Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 29.mars 2024

Hola!

Været

De siste dagene har vært en velsignelse for bøndene på Lanzarote, selv om noen sier at regnet vi har hatt kom for seint, og at det ikke var nok!

Det gode er jo at selv om det regner, så er temperaturen både 23 og 24 grader, så vi fryser ikke!

Det spanske meterologiske instituttet AEMet sender sine værdata til det norske meterologiske instituttet, som presenterer dette varslet for Lanzarote de neste dagene HER.  Da ser vi temperaturer på 28 grader (lest torsdag), ikke verst det!

Myndighetene på Kanariøyene vil stramme inn røyking på offentlige steder

Foto: unsplash.com

Regjeringen på Kanariøyene foreslår at det blir forbudt å røyke på uteområdene til barer og restauranter, på bussholdeplasser, på  utendørs idrettsplasser, og utenfor skoler, helsestasjoner og sykehus. Samtidig vil det bli iverksatt restriktive tiltak mot såkalte e-sigaretter, hvor produsentene hittil ikke har betalt tobakksavgifter til staten. Nå må de det.

Dessuten foreslår man nøytralt utseende på sigarettesker, som fjerner merkenavn, farger og emblemer fra eskene. Tobakksprodusenter på Kanariøyene har protestert på de nye forslagene, og hevder at 4500 arbeidsplasser er i fare.

Helsedepartementet på Kanariøyerne vil diskutere og eventuelt vedta de nye forslagene i uka etter påske.

Gammel eller ung…alle liker Queen!

I kveld fredag 29. mars kl. 21.00 vil det være en opptreden av Momo Cortés og hans rockeband, som spiller sin hyllest til det britiske bandet Queen!
Konserten er gratis, og foregår utendørs midt i marinaen Puerto Calero, litt sør for Puerto del Carmen. Konserten ventes å vare i to timer.

Bandet, som ledes av vokalisten Momo Cortés har turnert i hele Spania med sitt Queen-show, og spilte under byfesten i Playa Blanca i fjor med stor sukess. Konserten sponses av turistorganisasjonen CACT, Yaiza kommune og Calero Marina.

Se og hør litt fra konserten her…skru opp lyden!

Påskeprosesjoner på Lanzarote

Onsdag kveld var det en stor prosesjon ut fra kirken San Ginés i hovedstaden Arrecife. Tusenvis av mennesker deltok, enten i prosesjonen eller bivånet det hele fra fortauet:

Fra prosesjonen onsdag. Foto: La Voz de Lanzarote

Kl.11 i dag er det korsvandring ut fra den katolske kirken i Gamlebyen i Puerto del Carmen. Deltakere fra den spanske katolske kirken er med, også fra den tyske kirken, den engelske kirken, og Sjømannskirken.
Lanzaroteposten skrev om dette torsdag, hvor prestene fra Sjømannskirken oppfordret folk til å møte kl.10.45 i dag for å få utdelt programmet for vandringen. Alle kan delta i korsvandringen.

Kl.21 i kveld er det en ny prosesjon ut fra kirken i Arrecife.

Sjømannskirken i Puerto del Carmen serverer sesongens siste risgrøt lørdag kl.13. Søndag 1.påskedag kl.18 er det gudstjeneste, med en hyggelig kaffestund etterpå.

Den indiske fargefesten prøver igjen søndag

Forrige søndag regnet Holi-festen bort, og nå prøver man igjen førstkommende søndag.

Indiske borgere ønsker våren velkommen med farger, musikk og mat…også på Lanzarote!
Stedet er Plaza de las Naciones, Nasjonenes Plass i Matagorda i Puerto del Carmen søndag fra kl.12. Der skal det synges og danses, og det blir mat og drikke av typiske retter fra India.

Det er vanlig å pynte seg med fargepulver, så vil man bli med på det anbefales klær som tåler å bli farget!
Fargepakker og mat selges på stedet, og det er gratis adgang for alle!

Arrangør er Hindu Community Lanzarote, som har sin egen Facebookside HER.

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Sist fredag var en kald og vindfull kveld, men 13 gjester hadde funnet veien til fredagspilsen på restauranten Las Vistas.
Og når vi er såpass få, klarte vi å bli enig om en restaurant vi kunne gå til, hele 12 av gjestene! Vi endte opp rett over gata for Las Vistas, på den polske restauranten El Polaco. God mat, og god service!

Vi er i gang igjen i kveld fra kl.19! Husk å sette ski og staver ute, før du går inn til restauranten….

Las Vistas ligger på skrå over gata for postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Sommertid

Selv om det er sommer hele året på Lanzarote, må vi få den erklært offisielt også her på øya:

Husk at vi natt til søndag 31.mars går over til sommertid, og klokka stilles en time FRAM! Dette skjer også på Lanzarote:

Det pussige er at Europa og USA ikke klarer å bli enig om NÅR sommertid og vintertid skal begynne!
USA har allerede i tre uker hatt sommertid, og den slutter ei uke ETTER at Europa har gått over til vintertid. Tenk deg forvirringen om tidspunkt hvis man skal fly mellom Europa og USA i disse ukene? Utrolig at de ikke greier å bli enige!

Lanzaroteposten på lørdag!

Det er påske både i nord og i sør, og i påska hører en god quiz med! Vi tar sjansen på å presentere vår quiz med 50 spørsmål om Lanzarote i reprise…man glemmer fort, har jeg hørt!

Åpningstider for Lidl og Mercadona i påsken

For de andre butikkene, søk på Google ved å skrive Hiperdino Lanzarote, og SPAR Lanzarote.

Ei fortsatt god påske ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast