nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 8.november 2023

Kraftig vind og høye bølger også i dag onsdag

Også i dag onsdag blir det kraftig vind og høye bølger på Lanzarote. Værvarslingen AEMet har sendt ut gult varsel om vindkast opp mot 70 km/t. Temperaturen vil holde seg rundt 25 grader på dagen, og ned mot 19 grader på natten.

Et lokalfly fra selskapet CanaryFly på vei fra Gran Canaria til Lanzarote måtte avbryte landingen ved 13-tiden i går på grunn av sterke vindkast, men klarte etter en ny runde å lande trygt på Lanzarote. Se forsøket på landingen her, fra Lanzarote Webcam :

Stor narkotika-aksjon på Lanzarote

I oktober ble ni personer i alderen 25 til 67 år arrestert for smugling av narkotika inn til Lanzarote.
Tre personer er så langt fengslet, mens de andre er fremdeles siktet, og sitter i varetekt.

Sju hus ble ransaket; fire hus i Arrecife, et hus i landsbyen Yé, et i landsbyen Punta Mujeres, og et i landsbyen Teguise.
På disse stedene ble det funnet 30 kilo kokain, 40 kilo hasj, 0g 150 gram metamfetamin. Videre har politiet beslaglagt 200 000 euro i kontanter, en gummibåt, fem biler, og en motorsykkel. I tillegg ble det konfiskert ei hagle, en luftpistol, ei øks og en dolk.

Som vanlig har Nasjonalpolitiet filmet et par av hus-ransakningene, og de derpå følgende arrestasjonene:

Timple-museet i landsbyen Teguise blir restaurert
Fra timplemuseet i Teguise Foto: turismolanzarote.com

Kommunestyret i Teguise annonserte siste uke at timple-museet i landsbyen Teguise skal restaureres. Dette fordi et av takene kollapset tidligere i år.
Timple er Kanariøyenes nasjonalinstrument, og ligner på en vanlig gitar. Noen timpler har bare fire strenger, og spilles som en ukulele.

Ordføreren i Teguise, Olivia Duque sier i en melding at det er svært viktig å ta vare på disse historiske bygningene i kommunen.
Timple-museet har stadig hatt utstillinger, verksteder, konserter og andre kulturelle begivenheter, og er viktig for kommunen, fortsetter ordføreren.
Hun sier at restaureringen skal være ferdig til den tradisjonelle matfestivalen Saborea i Teguise starter siste helga i november.

Den historiske festningen i landsbyen Teguise gjenåpnes som utsiktspunkt
Castillo de Santa Bárbara i Teguise. Foto: Lanzaroteposten

Den historiske festningen Santa Bárbara som overvåker landsbyen Teguise har blitt pusset opp det siste året, og ble åpnet for publikum denne høsten.
Etter noen uker måtte festningen stenges på grunn av problemer med toalettene, og ikke minst mangel på ansatte.
Nå har Teguise kommune skrevet kontrakter med flere nytilsatte arbeidere, så dette er ikke noe problem lenger. Festningen vil derfor åpne i de nærmeste dagene.

Det er imidlertid ikke noen planer om å åpne pirat-museet som befinner seg inne i festningen. Adgangen til festningen er gratis.

Festningen ble bygget på toppen av vulkanen Guanapay i 1551. Festningen ble brukt som et viktig utsiktspunkt, og også som et gjemmested for de lokale innbyggerne da piratene angrep Lanzarote.

Smaking av vin fra Lanzarote, direkte fra vintankene, før vinen kommer på flaske

Bodegaen Bermejo på Lanzarore inviterer til eksklusiv smaking av årets vin, direkte fra vintankene i morgen torsdag 9.november kl.18.30.
Vineksperten Oliver Horton fra Wine Tours Lanzarote vil fortelle om de forskjellige vinene, på engelsk.

I skrivende stund var det få plasser igjen, men man kan prøve å bestille plass via kontaktsiden til Bermejo, HER.

Restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen serverer ukens spesielle retter fra i morgen av
Dani på Las Vistas er klar med nye retter…ikke makrell i tomat da! Foto: Lanzaroteposten

Dani og Sandra på restauranten Las Vistas tilbyr fra i morgen og til og med lørdag den tradisjonelle kanariske retten «Ropa Vieja«:

Foto: Lasrecetascocina.com

Ropa Vieja betyr egentlig “gamle klær”, og er nasjonalretten på Cuba.
Nordmenn som reiser til Spania og Kanariøyene finner den ofte som en av tapasrettene på menyen. Noen mener at retten opprinnelig stammer fra Kanariøyene. (Fra wikipedia.org).

Retten består blant annet av kylling og lammekjøtt, og ofte også kikerter. Ropa Vieja koster 15 euro.
Det kan lønne seg å ringe eller stikke innom Las Vistas for å si fra at man vil spise «de gamle klærne»; ring (0034) 679 45 38 98, eller via whatsapp, som er gratis.

En annen rett som blir servert er lakseruller fylt med ost, sylteagurk, løk med mer til 12.50 euro. Laksen kommer fra røkeriet i landsbyen Uga, og er som regel norsk!

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Restauranten åpner kl.10, og stenger seint!

Men aller først serverer Dani og Sandra pannekaker i dag, trøndersk stil!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

I dag fra kl.14 samles de som vil ha nystekte norske pannekaker med både flesk og blåbær på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Man kan selvfølgelig bestille andre retter fra menyen hvis man vil det.

Nå finner flere og flere veien til Las Vistas, og siste uke var vi 17 gjester der. Folk følger sikkert den gode lukten av de nystekte pannekakene!
Vi ønsker alle velkommen!

Dette er en STOR porsjon pannekaker med blåbær og flesk! Foto: Lanzaroteposten

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast