turister

Aktiviteter på Lanzarote

Det er mange forskjellige fritidsaktiviteter på solskinnsøya Lanzarote.

Her kommer et utvalg av aktiviteter man kan delta i når man ferierer på øya. Ved å skrive inn aktivitetene i google-feltet på datamaskinen eller mobilen din, helst på engelsk og/eller spansk, vil de forskjellige aktivitetene dukke opp på din pc eller mobil, med sted og annen viktig informasjon.

Aktiviteter i, på eller under vann

Dypvannsfiske

Det er flere fiskebåter i Puerto Calero og Marina Rubicon i Playa Blanca som inviterer en familie eller individuelle ut på fisketur. De forskjellige fiskemetodene som brukes avhenger litt av tid på året, og eventuelle erfaringer fra fiskerne.

Scuba-dykking (apparat-dykking)

På Lanzarote er det behagelig temperatur i sjøen året rundt, og sikten er utrolig.
Erfarne dykkere kan dykke flere steder på øya, og de beste stedene er i Charco del Palo og Puerto del Carmen. Det kan lønne seg å ta et prøvedykk før man legger ut på dypere vann.

Undervannsbåt

Det er ikke mange steder hvor man kan dykke 30 meter i en gul undervannsbåt, men det kan man gjøre på Lanzarote! U-båten dykker flere ganger om dagen fra havna i Puerto Calero, og da kan man oppdage skipsvrak på bunnen, og eller et frodig fiskeliv, uten å bli våt.

Surfing

Lanzarote kalles ofte for Europas Hawaii, og det med god grunn. Flere surfe-konkurranser holdes i Famara på vestkysten hvert år.
Der finner man også flere surfeskoler.

Kajakk

På Lanzarote er det flere muligheter til å bruke en kajakk. Man kan leie en åpen kajakk, eller bli med på en organisert tur langs kysten i en lukket kajakk. Dette er en fin måte å oppdage de skjulte strendene på Lanzarote.

Jetski/vannscooter

Man kan leie jetski i Puerto del Carmen og i Playa Blanca.

Kitesurfing/dragesurfing

Man finner mulighetne for å drive med dragesurfing ved Playa de Famara, på øyas vestkyst. Derkan man også ta et kurs.

Vindsurfing

Turiststedet Costa Teguise er berømt for vindsurfing, og da er Playa Las Cucharas stranda man må dra til. Det er ofte mer vind i Costa Teguise enn andre steder, og forholdene er som regel perfekt for vindsurfing. Internasjonale mesterskap er arrangert her hver sommer.

Seiling

Lanzarote er siste stopp før man krysser Atlanterhavet, og er et populært sted for seiling.
Man kan leie en privat yacht med mannskap, eller bli med på organiserte turer.Da kan man få se både delfiner og hval.

Stå opp-brett/Stand Up Paddle

Playa Blanca sør på Lanzarote er stedet for å nyte Stand Up Paddle. Man kan ta et kurs ved bystranda, og man kan bli med på en organisert tur til de fantastiske Papagayo-strendene.

Aktiviteter på land

Gåturer

Lanzarote har utallige stier over hele øya. Å gå en tur er en fin måte å oppdage plante-og dyrelivet, finne skjulte naturskatter, og også møte de lokale innbyggerne.
Langs stiene er det ofte satt opp skilt og oppslagstavler som vil gi deg riktige retninger dit du skal. Det arrangeres også organiserte gåturer.

Go-cart

Det er flere firmaer som driver med gocarting. Den største ligger opp bakkene til landsbyen San Bartolomé, med forskjellige kjøretøy, avhengig av alder og erfaring.

Sykling

Man kan leie både vanlige sykler, off road-sykler og el-sykler. Trafikken er ikke veldig stor på landeveien, det er ofte sykkelfelt i landsbyene, og på øya finnes det også over 200 kilometer med off road-stier.

Segway

De fleste turistedene leier ut segway, hvor man kan ta en tur og utforske kysten. Aldersgrensen er 14 år.

Fire-hjulinger/ buggies/Quad

Det er flere firmaer som driver med organiserte turer for fire-hjulinger/buggies. Disse kjører som regel utenfor allfarvei, og man kan oppdage helt nye steder på øya. Man må ha førerkort med seg for å kjøre disse kjøretøyene.

Bueskyting

Noen få hoteller arrangerer timer og konkurranser i bueskyting. Er man litt erfaren, kan man oppsøke den lokale Tiro de Arco-klubben i landsbyen Macher.

Modellfly

Det finnes en flystripe for modellfly i landsbyen Teguise. Det er også glidefly der, men da må man ha med seg et fly i kofferten…

Kunstmaling

Lanzarote blir ofte beskrevet som ei øy full av gode motiver for kunstmalere. Noen av de lokale kunstnere tilbyr undervisning i malerkunsten, med blant annet turer ut i naturen for å finne det riktige motivet.

Kamel-riding

Man kan oppleve deler av den fantastiske nasjonalparken Timanfay fra ryggen av en kamel, mens man rir gjennom det vulkanske landskapet.

Paintball

På Lanzarote er det to steder hvor man kan leke seg med paintball.
Ikke langt fra landsbyen Uga finner man Lanzarote A Caballo, og ved Aquapark i Costa Teguise er det også et område med paintball.

Golf

Det er to 18-hulls golfbaner på Lanzarote. Den eldste ligger i Costa Teguise, og den nyeste ligger i Puerto del Carmen.

Leirdueskyting

The Campo de Tiro ligger i landsbyen Tahiche. Klubben er egentlig ikke for turister, men har man erfaring er man helt sikkert hjertelig velkommen.

Skateboarding

Det finnes flere parker hvor man kan skate på Lanzarote. De viktigste er ved stranda Playa Reducto i Arrecife, på strand Playa de Garita i Arrieta, og rett ved Lanzarote Bay Hotell i Costa Teguise. Det er også en ny park i Playa Blanca.

Å fiske fra land

Man trenger et fiskekort for å fiske på Lanzarote. Det heter Licencia de Pesca Maritima de Recreo, og fåes i regjeringsbygget i Arrecife.
Populære fiskeplasser er Playa Dorada i Playa Blanca, Playa Chica i Puerto del Carmen og Playa Bastian i Costa Teguise.

Vegg-klatring

Det største og beste klatresenteret ligger i Arrecife, heter «Hang On Lanzarote Climbing Centre», og drives av en nordmann.

Aktiviteter i lufta

Paragliding og hanggliding

Det er flere aktører på øya som driver med både paragliding og hanggliding.

Det kan bli vanskelig å kjede seg på Lanzarote etter å ha prøvd disse aktivitetene!
Når man også nevner de utallige sightseeingturene, ekskusjonene, offentlige bussturer, soling, markeder og restaurantbesøk, kan tida bli knapp…eller hva?

Velkommen til Lanzarote!

 

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast