nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 28.mars 2023

Lanzarote er representert i Special Olympics World Games i Barcelona denne uken
To utøvere fra Lanzarote (i gult i første rekke) sammen med ordføreren i Yaiza og ledere. Foto: yaiza.es

Special Olympics World Games er verdens største idrettsarrangement for mennesker med utviklingshemming.
Special Olympics World Games er et internasjonalt idrettsarrangement, som gir mennesker med utviklingshemming muligheter til å konkurrere uansett ferdighetsnivå.

Denne uka arrangeres lekene i Barcelona, og Lanzarote sender to representanter fra Yaiza dit.
Det er svømmeren Esteban og friidrettsutøveren Macarena fra sportsklubben Asociación Social Creciendo Yaiza, klubben som har medlemmer fra hele Lanzarote, og som arbeider for inkludering av alle barn og unge, uansett funksjonshemming.

Det er 12.året disse spesielle lekene arrangeres, og over 1500 deltakere fra hele verden skal konkurrere i 14 disipliner.

Tias kommune med Puerto del Carmen hadde Spanias femte høyeste hotellbelegg
Foto: Hotel La Geria, Puerto del Carmen

I februar måned oppnådde Tias kommune med Puerto del Carmen det femte høyeste hotellbelegget i Spania. 78,3 prosent av sengene var belagt.
Det er Spanias nasjonale statistikkinstitutt som melder dette.

Og det stopper ikke der: Med et belegg på 75,5 prosent kom Teguise kommune med Costa Teguise på 7.plassen, mens Yaiza kommune med Playa Blanca havnet på 8.plass med 73,2 prosent hotellbelegg.

Det var Arona kommune sør på Tenerife (med Los Cristianos og Playa de las Americas) som hadde det høyeste hotellbelegget i februar, med 83,2 prosent belegg.

Ferjeselskapet Fred.Olsen øker tallet på turer mellom Lanzarote og Fuerteventura i påsken
Foto: Lanzaroteposten

Det norske rederiet Fred.Olsen øker sin kapasitet på Kanariøyene mellom 31.mars og 9.april, og setter inn 25 000 ekstra seter i forhold til de vanlige rutene.
Strekningen Playa Blanca på Lanzarote over til Corralejo på Fuerteventura får flere avganger begge veier, spesielt 1.og 2.april og 8.og 9.april.

I påsken ventes det at 120 000 passasjerer og 30 000 kjøretøy skal reise med båtene som rederiet Fred. Olsen har på Kanariøyene.

Regjeringen på Lanzarote tildelte utmerkelser til turistbedrifter og andre som yter tjenester for turister 
Glade prisvinnere! Nr.2 bakerst fra høyre finner vi svenske Chavely Jonsson Ojeda, som representerer Rancho Texas Lanzarote. Foto: Cabildo de Lanzarote

22 utmerkelser ble siste uke delt ut av regjeringen på Lanzarote til bedrifter og institusjoner som yter god service til turistene på øya.
Utmerkelsen heter «Compromiso de la Calidad Turística«, som kan oversettes med «turismens forpliktende kvalitetspris«.

Blant mottakerne finner vi bilutleiefirmaene CICAR og TopCar, hotellene Beatriz i Puerto del Carmen og Costa Teguise, El Dorado, Los Cocoteros, La Isla y el Mar, Timanfaya Palace og Playa Club, busselskapet Lanzarote Bus,  dyreparken Rancho Texas, og mottaker på vegne av dyreparken var svenske Chavely Jonsson Ojeda (se bildet), lokalpolitiet i Teguise, Aloe Plus-butikkene, turistinformasjonen i Puerto del Carmen, Playa Blanca og på flyplassen, og flere offisielle turistguider.

Lanzaroteposten gratulerer!

Flyselskapet Norwegian endrer på bonussystemet
Foto: Lanzaroteposten

Den norske nettavisen flysmart24.no forteller nå at Norwegian endrer på bonusordningene sine, og innfører nye regler.
Les mer om hva dette betyr HER.

– Spanske banker blant de sikreste i verden
Foto: pixabay.com

Etter at flere amerikanske banker har kollapset, og når det er en stor uro i finansmarkedet, melder lederen av den spanske bankforeningen, Asociación Española de Banca, Alejandra Kindelán at spanske banker er blant de sikreste i hele verden.

– Spanske banker ble hardt rammet under den forrige finanskrisen tidlig på 2000-tallet. Derfor vedtok Spania nye lover som økte kravene til bankenes egenkapital og kontroll, sier lederen til spanske aviser.

Sjømannskirken informerer

DENNE UKAS PROGRAM PÅ SJØMANNSKIRKEN

Nå er det mange som har reist hjem, og aktivitetene denne uken er derfor redusert.

Åpningstider: tirsdag – fredag 11:00 – 15:00, lørdag 12:00 – 15:00.

I åpningstiden serveres kaffe, mineralvann & vafler, og kirkerommet er åpent for lystenning. Dere kan låne med dere bøker fra biblioteket. Boller på tirsdag og brød på torsdag må forhåndsbestilles. Bruk nettsiden: https://www.sjomannskirken.no/lanzarote
Tirsdag: Vi tilbyr smørbrød-lunsj kl 13:00. På menyen står karbonadesmørbrød og/eller smørbrød med laks & eggerøre. €5,00 per smørbrød.

Søndag 2.april kl.18: Sesongens siste gudstjeneste som har flere musikalske påskeinnslag.

Hjertelig velkommen HJEMOM!
Sjømannskirken ligger rett over gaten for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen.
Tar man taxi dit er det lurt å bli kjørt til hotellet. Sjømannskirken er godt skiltet.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast