Fredagspilsnyheter

Fredagspils fra Lanzarote! 10.februar 2023

Hola!

Det har vært ei litt kjølig uke, hvor temperaturene har nærmet seg en vanlig norsk vårdag tidlig i mai.  For å trøste dere som er på Lanzarote har været vært likedan på både Gran Canaria og Tenerife…vi har vinter her også! Men det går over…snart!

Lanzaroteposten øker…igjen!

Gledelige lesertall kom fra Google Analytics for januar måned (fra selskapet som holder styr på hvor mange lesere nettsiden har):

Dette viser at 51 900 lesere besøkte nettsiden www.lanzaroteposten.com i januar måned. Dette er en økning på 1400 lesere fra siste måling.

Det er flest lesere fra Norge, så følger Spania (skandinaver), og deretter Sverige og Danmark.

Jeg takker for støtten, og lover å fortsette med å presentere nyheter fra solskinnsøya, og samtidig gi tips om aktiviteter og begivenheter som finner sted på Lanzarote.

Lanzaroteposten hyllet seg selv!

Siste uke inviterte redaktøren i Lanzaroteposten flere av siste sesongs bidragsytere til avisen på lunsj på restauranten Hi-Life i Puerto del Carmen. De inviterte var gode mennesker som har bidratt med bilder, tekster og ideer det siste halvåret.
Lanzaroteposten er helt avhengig av forskjellige bidragsytere, som drar til steder på Lanzarote som ikke så mange andre har vært, og som finner bildemotiv som er unike. Tusen takk, alle sammen!

Man blir ikke rik av å lage artikler og ta bilder for Lanzaroteposten, som er reklamefri. Derfor var det en glede for undertegnede å invitere på lunsj, og det var en glad gjeng som inntok et bedre måltid med god drikke:

Fra v. Asgeir, Marit, Jorunn, Gunn, Hans, Ola, Unn, Erling, Terje, Anna og Øystein. Foto: Lanzaroteposten

At ledelsen av restauranten Hi-Life, Rohit og Agnese skulle varte opp med en fantastisk bløtkake som gave, med avisens plakat på toppen, i marsipan, var det ikke mange som visste:

Foto: Lanzaroteposten

Kaken smakte himmelsk, og den fikk bein å gå på! Tusen takk, Hi-Life!

Masse søppel langs strendene på Lanzarote…men det ryddes!

Vet du hva dette er? Jo, dette er en madrass som ble funnet i fjæra ved landsbyen Orzola nord på Lanzarote.
Havet kaster ikke en madrass, det er det mennesker som gjør, sier en representant for organisasjonen Lanzarote Limpia, Rent Lanzarote.

Madrassen som ble funnet ved landsbyen Orzola nord på Lanzarote. Foto: Lanzarote Limpia

Det er ti år siden Tobias Heeb og Stephan Cerf grunnla den ideelle organisasjonen Famara Limpia, et prosjekt som først og fremst skulle rydde opp all plasten de fant langs strendene i Famara, vest på Lanzarote.
Etter hvert forstod de to at virkeligheten var større, og dermed ble ryddingen utvidet til resten av øya. Resultat ble Lanzarote Limpia.

Møt ryddegjengen i Lanzarote Limpia. Hver søndag drar de ut og rydder strender, stier, fjell og parker på Lanzarote. Du kan også bli med! Foto: Lanzarote Limpia

Hver søndag drar en gjeng frivillige til forskjellige steder på Lanzarote for å plukke søppel. Dette er noe av funnene:
En madrass, gassflasker, ei død ku (!), brødristere, utstyr fra sykehus, prøverør med blod…vi har til og med funnet ei flaske vann fra Kina, sier ryddegjengen.

Foto: Lanzarote Limpia

Ryddegjengen er avhengig av frivillige

Det hender at turister kommer direkte fra flyplassen i sine leiebiler,  fordi de har lest om initiativet, og ønsker å delta i ryddingen, sier en representant for ryddegjengen.

Hvor de rydder på en søndag kan man lese om på Facebooksiden til organisasjonen. Klikk HER.
Der finner man også et telefonnummer som man kan ringe for mer informasjon, eller sende ei melding via Messenger.

«The Gathering» spiller lørdag 18.februar

Collie Farrell & the Gathering

Lørdag 18.februar spiller Collie Farrell og hans Gathering igjen i Mulligan´s Old Town pub. Puben ligger på gata Roque Nublo, gaten ned til havna i Puerto del Carmen.
Dørene åpnes kl.15, og bandet entrer scenen kl.16. Billetter koster 7,50 euro ved døra.

Lanzaroteposten anbefaler å sjekke på forhånd om bandet virkelig spiller…i fjor høst ble en annonsert konsert med samme band på samme stedet avlyst, uten at dette ble annonsert. Flere opplysninger kan finnes på Mulligan´s Facebookside.

Artisten Sting til Kanariøyene i juni

Den britiske artisten Sting har to konserter på Kanariøyene i juni. Dessverre kommer han ikke til Lanzarote, men spiller på Tenerife 3.juni og på Gran Canaria 4.juni.
Reisebyrået Viajes Timanfaya i Arrecife på Lanzarote har tilbud på flytur, hotell og konsertbillett, så hva med en tur over sundet?

Å parkere på Lanzarote…er visst ikke helt enkelt, eller?

Foto: Lanzaroteposten.com

Her klarer to biler å bruke fire parkeringsplasser…i Puerto del Carmen. Sjåførene er sikkert stolte av sine gode gjerninger…

Flere gater og veier i Playa Blanca stengt i dag og lørdag

Denne helgen arrangeres Playa Blanca Handbike i Playa Blanca, som er en del av den europeiske cupen i tilpasset sykling.
LZ 701, den gamle veien mellom Playa Blanca og Yaiza er stengt begge dagene. Avenida Papagayo midt i byen er stengt lørdag fra kl.11 til 19. Andre gater vil også bli delvis stengt, så se etter skilt om omkjøring.

Karnevalet i hovedstaden starter i dag fredag!

Dette er programmet for karnevalet i Arrecife, på engelsk og tysk. Som vanlig er teksten så liten at bildet må forstørres, som man kan gjøre ved å bruke zoom, de tre prikkene øverst til høyre på din pc. På mobilen bruker man tommel og pekefinger til å forstørre bildet.
Øyas største karnevalsopptog starter langs Via Medular (omkjøringsveien) kl.18 mandag 20.februar.

Man kan også lese programmet på engelsk hos nettavisen Lanzarote Information, ved å klikke HER.

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Siste uke kom det 25 gjester på fredagspilsen på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er i gang igjen fra kl.19 i kveld, så er du på øya, er du selvsagt hjertelig velkommen!
Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

Vi nærmer oss vinterferie i Norge, og mange legger turen til Lanzarote. I morgen presenteres en rask guide til steder verdt å besøke litt utenfor stedene der turistene bor på øya.

Musikk på taket

Og på søndag er det mange som møtes til musikk på taket; som vanlig er det tid for musikk av Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis og andre på taket på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen fra kl.13-15.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere av Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast