i området begrenses mellom kl.08-19 hver dag. Vedlikeholdsarbeidere og guider skal ansettes ved begge vulkanene, og ytterligere 12 arbeidsledige skal ansettes for å passe på andre sensitive områder på Lanzarote. Utgiftene her blir 475 000 euro per år.

Dette er begynnelsen av en større bevaringsplan for vulkanene, som etter hvert også vil sette inn skyttelbusser fra landsbyen Mancha Blanca inn til de vulkanske områdene.

Reiseoperatøren TUI flyr direkte med Widerøe fra Bergen til Lanzarote fra 5.oktober
Foto: wideroe.no

Reiseoperatøren TUI melder at selskapet vil starte opp med å fly direkte fra Bergen til Lanzarote med fly fra Widerøe lørdag 5.oktober.
Videre vil TUI bruke Lufthansa til å fly hver mandag fra 4.november via Frankfurt, med ankomst Lanzarote allerede kl.13.25.
Kofferter leveres i Bergen, og hentes ut på Lanzarote, akkurat som i fjor.

Det ventes at den norske turoperatøren Vitalreiser vil slutte seg til ruten fra Bergen til Lanzarote med Widerøe.

Norwegian satser på Kanariøyene
Foto: Lanzaroteposten.com

Norwegians satsing på ruter til Spania økes.
Tidligere meldte Norwegian om gjenåpning av basen selskapet hadde på Gran Canaria. Den ble lagt ned i 2019, før pandemien. Fra oktober blir det igjen to stasjonerte Norwegian-fly på lufthavnen i Las Palmas.
Det betyr at det norske selskapet da har 13 baser på ulike flyplasser i Spania, og opererer 79 ulike ruter til og fra det populære ferielandet.

Selskapets konsernsjef, Geir Karlsen, legger ikke skjul på at selskapets mål er en enda større satsing på ferieøyene i Atlanterhavet.
Det var flysmart24.no som skrev om dette først.

Norwegian dobler den direkte flygningen fra Oslo til Lanzarote til høsten, ved å fly både lørdag og mandag.

Spanskkurs for utlendinger i Puerto del Carmen

Nå starter et kommunalt spanskkurs for utlendinger i kommunesenteret Civico Conecta Rias, øverst i C/Cesar Manrique midt i Puerto del Carmen. Kurset er gratis.

Det er mulig Lanzarotepostens redaktør er litt vrang, men nå lager man altså en annonse på SPANSK, for personer som IKKE snakker spansk?
Jeg ringte nummeret i annonsen, og som en test ba jeg om å få snakke på engelsk. De måtte lete litt for å finne noen som kunne svare på engelsk, da jeg spurte om en måtte gå på kurset både mandag og onsdag?
Vi slo fort over på spansk, og da kunne den hyggelige damen fortelle at mandagskurset er for nybegynnere, mens onsdagskurset er for litt viderekommende.
Så da vet vi det! Er du på Lanzarote, og vil lære deg spansk, helt gratis, slå til!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast