nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 26.oktober 2023

671 fly vil lande og ta av hver uke på flyplassen på Lanzarote denne vinteren
Flyplassen på Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

Lanzarote vil ha flyforbindelser med 20 land hver uke denne vinteren, med Storbritannia som den største bidragsyteren.

Flyene vil bringe nesten 100 000 turister til Lanzarote hver uke. Fra Storbritannia kommer det 184 fly, 80 fly kommer fra det spanske fastlandet, fra Tyskland 54 fly, og fra Irland kommer det 37 fly.
231 fly er lokalfly fra de andre Kanariøyene.

Andre fly vil komme fra Frankrike, Østerrike, Belgia, Nederland, Danmark, Kroatia, Slovakia, Finland, Ungarn, Italia, Luxembourg, Norge, Tsjekkia, Sverige, Sveits og Marokko.

«Skipper» på flyktningbåt inn til Lanzarote i 2020 dømt til seks års fengsel
Fra redningsaksjonen i Orzola i 2020. Foto: diariodelanzarote.com

I november 2020 druknet åtte flyktninger i havet utenfor landsbyen Orzola nord på Lanzarote. Politiet fant ut etter undersøkelser hvem som var ansvarlig for turen, og mannen fra Marokko ble arrestert allerede noen dager etter at de 36 flyktningene ankom Lanzarote.

En domstol i Las Palmas har siste uke dømt mannen til seks års fengsel for å ha utsatt uskyldige mennesker for lidelser og død, og samtidig for å ha krevd ulike pengebeløp av flyktningene for overfarten fra Agadir i Marokko til Lanzarote. Samtidig må han betale 60 000 euro til hver familie som er rammet av dødsfallene.

Påtalemyndighetene ba om 12 års fengsel for mannen, og vurderer nå å anke dommen.

Den marokkanske mannen har allerede sonet halvparten av dommen.

Britisk gutt (18) døde etter fall fra hotellbalkong i Costa Teguise
Foto: FB

Tirsdag morgen falt en gutt på 18 år fra en balkong på et hotell i turistbyen Costa Teguise på Lanzarote. Hotellet heter Apartementos Galeón Playa. Politiet forteller at gutten var på ferie med sine foreldre, og at det ikke var alkohol eller andre rusmidler involvert, heller ingen klatring mellom balkongene.
Gutten var bevisstløs da ambulansen kjørte han til sykehuset, men gutten døde etter noen timer, melder sykehuset til lokalavisa.

Buss-selskapet Arrecife Bus kjøper 26 nye busser
Foto: arrecifebus.com

Buss-selskapet Arrecife Bus har annonsert at man skal utvide flåten med 26 nye busser. Bussene vil bli av de nyeste modellene, med veldig lavt CO2-utslipp, står det i meldingen fra selskapet.

Nye lover for privat utleie av ferieboliger
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Den kanariske regjeringen jobber nå med en ny lov som skal regulere markedet for utleieboliger på Kanariøyene. Loven vil begrense en uønsket vekst av ferieboliger, skriver regjeringen i en melding.

Siste gang utleiemarkedet ble regulert var i 2015, en lov som blant annet ga begrensninger på privat utleie i områder med mange turister.
Denne loven satte ikke noe tak på hvor mange ferieboligere det kan være på Kanariøyene.

Nå skal dette lovfestes, og loven skal være klar etter første halvdel av 2024, og skal gjelde så snart som mulig etter dette.

Kanariøyene har i dag 46 000 ferieboliger, som tilbyr 193 000 senger, omtrent en tredel av tallet på overnattingsplasser på øyene.
Nå skjerpes kontrollen med utleiemarkedet. Alle som leier ut må registrere seg i et register for ferieboliger, som kalles Vivendas Vacacionales, og samtidig ha et skilt på veggen som forteller at boligen er lovlig:

Foto: FB
Sjømannskirken informerer

Neste onsdag 1. november har vi et spennende og aktuelt foredrag med Helge Simonnes på Sjømannskirken. Helge Simonnes er tidligere sjefredaktør i Vårt Land.
Han har nettopp gitt ut boken «Putins hellige krig», i tillegg til flere andre bøker i skjæringspunktet mellom religion og politikk.

Det blir enkel bevertning til foredraget. Billetter kan kjøpes i kassen i Sjømannskirken, eller reserveres hos met@sjomannskirken.no .

Kan være et bilde av 3 personer og tekst
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast