nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 14.august 2023

Flere områder på Lanzarote er fortsatt uten vann
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Flere områder på Lanzarote er fremdeles uten vann. Vannmangelen har nå vart i snart ei uke. Dette begynner å bli ganske så slitsomt for mange, spesielt når temperaturene i helgen nådde over 40 grader.
Huset til redaktøren av Lanzaroteposten er rammet, og her er det anskaffet flere ti-talls liter med kjøpevann. Heldigvis fungerer dusjene i svømmebassenget på området, men likevel…
Det viser seg at vi ikke er alene:
På grunn av lavt nivå i flere av forsyningstankene i landsbyene Haria, Mala, Punta Mujeres, Guatiza, Máguez og Muñique, er vanntilførselen til disse byene kuttet.
I tillegg til dette, er det dårlig vanntrykk og delvis kutt i tilførselen i Mácher, Tias, Conil, Soo og Tiagua.

Vi bør huske at alt ferskvann på Lanzarote er avsaltet sjøvann. På grunn av en veldig varm sommer, med mange tilreisende har forbruket av vann vært enormt.
I følge vannverket på Lanzarote, Canal Gestion Lanzarote jobbes det iherdig med å få vanntilførselen tilbake til normale forhold.

Man kan følge informasjonen som vannverket sender ut HER (på spansk, men Google oversettelse virker bra).

Nattetemperaturen ikke under 20 grader i hele juli måned 

Det spanske værinstituttet AEMet skriver i en melding at på de fleste stedene på Lanzarote gikk ikke temperaturen under 20 grader på nettene i hele juli måned.

Landsbyfesten i Puerto del Carmen ble avsluttet i går kveld
Jomfru Carmen på båttur i den røde båten.. Foto: Hans Langeland

Denne helgen ble landsbyfesten i Puerto del Carmen avsluttet. Lørdag ettermiddag hadde tusenvis av mennesker samlet seg for å se Jomfru Carmen bli båret ut av kirken i Gamlebyen, og i prosesjon ført til en båt. Dette er fiskernes skytshelgen, og 40-50 andre båter fulgte etter hovedbåten ut på reden.
I går kveld var det folkemusikk og dans i havna, og kl.23 ble det sendt opp et fantastisk fyrverkeri over havna. Vel møtt neste år!

Streik på Gatwick flyplass
Norwegian kan bli berørt av streik på Gatwick. Foto: Lanzaroteposten

To selskaper som ordner med bagasje og innsjekk på flyplassen Gatwick i London har varslet streik senere i august.
Selskapene er Red Handling, som streiker 18. til 21.august og 25. til 28.august, og Wilson James, som streiker 18. til 20.august, og 22. til 24.august.
Det er rundt 230 ansatte i de to selskapene som blir tatt ut i streik, dersom lønnsforhandlingene ikke fører fram.
Red Handling håndterer blant annet flyselskapene Norwegian og Norse Atlantic.

Familie med et barn ble stengt inne på øya La Fermina i Arrecife
El Islote de la Fermina. Foto: arrecife.es

I fjor ble friluftsområdet El Islote de la Fermina ved Gran Hotel midt i byen Arrecife åpnet for publikum. Det ble raskt et populært sted for både barn og voksne.
Sist lørdag kveld kom det en nødmelding inn til politiet at et par med en baby var stengt inne på området etter at personalet hadde låst og forlatt stedet.
Brannvesenet kom raskt til stedet, og de klarte å bryte opp låsene i inngangsporten, slik at paret og barnet kom seg ut.

Så kom statsministeren likevel!
Statsministeren sammen med en lokal politiker i Haria.  Foto: La Voz de Lanzarote

Først skulle den spanske statsministeren Pedro Sánchez, sammen med sin kone, feriere på Lanzarote. Så kom meldingen at han hadde dratt til Marrakesh i stedet.
Men så kom han likevel til Lanzarote, etter besøket i Marokko. Og på lørdag ble han og kona oppdaget på markedet i landsbyen Haria, sammen med andre venner.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast