nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 26.juni 2023

Sommerens første hetebølge er i gang

Det er sendt ut gult varsel om høye temperaturer på Lanzarote denne uka. Værinstituttet AEMet i Spania melder om 35 grader i dag mandag, og temperaturen vil kanskje overstige 36 grader i morgen tirsdag.
Helsemyndighetene anbefaler å holde seg i skyggen mellom kl.12-15, og samtidig drikke mye vann. UV-indeksen, altså hvor sterk sola er, har en maks topp på 11, og ligger konstant på 11 på dagen, selv om det er skyet vær.

350 flyktninger til Lanzarote siste uke
Foto: Sjøredningstjenesten

Siden forrige mandag har åtte båter med til sammen 350 flyktninger om bord ankommet Lanzarote. De fleste som har kommet er fra land sør for Sahara.
I følge det lokale Røde Kors har de fleste av flyktningene vært ved god helse, men en gravid kvinne døde på veien over havet. Noen ble også innlagt på sykehuset etter ankomst på grunn av dehydrering.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote HER.

Enda en tørr vinter på Lanzarote
Foto: turismolanzarote.com

Det er svært tørt på Lanzarote.
Mellom 1.oktober i fjor til 31.mai i år har det falt mindre enn 100 mm regn på øya. Det spanske værinstituttet AEMet skriver at provinsen Las Palmas, som består av Lanzarote, Fuerteventura og Gran Canaria har hatt den varmeste og tørreste mai siden man begynte å måle nedbør og temperaturer.

Fra det norske konsulatet: Forhåndsstemming på Kanariøyene

I forbindelse med det kommende Kommune – og Fylkestingsvalget i Norge den 11. september 2023 informerer konsulatet om muligheten til å avlegge forhåndsstemme på Norsk Konsulat i Las Palmas de Gran Canaria fra 1. juli 2023.

Vi anbefaler alle stemmeberettige å avlegge sin stemme ikke senere enn 25. august grunnet lang postgang. Alle forhåndsstemmer må være stemmemottaker i hende innen 12. september.
Det er ikke mulig å avlegge stemme annet enn på konsulatet.

De som ønsker å benytte seg av brevstemming kan hente valgmateriale henholdsvis på Den Norske Skolen og Sjømannskirken i Arguineguin og Sjømannskirken på Lanzarote.

Med vennlig hilsen / Saludos cordiales

Lis-Ann Sylling
Visekonsul / Vicecónsul

Norsk Konsulat / Consulado de Noruega
Calle Juan Rejón 67, 5ª planta
35008 Las Palmas de Gran Canaria
Telf.: +34 928495035 – Fax: +34 928495036
E-post: laspalmas@norskkonsulat.com
Lisann.sylling@norskkonsulat.com

Tre vingårder skiller seg ut på Lanzarote
Druer på Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

Vinprodusentene La Geria, El Grifo og Vega de Yugo på Lanzarote gjør det godt i internasjonale vinkonkurranser. De har den siste tiden vunnet totalt åtte gull-, sølv-og bronsepriser i tre prestisjetunge konkurranser.

Vinbodegaen La Geria vant gullmedalje ved Frankfurt international Wine Trophy, og vinbodegaene El Grifo og Vega de Yugo vant fem priser på Decanter World Wine Awards i England.

El Grifo vant to sølvmedaljer og en bronsemedalje for hvitvinene Blanco Lias Malvasia og Blanco Seco Coleccion, og for rødvinen Tinto Ariana 2021. Vega de Yuco vant to bronsemedaljer for hvitvinene Esencia Yaiza Malvasia Volcanica og Vino Vega de Yuco.
El Grifo vant gull for sin hvitvinene Ancestral Blanco Ecologico, og sølv for sin Finca Ramon Blanco Ecologico på Gaia Wine Challenge– konkurransen.

Ny Fuji Wok-restaurant åpnet i hovedstaden Arrecife

En ganske så stor kina-restaurant, med buffé har åpnet i Calle Tenderete 17 i bydelen Argana Alta i Arrecife, ikke langt fra det offentlige sykehuset og flere større varehus.
Navnet er Restaurante Asiático Fuji Wok. 

Her er en video fra åpningsdagen siste uke, hentet fra avisa lancelotdigital.com:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast