nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 1.august 2023

Spanias statsminister kommer på ferie til Lanzarote i dag
Æresboligen på Lanzarote, La Mareta i Costa Teguise. Foto: historiadeteguise.com

Den spanske statsministeren, Pedro Sánchez kommer til Lanzarote i dag sammen med sin familie. Han skal tilbringe to uker på øya, og vil nok ha en etterlengtet ferie etter parlamentsvalget som var 23.juli.

Statsministeren skal bo i Lanzarotes æresbolig, La Mareta i Costa Teguise, et fasjonabelt hus som ble bygget av kong Hussein av Jordan på 70-tallet, og gitt til den spanske kongen i 1989.
Den spanske gamle-kongen Juan Carlos og hans familie sluttet å bruke huset da kongens mor, María de las Mercedes døde der 2.januar 2000.

For fem år siden ble eiendommen gitt fra kong Felipe til regjeringen på Lanzarote, som bruker huset til æresgjester som besøker øya.
Mange prominente gjester har bodd i dette huset; den tyske kanseleren Helmut Kohl, Mikhail Gorbatsjov, kansler Gerhard Schoreder, den tsjekkiske presidenten Václav Havel og de tidligere spanske statsministrene José María Aznar og José Luis Rodríguez Zapatero.

Det ryktes også fra Famara at Spanias tidligere statsminister, José Luis Rodríguez Zapatero er på vei til sitt eget hus i norgesbyen  på vestkysten, husene som ble bygget av norske tannleger og advokater på 70-tallet…derav navnet «norgesbyen», la urbanización de Los Noruegos i Famara.

Hovedstaden Arrecife utvider tilbudet for mindreårige som trenger hjelp med sin psykiske helse
Arkivfoto: unsplash.com

I et prosjekt som kalles «Sosial sysselsettingsplan» har Arrecife kommune satt i gang et stort tilbud til barn og unge som har problemer med sin psykiske helse.
Nå gir kommunen profesjonell psykologisk støtte og hjelp til 36 barn og unge som alle er i en sårbar familiesituasjon.

Prosjektet er finansiert av regjeringen på øya, det kanariske utviklingsfondet og kommunen, og ledes av kommunens barne-og familietjeneste.

Restaurant- og barguide for Playa Blanca

En kar fra Storbritannia som heter Harry Johnson har bodd i Playa Blanca i to år. I den siste tiden har han utviklet en restaurant- og barguide for Playa Blanca, basert på uttalelser fra gjester på Google Maps, og egne besøk.

Forfatteren understreker at ingen restaurant eller bar kan betale seg til en plass i guiden hans.

Guiden er inndelt i beste indiske restaurant, italienske, spanske og så videre…

Guiden finner man ved å klikke HER.

Danske turister oppholder seg flest dager på Lanzarote

Det er de danske turistene som oppholder seg lengst når de ferierer på Lanzarote. Det viser seg at danskene i snitt var på øya i 18 dager.
Dette er tall som regjeringens datasenter har hentet fra juni måned.

Foto: Club La Santa

Lanzaroteposten går ut fra at danskene stort sett oppholdt seg på det danske sportshotellet Club La Santa på vestkysten av øya.

Som en god nr.2 kom tyskerne, som i snitt var på øya i ti dager. Deretter fulgte turister fra Nederland, Belgia, Østerrike, Luxembourg, NORGE og Island som alle i snitt var på øya i ni dager.

Husk folkefesten i Puerto del Carmen!

Zumba i havna i Puerto del Carmen i kveld

I kveld kl.20 arrangeres det en stor Zumbafest i havna i Puerto del Carmen. Dette er en del av landsbyfesten. Det ventes flere hundre deltakere, god musikk og masse bevegelse, så er du på øya er det bare å delta!

Og kl.21.30 er det «folkets artister» som slipper til på scenen, når Folkets artistfestival setter i gang for 22.gangen, med forskjellige artister:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast