nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 2.februar 2023

Seilbåt havnet i fjæresteinene i Puerto del Carmen
Foto: Tor Kristiansen

Midt på dagen i går havnet en seilbåt i fjæresteinene ved Barranquillo-stranden i Puerto del Carmen, ikke langt fra Hotel San Antonio, rett nedenfor SPAR-butikken.
Om bord var det tre personer, som alle kom uskadd fra grunnstøtingen. Guardia Civil kom for å hjelpe mannskapet, som fortalte at båten var på vei til havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen.
Sjøredningstjenesten tilbød seg å taue båten ut fra land, men skipperen om bord hadde allerede via sitt forsikringsselskap ordnet med hjelp.

Takk til Tor Kristiansen for tips og bilde!

Nye vindturbiner settes opp nær San Bartolomé
Foto: arrecife.es

I løpet av året vil myndighetene sette opp fire vindturbiner i området Zonzamas nær landsbyen San Bartolomé.
Disse settes opp sammen med de allerede eksisterende turbinene som kalles Arrecife I og Teguise I.
De nye turbinene vil være 120 meter høye, og er nå under produksjon i Tyskland.
Kontrakten med myndighetene ble gitt til firmaet Elecnor, et firma som er knyttet sammen med øyas ferskvannsanlegg.

Monteringen av de nye turbinene vil skje mellom september og november, når de kraftige vindene på øya vanligvis er borte.

Fiskere fra Lanzarote lærer bort hvordan man fisker reker
Fiskerne er klar for rekefiske! Foto: La Voz de Lanzarote

De siste to årene har fiskere fra Lanzarote reist sørover til Kapp Verde-øyene for å lære fiskerne der hvordan man fisker reker.
Nå er en gruppe fiskere fra landsbyen La Santa på Lanzarote på plass igjen, denne gangen på øya Sal, og har med seg en gruppe biologer fra Universitet i Las Palmas.
I februar reiser en annen gruppe fra Lanzarote til øya Boa Vista på Kapp Verde. Prosjektet støttes økonomisk av Verdensbanken.

Gater og lekeplasser skal oppgraderes i Costa Teguise
Ordføreren i Teguise, Oswaldo Betancort i midten, sammen med kommunens tekniske sjefer. Foto: teguise.es

Teguise kommune skal bruke 440 000 euro, ca 4,5 millioner kroner for å oppgradere gater i turistbyen Costa Teguise med ny asfalt og nye gatelys, og samtidig fornye byens lekeplasser.
Denne uken starter arbeidet, som det lokale bygningsfirmaet Hormiconsa har fått kontrakt på. Firmaet har fem måneder på å gjøre ferdig jobben.

Glade vinnere på Lanzarote!

Det er noen glade vinnere på Lanzarote i dag på grunn av lotteriet som ONCE, det spanske blindeforbundet har, også på Lanzarote.

Siste helg var det en lykkelig vinner fra Lanzarote som vant 5000 euro, over 50 000 kroner utbetalt hver uke i 20 år, til sammen 1,4 millioner euro. Dessuten fikk 54 personer utbetalt 20 000 euro hver. I alt ble det delt ut pengepremier på 2, 58 millioner euro på Lanzarote siste helg, minus 20 prosent skatt, selvfølgelig.
Loddene ble kjøpt hos en av de mange selgerne som er ute på gata og selger lodd, denne gangen i bydelen Altavista i Arrecife.

Og tirsdag 31.januar ble et ONCE-lodd solgt i industriområdet i Playa Honda, hvor premien var på 500 000 euro!

Valg av kirkeråd på Sjømannskirken i Puerto del Carmen
Foto: Lanzaroteposten

Søndag 12.februar skal det velges et nytt kirkeråd (i Norge tilsvarer dette menighetsrådet) til Sjømannskirken på Lanzarote.
Det er mulig å forhåndstemme dersom man ikke kan være tilstede på kirken 12.februar. Da må man besøke kirken i åpningstiden, og stemme på to av navnene man kan se på bildet ovenfor.

Ottar Haugen i kirkerådet forteller at «i prinsippet har alle nordmenn stemmerett. I paragraf 6 i Grunnreglene står fire punkter: Ha fylt 18 år, Regelmessig kontakt med Sjømannskirken, Kunne lese og forstå norsk, Være lojal overfor formålet. Det er ikke krav om å være medlem av Statskirken».

Tekst/foto: Asgeir Johnsen

Foto: Asgeir johnsen

ITALIENSK MAT I PUERTO DEL CARMEN

Stadig dukker det opp nye restauranter i Puerto del Carmen. I det siste har flere av disse satset på en italiensk-inspirert meny. Mange restauranter serverer mer eller mindre den samme menyen, men det finnes unntak.

LA LANTERNA heter en av de mer spesielle italienske restaurantene. Den finner man i nabobygget til American Indian Cafe, i andre etasje på Avenidaen i Puerto del Carmen. La Lanterna  kaller seg 120% italiensk, og det er den!

Her får du ikke laks, torskefilet, biff, BBQ eller lignende. Nei, her er alt italiensk, med ekte god italiensk pizza og mange forskjellige pastaretter, alt til hyggelige priser. Vil man studere menyen nærmere, må man virkelig ta seg en tur til restauranten!
La Lanterna har vært i drift i noen år, men er nok lite besøkt av skandinaver. Den kan trygt anbefales!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast