naturisstrender

Naturiststrender på solskinnsøya Lanzarote

Lanzarote er ei populær øy for naturister, og det er flere strender og områder hvor man kan sprade rundt uten alt for mye klær dersom man vil det.
Noen av strendene på øya er godt merket som steder for naturisme. Likevel skal en vise diskresjon og respektere andre solnytere dersom man ikke er helt sikker på om naturisme er akseptert.

Charco del Palo er kanskje Lanzarotes mest kjente naturistområde. Charco del Palo, som kan oversettes med «stokkedam» ligger ved landsbyen Mala på kysten nordøst på Lanzarote.

Charco del Palo. Foto: Wikipedia

Hele området er et naturistområde, og man kan se folk som er på vei til butikken iført bare joggesko og en hatt. Derfor oppfordres folk som besøker området om å respektere de som har valgt å bo der.
I dag bor det ca 150 mennesker fast på stedet. Besøkende bes om å bare bruke strandområdene. Følg skiltene til Mala når man kjører nordover på hovedveien LZ-1. Veien til Charco del Palo er skiltet.
Les mer om Charco del Palo på Wikipedia (engelsk) HER.

Stien ved flyplassen som går på sjøsiden fra Matagorda i Puerto del Carmen mot Playa Honda er en populær tursti. Omtrent halvveis finnes noen «zocos», halvmåneformede steinvegger som gir naturistene et perfekt område å være på stranden uten klær. Man kan parkere ved Hotel Beatriz i Matagorda, og så rusle mot flyplassen.

Playa Congrio ved Papagayostrendene øst for Playa Blanca sør på Lanzarote er en populær strand for naturister. Det er fem strender som tilsammen utgjør Papagayostrendene, og Playa Congrio er strand nummer to.

Fra Papagayostrendene. Foto: Piet Bastine, Unsplash

Naturister har også oppdaget noen av de mindre strendene helt i enden av området. Husk at de to største strendene er brukt av familier og folk MED badetøyet på! Det går an å kjøre inn mot strendene mot å betale en avgift. Enkelte bilutleiefirmaer tillater ikke å kjøre dit.
Man kan også kjøre hovedgaten østover i Playa Blanca og parkere ved Papagayo Arena Hotel.

Playa Quemada ligger litt sør for Puerto del Carmen.

Foto: Diario de Lanzarote

Man kan spasere fra Puerto del Carmen gjennom Puerto Calero til Playa Quemada, eller kjøre dit. Derfra går man videre sørover mot Playa Blanca (til høyre når man står og ser ut mot havet). Da kommer man til en naturiststrand.

Det er også naturistområder ved kysten på stien mellom Puerto del Carmen og Puerto Calero, ved noen små strender øst for Orzola, blant annet den mer kjente Carleton Blanco, og helt i enden av Famarastranda, lengst vekk fra parkeringsplassen.

Det er mange muligheter å være naturist på solskinnsøya Lanzarote. Det gjelder å bruke vanlig høflighet, diskresjon og samtidig respektere at også andre personer er i nærheten. Kos dere på Lanzarote, med eller uten badetøy!

Har noen av leserne oppdaget andre naturistområder på Lanzarote, skriv gjerne om det på Facebook.

Lanzaroteposten har tidligere laget en oversikt over alle strendene på Lanzarote, både med og uten badetøy.
Les artikkelen HER.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast