nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 30.oktober 2023

Kanarisk lokalfly skal fly fra Kanariøyene til Madrid
Flyet «Lanzarote». Foto: Binter Canarias

Fra februar neste år vil det lokale flyselskapet Binter Canarias fly fra Kanariøyene til den spanske hovedstaden Madrid. Det blir fire daglige ruter fra Gran Canaria, og ytterligere fire flygninger fra flyplassen nord på Tenerife. Tilslutningsfly fra Lanzarote er GRATIS.

På flyselskapets nettsider kan man nå finne priser på 20 euro per tur, og med flyplassavgifter vil det koste 50 euro tur/retur, står det i pressemeldingen.

Binter vil nå åpne en base på Terminal 2 på flyplassen Barajas i Madrid, og stasjonere tre fly der.

Aktuelt foredrag på Sjømannskirken: Dette vil du ikke gå glipp av!
Helge Simonnes. Foto: Verbum forlag

Onsdag 1.november kl.18 arrangerer Sjømannskirken på Lanzarote et rykende aktuelt foredrag!
På selveste Allehelgensdagen i Spania vil Helge Simonnes, tidligere sjefredaktør i avisen Vårt Land holde et foredrag om «Vårherres Krigere», Vladimir Putin og Donald Trump.

Helge Simonnes er forfatteren av bøkene «Trump, Gud og kirken» og «Putins hellige krig«, og tar oss med på et dypdykk i et kontroversielt tema.
Stadig flere politikere bruker religiøs retorikk for å skaffe seg velgere. Dette gjelder ikke bare Putin og Trump, som begge hevder at de har Gud på sin side. I muslimske land har dette vært vanlig lenge. Helge Simonnes sier at for eksempel Recep Erdogan i Tyrkia har tatt dette til nye høyder.

Ill. Verbum forlag

Foredraget «Vårherres krigere» tar utgangspunkt i et sitat fra forfatteren Salman Rushdie i 2018: «Den største overraskelsen i mitt voksne liv er religionens fornyede kraft i samfunnet».

Det blir anledning til spørsmål og kommentarer under kaffen etter foredraget. Det er gratis adgang, og et lotteri vil bidra til å finansiere arrangementet.
Hjertelig velkommen!

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar man en taxi dit, er det lurt å be om å bli kjørt til hotellet. Sjømannskirken er godt skiltet.

Elektriske sykler skal utplasseres i hovedstaden Arrecife
El-sykkel. Foto: pixabay.com

Byrådet i Arrecife har sendt ut et anbud på 61 elektriske sykler som skal plasseres i hovedstaden, slik at folk kan låne en sykkel og sykle rundt i byen. Samtidig vil det ble ni ladesteder, slik at syklene lades så snart de settes der.
Anbudsfristen er 20.november.

Dette er ett av tiltakene som byens nye ordfører Yonathan de Leons har satt i gang, samtidig som han også har varslet om utvidete bussavganger og nye ruter i byen.

Ti cruiseskip til Lanzarote denne uka, med 25 000 passasjerer om bord
Cruiseskip i havna i hovedstaden Arrecife. Foto: Yonathan de Leon

Denne uka vil det ankomme ti cruiseskip til Lanzarote med til sammen 25 000 passasjerer om bord.
Blant skipene som kommer, er norsk-amerikanske «Explorer of the Seas» fra Royal Caribbean International, med 4290 passasjerer om bord, og et mannskap på 1180.
Skipet kommer inn torsdag 2.november kl.10, og drar videre kl.20.

«Explorer of the Seas», foto RCI Incentives

Fra januar til september i år har Arrecife notert en kraftig økning i tallet på cruisepassasjerer. Så langt i år har øya mottatt nesten 290 000 passasjerer, mot 160 000 i samme tidsrom i fjor.

Statistikken fra datainstituttet på øya finner man ved å klikke HER.

Oversikten over skipene som kommer til Lanzarote fram til juli neste år, hvor de kommer fra og hvor de skal seile videre finner man ved å klikke HER.

Volkwagen feirer 70 år på Kanariøyene
Arkivfoto: pixabay.com

Siste uke markerte bilimportør Domingo Alonso Group at det var 70 år siden den første Folkevognen ble importert til Kanariøyene.
Siden da har importøren solgt 208 000 VW-biler på øyene.

Sjømannskirken informerer

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast