Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 5.januar 2024

Hola!

Været

Vi har hatt ei fantastisk første uke i 2024 på Lanzarote!
Sola skinner hver dag, det er knallblå himmel, og temperaturen har vært alt fra 22 til 26 grader. På kvelden går det ned til 17-19, så vi klager ikke.
Uka som kommer ser også helt fin ut, med dagtemperaturer mellom 22-25 grader, i følge den norske værvarsleren YR, som får sine værdata fra spanske AEMet. Slik ser uka ut; klikk HER.

Siste: Statens meteorologiske institutt (AEMet) melder om skyet himmel med mulig lett regn for ettermiddagen denne fredagen på Lanzarote, dagen da paradene til De hellige tre Konger er planlagt over hele øya. AEMet rapporterer om en 40 prosent sjanse for lett regn mellom kl.12 og 18 på ettermiddagen. Det tåler vi!

Søndag går startskuddet for den transatlantiske regattaen fra Lanzarote til Grenada i Karibia

Strekningen er på 3 000 nautiske mil. Ill.: https://rorctransatlantic.rorc.org/


Foto: https://rorctransatlantic.rorc.org/

Den 10. utgaven av RORC Transatlantic Race starter fra Marina Lanzarote i Arrecife søndag 7.januar kl.12. RORC står for  Royal Ocean Racing Club.
3 000 nautiske mil senere ankommer seilbåtene øya Grenada i det østlige Karibia.

24 båter fra ti land er med, båter fra Australia, Frankrike, USA, Storbritannia, Italia og Monaco. Man kan lese mer om seilasen på RORCs nettside HER.

Her er et musikalsk fyrverkeri fra en norsk-kanarisk familie i Playa Blanca sør på Lanzarote!

To brødre, Leo Vallejo Ekeberg på 12 år og Daniel Vallejo Ekeberg på 10 år er begge glad i skikkelig rockemusikk, og får god hjelp av pappa Pedro Vallejo på gitar.

Musikken ligger nok i blodet til de unge guttene: Far Pedro spiller i de lokale Lanzarote-bandene «Boulevard» og «Inerxia», og var tidligere med i det ganske så berømte kanariske bandet «Krull».
Mor Stine er fra Oslo, og jobber i resepsjonen på et hotell i Playa Blanca. Hun filmer den musikalske seansen.
Far til Stine, Roy Ekeberg var med i de norske bandene «Friends» og «Deltagjengen», og Stines besteforeldre var eksperter på torader og sang!

Bandet til gutta i Playa Blanca heter «Knight Lizards», og de er klar med sin versjon av «Living on a Prayer», hvor en venn av far, Israel er med på keyboards. Skru opp lyden!

Bergenskalenderen er på plass!

Tradisjonen tro har Gyrid Nedberge Eilertsen på Lanzarote ordnet med at apoteket og lungeavdelingen på det offentlige sykehuset i Arrecife har fått hver sin Bergenskalender for 2024:

Her er apoteker Santiago med sin kalender. Foto: Gyrid Nedberge Eilertsen

Lege Manolo og sykepleier Teresa på lungeavdelingen. Foto: Gyrid Nedberge Eilertsen

Hva driver folk med på fritiden sin på Lanzarote?

Folk i Arrecife. Foto: LBRA

Det er registrert 734 forskjellige foreninger på Lanzarote ved årsskiftet. Dette skriver Lanzarotes datasenter i en melding.
De fleste foreningene er i hovedstaden Arrecife, som har 289 foreninger. Teguise kommune har 139, og Tias med Puerto del Carmen har 101 foreninger.
Det er flest foreninger i kategorien idretts,- fritids- og ungdomsforeninger. Andre kategorierer er nabolagsforeninger, opplæringsforeninger, sosiale foreninger, filantropiske foreninger, velferdsforeninger, og familie-, forbruker- og pensjonistforeninger.

Mange søkte etter reisemål på nettet; flere søkte om informasjon om Lanzarote

Foto: pixabay.com

Kanariøyene var det mest søkte reisemålet på nettet blant europeere i fjor, i følge den spanske reiseportalen Jetcost.

Lanzarote var den tredje mest søkte spanske destinasjonen av reiselystne i Storbritannia, Italia og Portugal. Foran Lanzarote lå Alicante og Tenerife.

Hvem kom til Lanzarote i november 2023?

November ble en rekordmåned når tallet på turister til Lanzarote skulle telles opp, med 277 861 gjester, 124 gjester flere enn i oktober.
Turister fra de nordiske landene (Norge, Sverige , Danmark, Finland og Island) økte kraftig. Det er Lanzarote Datasenter som presenterer tallene.

Fra Storbritannia kom det 130 000 turister, fra Tyskland 39 000, fra Irland 33 500, fra Frankrike 16700, fra de nordiske landene 8 900, Italia 7 600, Nederland 5 900, Belgia 5 300, og fra andre land 12 800 turister.

Ukens høydepunkt!

Tegner: Erling Bjørn Hansen

Siste uke kom det 12 gjester til fredagspilsen på restauranten Las Vistas.
Vi er i gang igjen i kveld fra kl.19, og da har vi storfint besøk:
Musikkgruppen Los Lanzarones er på plass, en norsk gruppe som spiller norske folkeviser på en noe utradisjonell måte!
Forsanger er Eli Storbekken, datter av Fjelltrall-generalen Egil Storbekken, som sammen med Åge Røthe og venner spiller opp på kveldens fredagspils!

Los Lanzarones. Foto: Privat

Fredagsspilsen er på restauranten Las Vistas, som ligger på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

Hva er lurt, og hva er ikke så lurt når man bruker kort i minibank, eller kort å betale med på på restaurant eller i butikk på Lanzarote?
I morgen lørdag får man altså gode tips om smart kortbruk!

Sjømannskirken informerer

I dag fredag er det gåtur i kirkens nærområder kl.11. I morgen lørdag kl.13 serveres det risgrøt, og søndag kl.18 er det gudstjeneste, med kaffe og kaker etterpå.
Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Ei god helg  og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast