nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 24.januar 2024

Norwegian har lagt ut billetter fra Oslo til Lanzarote t/r for vinteren 2024/25
Foto: Lanzaroteposten

Norwegian starter vintersesongen 24/25 lørdag 2.november, hvor en vei ned direkte fra Oslo til Lanzarote koster 2 199 kroner.
Foreløpig er det lagt ut billetter fram til 11.januar 2025, men som tidligere år vil nok sesongen forlenges litt senere.

Klikk på nettsiden  til Norwegian for å få mer informasjon, og for å bestille billetter.

Svindel på gata 
Fra et tidligere forsøk på svindel på gata i Costa Teguise . Foto: FB

Nå meldes det på de britiske Facebook-sidene for Lanzarote at svindlere er på plass på Lanzarote igjen.

I de siste dagene har turister blitt stoppet på gata eller på stranda av pent kledde menn eller damer som ber om en underskrift.
Det kan være at personen ber om at en skriver under på at barna i Palestina må få gå på skole, at bruk av atomvåpen må forbys, eller at hungersnøden i Jemen må stoppes.
Dette er jo forsåvidt greie saker å skrive under på, men så kommer fellen folk går i:

Har du først skrevet under på lista, krever personen som stoppet deg at du må BETALE!

På lista står det blant annet at de tidligere underskriverne betalte både 10 og 20 euro, og dette er som oftest falske kvitteringer.

Skriv under her…og så må du betale! Foto: tripAdvisor/FB

Hvis du sier nei til å betale, blir det som regel et vanvittig spetakkel! Man blir skjelt ut og kalt for både det ene og det andre, og for å unngå å lage en scene der og da betaler man kjapt for å komme unna den ubehagelige situasjonen.

Ofte er personen med lista også «døvstum», og dermed blir jo videre kommunikasjon nesten umulig. Igjen er dette som regel personer som later som de er døvstumme. Pengene går ikke til gode formål, men direkte til folkene med listene.

Politiet i Tias kommune (Puerto del Carmen) sa tidligere at denne formen for bedrageri er økende på øya, og ber folk om IKKE å stoppe når noen vil ha oppmerksomheten din.

Politiet sa at det er folk fra Romania og det tidligere Jugoslavia som har spesialisert seg på denne type svindel, og ber folk ringe 112 (med norsk eller svensk mobil slår man 112 UTEN retningsnummer) hvis de blir utsatt for svindelforsøk. For å få tatt disse svindlerne må de nemlig stoppes mens de utfører svindelen, sier politiet.

Husk at på 112 snakker de engelsk, tysk, fransk og spansk.  Når man ringer politiet kan man følge etter svindlerne (hold avstand!) mens man snakker med 112 slik at nærmeste politipatrulje raskt finner ut hvor svindlerne er.

Lanzaroteposten skrev allerede i 2019 om denne svindelen.

Bryllupsmesse i Puerto del Carmen

Tekst/foto: Hans og Gunn Langeland

Siste helg var det en bryllupsmesse ved restauranten på golfbanen i Puerto del Carmen.

Messen samlet mange folk, både vordende ektepar og andre nysgjerrige, inkludert våre godt gifte medarbeidere Hans og Gunn, som ble ektefolk allerede i 1979!

Slik dekker man et bryllupsbord!

I løpet av helgen var det demonstrasjon av bryllupsdansen, parader, selve vielsen, hvordan dekker man et bord, hvordan lager man cocktails, og hvordan skal et skikkelig bryllupsparty arrangeres!
Og så må man heller ikke glemme transporten til og fra kirken:

På kjøretøyet skal brudeparet kjennes…

Planlegger man å gifte seg på Lanzarote, ta gjerne kontakt med Sjømannskirken!

Søppel-rydding langs havet

Av Terje Jansson

På vår vandring langs havet ved Caleta Negra vest for Playa Blanca møtte vi 15 kvinner og menn. De gjorde seg klar til å plukke søppel langs stien som går fra fyret i Playa Blanca mot saltanlegget i Playa de Janubio .

Ryddegjengen er på plass!


Det blir rent og pent!

De fortalte at de var en frivillig gjeng som arbeidet for å holde Lanzarote så pen og ryddig som mulig. De var utstyrt med bøtter og plukke-pinner. Et meget fint tiltak!

Deutsche Kammerphilharmonie Bremen spiller i kveld
Foto: Deutsche Kammerphilharmonie Bremen

I kveld kl.20 spiller dette kjente orkesteret verk av Schumann og Mahler i konsertsalen i Jameos del Agua nord på Lanzarote.
Dirigent er den 23 år gamle Tarmo Peltokoski fra Finland!

Billetter kan bestilles online HER .

Det blir pannekaker i dag onsdag på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Foto: Lanzaroteposten

Lei av ribbe og pinnekjøtt?

Det blir som vanlig servert trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag fra kl.14.
Sist onsdag kom det 14 gjester til pannekakedagen på Las Vistas, så det er god plass for flere! Man kan selvfølgelig også bestille andre retter fra menyen.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast