nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 10.april 2023

Enorme køer inn til turistsentrene
Kø inn til nasjonalparken. Foto: FB

Det ble raskt lange køer inn til de mest populære turiststedene på øya siste uke. Det meldes om kilometer-lange bilkøer inn til nasjonalparken Timanfaya, og grottelandskapet Jameos del Agua og Cueva de los Verdes, med opp til to timers ventetid for å komme inn.
Flere ganger måtte turister forlate bussene de kom med, og spasere 500 meter fram til inngangen til grottene.

Turismyndighetene anbefaler turistene å unngå de travleste tidspunktene, som er mellom kl.11 og 14, spesielt når turistbussene kommer.

Åpningstidene i nasjonalparken Timanfaya er fra 09.30-15.45, Cueva de los Verdes kl. 10-16, og Jameos del Agua kl.10-17.15.

Mange var med på korsvandringen i Puerto del Carmen
Foto: Lanzaroteposten

Langfredag ble den tradisjonelle korsvandringen arrangert ut fra den katolske kirken i Puerto del Carmen. Fire prester fra den engelske kirken, tyske, katolske og den norske kirken deltok. Den norske kirke var representert med vikarierende sjømannsprest Ola Beisvåg.

Like før prosesjonen skulle starte, kom det en stor gruppe barn gående; de holdt i et tau slik at de voksne lederne hadde full kontroll…
se bildet!
Barna gjorde store øyne da det plutselig stod fire prester og et kors rett ved siden av dem.

Barna tilhørte en aktivitetsklubb, og bakerst kom de større barna bærende på små fotballmål, så her skulle det tydeligvis spilles fotball litt senere på dagen!
Korsvandringen gikk rundt til 14 forskjellige stasjoner i Gamlebyen. Ved hver stasjon ble et utdrag av Jesu lidelseshistorie lest, enten på spansk, tysk, engelsk eller norsk, og opplesningen ble avsluttet med en bønn.

Aguaparken i Costa Teguise har åpnet
Foto: Aguapark

Vannparken i Costa Teguise har åpnet for sommersesongen. I april er åpningstidene 09-17, og i denne måneden er det tilbud hver helg: Tre billetter for prisen av to!

Cruisesesongen er godt i gang
«Celebrity Ctuises» ved kai på Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

I de neste tre månedene vil det ankomme 40 cruiseskip til Lanzarote. 20 av disse kommer i løpet av april måned.
Lista over anløpene av cruiseskip på Lanzarote ut juni 2023 finner man HER.

161 båtflyktninger inn til Lanzarote lørdag og søndag
Arkivfoto. Flyktinger i båt. Foto: wikipedia.org

Ikke alle som kommer til Lanzarote sjøveien, kommer med et cruiseskip.

Den første flyktningbåten denne helgen ble oppdaget nord for landsbyen Orzola kl.02.50 lørdag morgen, med 48 flyktninger fra Nord-Afrika om bord.
Den andre båten ble funnet to timer senere sørøst for hovedstaden Arrecife, med 53 flyktninger fra land sør for Sahara om bord.
Den siste båten ble funnet kl.06,40 sørøst for Puerto del Carmen, med 44 nord-afrikanske flyktninger om bord.
Søndag kveld ble en båt med 16 personer om bord oppdaget utenfor kysten.

Alle flyktningene ble fraktet til havna i Arrecife, hvor de ble tatt i mot av det lokale Røde Kors. Røde Kors kunne fortelle at alle flyktningene var ved god helse. Av de 161 flyktningene var tre kvinner og to barn, og 156 voksne menn.

Man kan lese hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Sånn skal ikke ansatte på en restaurant oppføre seg!
Foto: Lanzaroteposten

Det er ikke ofte Lanzaroteposten skriver om negative erfaringer på en restaurant…vi foretrekker heller de postive erfaringene vi får!
Noen unntak blir gjort, for sist fredag ble ti norske gjester, inkludert redaktøren skikkelig kjeftet på da vi etterlyste muligheter til å bestille drikke og mat, og mangelen på servering etter at vi hadde bestilt.

Restauranten er «Backstage Food & Drinks» i havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen.

EN kelner skulle ta bestillinger, rydde bord, servere gjestene, og ta i mot betaling…det ble nok for mye for EN person selv om restauranten var halvfull. Men tid til å ta seg en røyk utenfor restauranten tok hun seg gjerne!

Men i stedet for å være ydmyk og fortelle oss at det var travelt, gikk den kvinnelige kelneren til verbalt angrep på oss, ved å si at hun ikke likte holdningen vår, kalte noen av oss for a..hole, og sa at vi skulle gå til baren for å etterlyse glemte drikkevarer!
Vi var ti personer som forlot restauranten etter hvert, og la igjen det som kelnere helt sikkert forstår: null euro i driks…naturligvis!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast