nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 12.juli 2023

Temperaturene stiger, oransje varsel er sendt ut
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Det statlige værinstituttet AEMet har sendt ut oransje varsel for Lanzarote i dag onsdag og torsdag. Det betyr at temperaturene offisielt vil passere 37 grader, spesielt i de indre strøk av øya, og i sør.
Helsemyndighetene ber om at folk holder seg i skyggen mellom kl.12-16, drikke mye vann, og smøre seg med høy solfaktor dersom man er utsatt for sol. UV-indeksen (hvor sterk solen er) er høyest midt på dagen.

Bibliotek opprettes på Playa Grande i Puerto del Carmen
Foto: Tias kommune

Kulturavdelingen i Tias kommune åpner mandag 17.juli en filial av kommunens bibliotek på stranda Playa Grande i Puerto del Carmen.
I området ved turistkontoret vil det legges ut 300 bøker på tre språk; spansk, engelsk og tysk, slik at turister og andre som besøker stranda kan ta med seg ei bok eller to når de er i området.
– Vi legger ut til utlån historiebøker, krim, andre romaner, poesi, essay, og også reiselivsbøker fra Lanzarote, alle med innhold som vil redusere stress, styrke hukommelsen, utvikle kreativitet, utvide ordforrådet, og berike sosiale ferdigheter, sier kulturdirektøren i Tias kommune i en melding. Hverken mer eller mindre, sier Lanzaroteposten…

Biblioteket er åpent fra kl.10 til 13 fram til 1.september.

«Jameos Nights» hver onsdag og fredag i sommer
Jameos del Agua. Foto: Cabildo de Lanzarote

Fra og med i kveld onsdag 12.juli fram til 30.august arrangeres det «Jameos Nights» i grotteområdet Jameos del Agua nord på Lanzarote.
Det er et kulinarisk tilbud, sammen med lokal musikk og muligheter for en dans før kvelden er omme. Dette skjer hver onsdag og fredag.

Arrangementet skjer i restauranten med utsikt til «dammen» i området, hvor de blinde, hvite krabbene befinner seg.
Fra kl.19 serveres det middag, hvor man kan velge mellom Premium-, Classic- eller Vegan-meny. En meny for barn er også tilgjengelig,

Både før og etter middagen blir det lokal musikk, og fra kl.22.30 blir det dansemusikk for de som vil ha det. Arrangementet avsluttes kl.23.30.

Restauranten i Jameos del Agua. Foto: turismolanzarote.com

Det er ingen offentlig transport opp til Jameos del Agua.
Billetter må bestilles på forhånd, og det kan man gjøre via denne linken, som også gir flere opplysninger (på engelsk, spansk eller tysk):

https://cactlanzarote.com/tickets/jameos-noche/

Blir det nye fiskemerder utenfor Lanzarote?
Fiskemerder utenfor Playa Quemada. Foto: yaiza.es

I vinter ble de eneste fiskemerdene på øya, utenfor kysten av Playa Quemada sør for Puerto del Carmen fjernet for godt på grunn av forurensning av vannet og vond lukt. Dette skrev Lanzaroteposten om i januar 2023.

Eieren av disse merdene har nå søkt regjeringen på Kanariøyene for å få anlegge nye merder utenfor Playa Honda og Arrecife.
Regjeringen på Lanzarote har sagt tydelig i fra at det ikke vil bli gitt tillatelse for dette prosjektet.
Likevel er det bekymring blant politikerne på Lanzarote for at de vil bli overkjørt av regjeringen på Kanariøyene, som allerede i 2018 ga klarsignal til flere merder i området fra Puerto del Carmen til Costa Teguise.

Nå krever enkelte politikere på Lanzarote at den nyvalgte presidenten Oswaldo Betancort må reise til Brussel for å protestere.

Musikkskolen i Tias (Puerto del Carmen) ønsker elever
Her opptrer timple-klassen i Tias. Foto: Tias kommune

Nå er det tid for å melde seg som elev ved den kommunale musikkskolen i Tias, med Puerto del Carmen.

Instrumentene som det vil bli undervist i, er akkustisk gitar, nasjonalinstrumentet timple, lutt, bandurria (en slags mandolin), el-gitar,
el-bass, trommer, trombone, trompet, fransk horn, og keyboard.

En tidligere timple-klasse. Foto: teguise.es

Søknadsfristen er 31.juli, og man kan melde seg på via epost til escuelademusica@ayuntamientodetias.es , eller via whatsapp 683 108 523.

Pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Som vanlig på onsdager serverer Dani og Sandra på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen nystekte pannekaker.

Vil man ha en trøndersk vri, kan man få stekt flesk og blåbærsyltetøy i tillegg…eller man kan velge andre retter fra menyen.
Seansen starter kl.14. Sist onsdag kom det EN gjest (undertegnede), og i dag er vi (?) igjen på plass hos Dani på Las Vistas.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast