Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 22.desember 2023

Hola!

Juleværet

Vi har hatt ei fin uke på solskinnsøya. Temperaturene har vært rundt 20-24 grader, og i sola ble det målt helt opp mot 30!

Den norske værvarslingen YR får sine værdata fra det spanske værinstituttet AEMet, og dette er hva som blir været i juleuka: Klikk HER.

Det er sendt ut et gult varsel for regn i dag fredag, og enkelte steder vil få mellom 15 til 30 mm nedbør. Spesielt er hovedstaden Arrecife utsatt, men vi alle trenger en liten vask til jul!

Fire biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn

Det har vært ei travel velte-uke på Lanzarote, da fire biler gikk rundt:

Bil nr. 212. Foto: La Voz de Lanzarote

I morgentimene sist søndag veltet bil nr. 212 i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«. Bilen veltet på veien til landsbyen Masdache i Tias. Da nødetatene kom til stedet, var sjåfør og passasjer ute av bilen, uskadd.

Natt til onsdag veltet bil nr. 213 i rundkjøringen inn til hovedstaden Arrecife. Sjåføren var fastklemt i bilen, og måtte få hjelp t il å komme seg ut. Etterpå ble han sendt til sykehuset for en sjekk.

Bil nr. 213. Foto: Lokalavisene/diariodelanzarote.com

Onsdag morgen veltet bil nr.214 utfor hovedveien LZ-2. Sjåføren ble hjulpet ut av nødetatene, før han ble kjørt til en sjekk på sykehuset.

Bil nr.214. Foto: diariodelanzarote.com

Bil nr. 215 hadde en dramatisk velt onsdag kveld. Etter å ha veltet utfor veien fra Maciot til Yaiza, tok bilen fyr. Sjåføren kom seg uskadd ut, heldigvis!

Bil nr.215. Foto: La Voz de Lanzarote

Ny musikk-butikk oppdaget!

Foto: decibeliosLanzarote.com

Undertegnede har i årene på Lanzarote drevet med litt gitarspilling, og også spilt til dans i mange år.
Da var det nødvendig å ha en god musikkbutikk i bakhånd, da gitarstrengene røk, og da en forsterker sluttet å virke. Etter hvert forsvant mine faste butikker, inntil en ny butikk dukket opp, i Playa Honda!

Decibelios ( høres ut som D- Sibelius?) ligger i hovedgata Avenida del Mayor, som nå er delvis forandret til gågate. Bak disken står det to unge musikkelskere som kan sitt fag, som kan snakke engelsk når det tekniske blir litt vanskelig på spansk.
De selger og fikser el-gitarer, akkustiske gitarer, trommer, forsterkere, høytalere, mikrofoner, ukulele og timple, piano og keyboards.

Man kan lese mer om musikkbutikken HER.

Ny bar åpnet i Puerto del Carmen

The Firehouse. Foto: FB/Firehouse

En ny bar har åpnet sine dører på plassen bak Burger King, rett ved Hotel Fariones i Puerto del Carmen. The Firehouse er navnet, som vi kan oversette med Ildhuset.
Baren ligger helt nederst på plassen, i lokaler som har hatt flere forskjellige etablissementer de siste årene. Vi får bare ønske lykke til!

Barens Facebookside finner man her: The FIRE House Bar Lanzarote .

Kommer Filharmonien fra Bergen til Lanzarote? Vel…tror ikke det

Den kanariske musikkfestivalen arrangeres for 40.gang fra den 10.januar til 9.februar neste år.
Da redaktøren åpnet nettsiden til festivalen for å finne ut hvem som skulle spille, dukket dette bildet opp helt først:

Bergen filharmoniske orkester, foto festivaldecanarias.com

Der stod Bergen filharmoniske orkester med sine tradisjonelle paraplyer, men den gang ei! Bergenserne spiller 10. og 11.januar på Tenerife og Gran Canaria…

Men vi på Lanzarote henger ikke med hodet for det!

Hvem spiller hvor? Foto: Musikkfestivalen

Disse spiller på Lanzarote:

Deutsche Kammerfilharmonien fra Bremen spiller i den store konsertsalen i Jameos del Agua på Lanzarote 24.januar kl.20.
På programmet står Schumann og Mahler. Les mer, og kjøp billetter HER.

Orquesta Filarmonica de Gran Canaria (OFGC),  Gran Canaria filharmoniske orkester spiller blant annet «Holberg-suiten» av Edvard Grieg i Jameos del Agua 14.januar kl.20. Les mer, og kjøp billetter HER.

Academy of St.Martin in the Fields, et verdenskjent kammer-ensemble spiller verk av Bach, Brahms og Mendelssohn i teateret El Salinero i Arrecife 1.februar 2024 kl.20. Les mer, og kjøp billetter HER.

Hele programmet for Lanzarote finner man ved å klikke HER.
Musikkstudenter på Kanariøyene får en spesialpris på tre euro per konsert, mens publikum betaler 20 eller 10 euro. Usolgte billetter selges med 30 prosent rabatt ved døren 45 minutter før konsertstart. Til sammen kan det selges 43 000 billetter til festivalen på Kanariøyene.

Men allerede i morgen lørdag er det en klassisk konsert på øya!

«Lyden av vinter» heter konserten for to fioliner og et piano i Camel House i landsbyen Macher. Verk av Mozart, Vivaldi, Schumann og andre komponister står på plakaten. Billetter kan kjøpes via nettsiden eller ved døren.

Ukens høydepunkt!

På vei til fredagspilsen! Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vi var ni gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas:

Foto: Lanzaroteposten

Vi er i gang igjen fra kl.19 i kveld, så er du på øya er du hjertelig velkommen! Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

I morgen er det på tide å sende ut en hilsen om god jul til Lanzarotepostens lesere!

Tradisjoner må holdes ved like!

33 julesanger på litt over tre minutter med Lanzarotevennen Knut Erik…klarer du å gjette tittel på alle sangene? Lykke til!

Daglig leder av Sjømannskirken, Merethe Thortveit skriver dette i sin invitasjon:

Har du fått med deg hva som skjer på kirken Julaften?
Som tidligere år, er gudstjenesten denne julaften i den katolske kirken i den gamle bydelen av Puerto del Carmen.
Gudstjenesten starter kl 14, og det er vinterprest Ola Beisvåg som holder gudstjenesten. Med seg har han Randi Mo på piano og koret vårt, Alegria som synger.
På julaften kveld kl 19, serveres deilig kake- og dessertbord i Sjømannskirkens lokaler. Husk å melde dere på til met@sjomannskirken.no eller på kirka.
Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

Her kommer programmet for dagen, så hjertelig velkommen til julefeiring!

 

 

Ei god julehelg ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast