Nyheter:

En rask guide til steder verdt å besøke litt UTENFOR turiststedene på Lanzarote

De fleste av oss kjenner til de tre stedene hvor de fleste turistene bor når de er på Lanzarote; Costa Teguise, Puerto del Carmen og Playa Blanca. Mange vet at det også finnes fantastiske steder UTENFOR turiststedene!
Her kommer en kjapp guide over steder man kan besøke når man utforsker Lanzarote:

ARRECIFE

Hovedstaden Arrecife. Foto: A.Derks, Pixabay

Mange vil kanskje unngå å besøke en mulig travel hovedstad når en er på ferie. Men tenk om igjen!
Hvor ellers kan du finne en travel by med ei vakker strand midt i sentrum?

Når du følger strandgata finner du parker, El Reducto-stranda, festningen Castillo San Gabriel som huser det historiske museet,
El Charco de San Ginés, den vakre bukta full av småbåter og omkranset av restauranter, festningen Castillo San José med museet for samtidskunst, og den nye Marina Lanzarote full av butikker og restauranter.

Skal man shoppe er det lurt å parkere i kjelleren på Gran Hotel, og så spasere langs strandpromenaden til man kommer til den travle gågata León y Castillo.

ARRIETA og PUNTA MUJERES

Blomsterhuset i Punta Mujeres. Foto: Lanzaroteposten

Disse to landsbyene er vakre og fargerike småbyer som ligger side om side på nordøst-kysten av Lanzarote.
Noen mener nok at disse landsbyene er Lanzarotes største hemmelighet.
I begge landsbyene er det lokale tapas-barer som lokker med kortreist mat og drikke etter et besøk på badestranda Playa La Garita i Arrieta, eller i de naturlige kulpene som finnes i Punta Mujeres.

CHARCO DEL PALO

Charco del Palo. Foto: TripAdvisor.org

Den lille landsbyen som ligger ved Mala er et naturiststed. Man kan faktisk finne feriegjester og innbyggere som besøker både butikker og restauranter i «blanke messingen»…men de fleste har sandaler på!
Charco del Palo har fantastiske muligheter for dykking og snorkling.

EL GOLFO

Den grønne lagunen i El Golfo. Foto: Knut Erik Jensen

Ved å følge veien som går langs havet sør for landsbyen Uga, kommer du først til Los Hervideros, hvor bølgene slår majestetisk mot klippene. Kjører du videre kommer du til landsbyen El Golfo. I dag er det omkjøring i området, så følg skiltene!

Der kan du parkere på venstre side ved innkjøringen til byen. Da kan du følge stien opp til punktet hvor du kan se den grønne lagunen.
El Golfo har mange restauranter som ligger i fjæresteinene, og som har spesialisert seg på å servere lokal fisk mens gjestene kan nyte solnedgangen i vest.

FEMÉS 

Fantastisk utsikt fra Femés. Foto: TripAdvisor.org

Denne lille landsbyen ligger på toppen av de vulkanske fjellene mellom Puerto del Carmen og Playa Blanca. Derfra har du en fantastisk utsikt over Playa Blanca og naboøya Fuerteventura. Å spise lunsj på restaurantene i Femés er noe du bare MÅ gjøre!

GUATIZA

Kaktushagen. Foto: H. Pniok, commons.wikipedia.org

I Guatiza ligger Kaktushagen, laget i et gammelt grustak av kunstneren Cesar Manrique fra Lanzarote.
Se etter den store vindmøllen og den kjempestore kaktusen laget av metall! I selve landsbyen ligger også et par gode tapas-barer og et supermarked.

HARÍA

Haría. Foto: Haría kommune

I denne vakre landsbyen er det et håndarbeidsmarked på torget hver lørdag formiddag. Der finnes det også flere tapas-barer og andre restauranter i området.
Landsbyen har vakre farger; grønn, gul eller lilla, avhengig av årstidene. Noen ganger er fjellsidene dekket av blomster i regnbuens farger. Byen ligger i De tusen palmers dal, etter en tradisjon hvor innbyggerne planter et palmetre når et barn blir født.

LA GERIA

Vindistriktet La Geria. Foto: losbermejos.com

Dette er vindistriktet på Lanzarote. Man kan kjøre gjennom området som er dekket av svart lavasand, og hvor bøndene har bygget zocos, som er halvmåneformede murer som beskytter vinrankene mot den kalde nordavinden.
Langs hovedveien ligger det flere bodegaer hvor passasjerene kan smake på den lokale vinen!

LA SANTA

Club La Santa. Foto: tui.no

Denne landsbyen ligger på vestkysten, og er kjent for store bølger og dristige surfere. Her ligger også det danske sportshotellet Club La Santa hvor atleter fra hele Europa trener, spesielt i vinterhalvåret.

ÓRZOLA

Órzola. Foto: commons.wikipedia.org

Lanzarotes nordligste landsby byr på fiskebåter og intime restauranter hvor spesialiteten er lokal fisk. Hurtigbåtene til naboøya i nord, La Graciosa går herfra. Langs bilveien nordover dukker det opp flotte sandstrender med hvit sand, i området Carletón Blanco.

PAPAGAYO

Papagayo. Foto: unsplash

Øyas kanskje beste badestrender ligger i dette området. Kommer man sørover på bilveien fra landsbyen Femés finner man skiltet dit til venstre i den første rundkjøringen. Turister betaler en liten sum for å få lov til å kjøre på de gruslagte veiene (kun med kort!).
Sjekk med firmaet man leier bil av, for ikke alle bilutleiefirmaene tillater at man kjører dit.
Ta med deg egen lunsj og drikke, da mulighetene til å kjøpe dette er nesten lik null.

PLAYA HONDA

Strandpromenaden i Playa Honda. Foto: commons.wikimedia.org

Landsbyen Playa Honda ligger idyllisk til mellom flyplassen og hovedstaden Arrecife.
Deler av byen er et såkalt industriområde, med mange forskjellige firmaer. Et populært sted er et av Lanzarotes største shoppingsentre, Deiland, hvor man finner mange butikker, kino og bowlinghall. En vakker strandpromenade med gode tapas-barer finner man langs strandkanten.

TEGUISE 

Kirka i Teguise. Foto: wikipedia.es

Dette er Lanzarotes gamle hovedstad, og er nok mest kjent for øyas største marked på søndager.
Noen foretrekker å besøke Teguise i løpet av en hverdag, hvor man finner en stille landsby med gater og torg som er brosteinsbelagt, og mange håndverksbutikker og restauranter.

VULKANPARKEN TIMANFAYA

Nasjonalparken Timanfaya. Foto: Lanzaroteposten

Dette er uten tvil Lanzarotes største turistattraksjon. Landskapet kan ta pusten fra noen og enhver.
Man kan velge mellom å kjøre egen bil gjennom deler av det vulkanske landskapet, og kanskje besøke det vulkanske senteret som er gratis. Vi anbefaler at man heller betaler en inngangsbillett og kjører inn til vulkanparkens sentrum, for så selv å føle og se naturkreftene i aksjon.
I senteret finner man også en restaurant som tilbereder maten på en naturlig grill!

Er du ikke helt sikker på HVOR noen av disse stedene er på Lanzarote, er det lurt å skrive inn stedsnavnet i søkemotoren GOOGLE.
Da vil både adresse, kart og andre opplysninger dukke opp på skjermen din. God tur!

Hvis man ikke leier en bil, kan den offentlige bussen være til god hjelp! Billettene er rimelige, og man finner raskt ut de forskjellige turene ved å klikke på buss-selskapets linjer og tider HER (på engelsk).

Ta gjerne en utskrift av artikkelen, så har man tipsene klare neste gang man besøker solskinnsøya!

 

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast