nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 6.november 2023

Verdens største reiselivsmesse åpner i dag
Teguise vises frem i London.: Kirken i landsbyen Teguise på Lanzarote, Lanzarotes første hovedstad. Foto: turismolanzarote.com

I dag mandag åpner verdens største reiselivsmesse, World Travel Market i London.

Lanzarote er godt representert på messen, akkurat når Lanzarote mottar flere britiske turister enn noen gang før. Kanariøyene er den eneste regionen i Spania som har økt tallet på britiske gjester etter pandemien.

Teguise kommune på Lanzarote har sin egen utstilling på messen.
Der bruker kommunen sitt nye slagord: «Tienes que Vivirlo«, «Du må leve det». Dette skal få turister som allerede er på øya til å tilbringe tid i kommunen. Dette vil også bli reklamert på flyplassen. Den offentlige transporten skal også forbedres slik at det blir lettere å besøke Teguise fra de andre turiststedene.

70 marihuanaplanter funnet i Puerto del Carmen

Foto: Lokalpolitiet i Tias

Etter at naboer hadde klaget på lukt som kom fra lokalene, tok lokalpolitiet affære.
Politiet tok seg inn i lokalene, som egentlig var knyttet til utleie av motorsykler. Der fant de 70 cannabis-planter, og flere pakker med hasj, klartgjort for salg.
Eieren ble arrestert, og må snart møte i retten.

Innbyggerne i Teguise kommune tjener mest på Lanzarote
Foto: unsplash.com

Skatteetaten på Lanzarote har sendt ut en oversikt over hvem som tjener mest på øya. Tallene er fra regnskapsåret 2021:

Når skatt og sosiale utgifter var trukket fra, var det innbyggerne i Teguise kommune med Costa Teguise som tjente mest, med en disponibel inntekt på 22 903 euro per år. Dermed er Teguise kommune også den femte rikeste kommunen på Kanariøyene.

Deretter følger San Bartolomé kommune med Playa Honda, hvor innbyggerne har en disponibel inntekt på
20 979 euro. Så følger Tias kommune med Puerto del Carmen med 20 628 euro, Haria kommune med 20 552 euro, Tinajo kommune med 19 471 euro, Arrecife med 18 383 euro, og Yaiza med Playa Blanca ligger nederst med 18 011 euro per skatteyter.

Den rikeste kommunen på Kanariøyene er Santa Brigida på Gran Canaria, hvor den gjennomsnittlige netto-inntekten var 29 704 euro.

Hele rapporten kan man lese HER (på spansk).

I dag begynner Malvasia-uken på Lanzarote

Vinen laget av Malvasia-druen er Lanzarotes mest kjente hvitvin. I dag starter Malvasia-uken, med et par arrangementer som man kan melde seg på til.
Bussturen Ruta del Vino søndag 12.november tar deg med til bodegaene La Geria, Stratvs, Vega de Yuco, med avgang fra Arrecife.
Prisen er 30 euro.

Fra vinbodegaen La Geria. Foto: turismolanzarote.com

Mat og vin tilbys også på Kokoxili Sushi-restaurant i Arrecife torsdag 9.november. Pris 25 euro.
Man kan lese mer om arrangementene, og bestille plass HER.

Sjømannskirken informerer

Ny spennende utflukt:
Vi drar til naboøya La Graciosa fredag 17. november.  Vi har allerede en god del forhåndspåmeldinger, så for å sikre plass er det viktig å kontakte daglig leder Merethe eller Sjømannskirken snarest mulig!

Sjømannskirken på Lanzarote ligger i Puerto del Carmen, rett over gaten for TUI-hotellet Cinco Plazas. Sjømannskirken er godt skiltet.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast