nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 19.mars 2024

Fransk turist tok solbad, ble avslørt på video
Her får den franske damen beskjed om å fjerne seg. Foto: Isla Sin Corrupcion

Siste uke ble en fransk turist filmet mens hun solbadet ved bassenget i Jameos del Agua nord på Lanzarote.

Grotteområdet Jameos del Agua er skapt av den lokale kunstneren Cesar Manrique, og spesielle regler gjelder for de besøkende. Blant annet kan man IKKE bade i det berømte bassenget, noe som er godt opplyst via skilt.
Kvinnen ble fortalt av en av de ansatte ved senteret om dette, og kvinnen svarte med å vise fingeren mot den ansatte.

Det er ikke første gang turister tar seg til rette ved og i dette bassenget. CACT, Senteret for kunst, kultur og turisme på Lanzarote sier i en melding at man nå har satt inn ekstra vakthold for å unngå episoder som dette.

Videoen kan sees på Isla sin Corrupcion (Øya uten korrupsjon) sin Facebook-side. Den finner man ved å klikke HER. (Man må søke langt nedover i innleggene for å finne videoen).

Fjerningen av skipsvraket «Telamón» begynner igjen denne uka
«Telamon» ligger utrygt. Foto: Lanzaroteposten

Skipet «Telamón» ble satt på grunn i 1981 etter en kraftig storm utenfor kysten av Lanzarote. Stedet er på grensen mellom Arrecife og Costa Teguise.
I løpet av de siste årene har det stadig kommet meldinger om at nå, nå skal vraket bort…og ingen ting skjer. Siste uke kom det en ny beskjed fra bergingsfirmaet Recuperadora Lanzarote at man nå skal fjerne farlige vrakrester utenfor og inne i skipet. Nye byråkratiske problemer må overvinnes før hele vraket kan fjernes, sier lederen av bergingsfirmaet., som forteller til lokalavisene at arbeidet med å fjerne hele vraket kan starte om seks måneder.

I mellomtiden kan turister «nyte» synet av vraket, som etter hvert har blitt en turistattraksjon.

Tre gullmedaljer til vinprodusenter på Lanzarote
Foto: VinEspaña

Det ble tre gullmedaljer på vinprodusenter fra Lanzarote på den årlige vinkonkurransen VinEspaña.
500 forskjellige vinsorter fra Spania ble bedømt av vineksperter, journalister og profesjonelle vin-kjennere, noe som gjør at denne konkurransen er en av de mest anerkjente og prestisjetunge nasjonale konkurranser.

Gullmedaljene til Lanzarote gikk til Bodegas Martinón for vinene Martinón Afrutado og Martinón Seco, og bodegaen Producciones Arráez for vinen Lágrima de Malvasia Volcánica.

Vi gratulerer!

Over 23 prosent av innbyggerne på Lanzarote er utlendinger
Fra gågata i Arrecife. Foto: LBRA

36 700 innbyggere på Lanzarote, 23,13 prosent av hele befolkningen er utlendinger…altså IKKE spanske.

6500 personer kommer fra Storbritannia, 5400 fra Columbia, 4200 fra Marokko, 2200 fra Tyskland, 1400 fra Kina, 1000 fra Romania, og 900 personer kommer fra Irland.

Det foreligger ikke nye tall om skandinaver på Lanzarote, men i 2017 kom det en oversikt over hvor disse var registrert. Mest sannsynlig er dette en oversikt over skandinaver med residensia, hvorav de fleste bor i kortere eller lengre perioder på øya:

-I følge statistikken bor det 236 norske borgere på Lanzarote.
Sju nordmenn bor i Arrecife, 11 i Haria, 10 i San Bartolome, 12 i Teguise, 132 i Tias (Puerto del Carmen), seks i Tinajo og 58 nordmenn bor i Yaiza kommune (Playa Blanca). Det bor 118 svensker på øya, og 32 fra Finland. Danskene er IKKE med i statistikken, uvisst av hvilken grunn.

Ny Hiperdino-butikk åpnet i Playa Blanca
Foto: hiperdino.es

En ny Hiperdino-butikk ble åpnet siste uke i Playa Blanca sør på Lanzarote. Butikken ligger på promenaden foran det nye Barcelo Playa Blanca Hotel. Supermarkedet har et eget bakeri, en stor fruktavdeling og en større vinavdeling, hvor spesielt vin fra Lanzarote er i sentrum.

Butikken er åpen hver dag fra kl. 08-22. Hiperdino er den eneste matvarekjeden på Kanariøyene som er 100 prosent eid av kanariere.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast