nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 9.november 2023

Nytt hotell godkjent for bygging i Costa Teguise

Regjeringen på Kanariøyene har godkjent byggingen av et firestjerners hotell i Costa Teguise på Lanzarote.
Hotellet vil ha 407 senger, fordelt på 176 rom. Tomten er på 50 600 m2. I meldingen står det ingen ting om HVOR i byen hotellet skal bygges.

Det er strenge krav når nye hotell skal bygges på øya: Miljøbelastningen skal være minimal ved å ha utstyr for å spare vann, støy-og lysforurensing skal kontrolleres, avfall skal sorteres, og bruken av energi skal effektiviseres.

To nye cruiseskip-terminaler bygges i hovedstaden Arrecife
Havna i Arrecife. Foto: ordfører Yonathan de Leon/La Voz

Denne uka begynte arbeidet med å bygge to nye passasjerterminaler for cruisepassasjerer ved kaiene i områdene Los Mármoles og Puerto Naos.
Terminalen i Naos-området ved Marina Lanzarote blir på 1100 kvadratmeter, mens terminalen i Los Mármoles blir på nesten 600 kvadratmeter. De nye terminalene vil kunne ta i mot tre cruiseskip samtidig.
I følge ordføreren i Arrecife er det arbeid i gang i havneområdet for over 15 millioner euro. – Det trenges, for bare i november måned kommer det 42 cruiseskip inn til byen, sier ordføreren.

Hvor er det dyrest og billigst å reise til Lanzarote fra?
Foto: turismolanzarote.com

Turistmyndighetene på Lanzarote (Turismo Lanzarote) har utarbeidet en oversikt over flypriser fra de fire viktigste utenlandske markedene; Storbritannia, Tyskland, Irland og Frankrike. I årets siste kvartal har fly fra disse landene mer enn 700 000 flyseter til øya.

Det viser seg at prisene på flybilletter for å reise til Lanzarote fra Irland og Frankrike har gått ned, mens billettene ble litt dyrere fra Tyskland og Storbritannia.
Antall seter fra Storbritannia har økt med ni prosent sammenlignet med samme periode i fjor, til 463 000 seter. Snittprisen på billetter fra dette landet er 193 euro. Dette er en prosent opp fra siste sesong.

Fra Tyskland tilbys litt over 100 000 flyseter denne vinteren, seks prosent flere enn året før. Snittprisen på flybillettene er 208 euro, opp en prosent fra i fjor.

Fra Irland har prisen på flybilletter gått ned med 10 prosent, og koster nå i snitt 181 euro. Tallet på flyseter fra Irland har gått opp med 18 prosent, til nesten 90 000 seter.

Turene fra Frankrike til Lanzarote er billigst av alle, og har gått ned med 21 prosent sammenlignet med prisene i fjor. Nå koster i snitt en tur mellom Frankrike og Lanzarote 115 euro. Tallet på flyseter fra Frankrike har økt med 17 prosent, til 54 000 flyseter.

Dette viser at jo billigere flybillettene blir, dess flere passasjerer reiser, enkelt og greit!

Turistsjef på Lanzarote: Vi må ikke skille turisme og lokalbefolkningen! Og hva skjer med turistene fra Norden?
Héctor Fernández. Foto: Linkedln

Héctor Fernández er administrende direktør for SPEL, La Sociedad de Promoción Exterior de Lanzarote, som jobber med Lanzarotes promotering i utlandet.
Han har pratet med lokalavisene om fremtida for turismen på øya, og er veldig optimistisk, til tross for enkelte dumper på veien.

Han forteller om en gryende turismefobi blant innbyggerne i Spania, og understreker at dette er en krevende balansegang.
-Turistene tar over, sier innbyggere på blant annet Mallorca og i Barcelona.

Direktøren mener at man må regulere mengden av ferieboliger, også på Lanzarote, slik at innbyggerne ikke lider av mangel på boliger når de skal etablere seg og starte en ny jobb på øya. Det må bli slik at turisme blir opplevd som en kilde til velvære og livskvalitet, sier Hernñandez, og tenker da på at inntektene som turistene bidrar med også må komme innbyggerne mer til gode.

Det er mulig at en turistskatt blir innført på Kanariøyene, og direktøren sier at han ikke frykter den: – På Balearene (Mallorca og andre øyer i Middelhavet) og i regionen Catalonia (med Barcelona) har ikke turistskatten stoppet etterspørselen.
En CO2-skatt er på trappene for flyreiser til Kanariøyene, og også her frykter man ikke konsekvensene, sier Hernández. Vi må alle være med på å redusere utslippene, og tror at også turistene er enig i dette.

Hva skjer med turistene fra Tyskland og de nordiske landene, var ett av spørsmålene turistsjefen fikk.
Tallet på turister fra Tyskland til Lanzarote har nemlig falt med 26 prosent sammenlignet med august 2019, før pandemien.

Han svarte at tyske turister har funnet seg andre markeder, hvor lavprisselskaper flyr til. Tyskerne reiser nå til Tyrkia.
Det er få tyske lavprisselskaper som flyr til Kanariøyene, også på grunn av at tyske myndigheter allerede har innført en såkalt «grønn skatt» på flyreiser.
Turistsjefen har ikke panikk: -Lanzarote har en god posisjon som det perfekte feriestedet i Storbritannia, Irland, det spanske fastlandet, og nå Frankrike og Italia, sier han.

– Når det gjelder de nordiske landene har disse en solid forankring på Gran Canaria, hvor mange nordiske borgere har fritidsboliger. De har også skoler for barn i alle aldre, som gjør at hele familier flytter ned i vinterhalvåret.
Forholdet mellom Gran Canaria og de nordiske landene ligner på forholdet mellom Lanzarote og Irland, sier turistsjefen videre.
– Men vi gir ikke opp disse landene, og jobber ufortrødent videre med våre kampanjer mot både Tyskland og de nordiske landene!

Sjømannskirken informerer

 

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas. Kirken er godt skiltet.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast